Seriale de acțiune pe care trebuie să le vezi

Nu este ceva nou când auzim despre seriale având în vedere că acestea ne ocupă o bună parte din viață, chiar și în cele mai importante momente. Mai jos sunt 7 seriale de acțiune pe care nu vei regreta că ai ales să le vezi în :

1.DEXTER

Serialul Dexter este un serial american apărut în anul 2006 care prezintă povestea lui Dexter Morgan (Michael C. Hall). Acesta este un legist care analizează petele/urmele de sânge pentru Departmentul de Poliție Metropolitană din Miami, însă acesta este și criminal în serie, fapt provocat de traumele suferite în copilărie.

Prima difuzare a serialului a avut loc pe 1 Octombrie 2006 pe Showtime, iar ultimul episod a fost difuzat pe 22 Septembrie 2013 și le-a adus celor de la Showtime un număr record de spectatori(2,8 milioane de oameni).

Întreaga acțiune a serialului se desfășoară în Miami, unde Dexter ucide conform Codului lui Harry(tatăl său adoptiv). Harry Morgan, un polițist din Miami, l-a găsit pe Dexter, la o vârstă fragedă, într-un container de vapor, într-o baltă de sânge alături de fratele său și mama lor, care era moartă. Din cauza traumei suferite, Dexter a ajuns să aibă dorințe ucigașe, astfel, tatăl lui i-a creat un cod prin care acesta avea voie să ucidă doar criminali, dar și pentru a fi sigur că acesta nu va fi prins vreodată.

Astfel, dacă ești în căutarea unui serial cu care să îți omori timpul, de care să nu te mai saturi și care să te țină în suspans, atunci ai nimerit exact unde trebuie.

#DEXTER

2.Stranger Things

Stranger Things este un serial american de tip science fiction horror, care a fost creat de Matt și Ross Duffer, iar ulterior produs de de Camp Hero Productions și 21 Laps Entertainment pentru Netflix. Serialul este alcătuit din trei sezoane, iar primul a apărut pe Netflix în data de 15 Iulie 2016.

Aflați într-un oraș fictiv, Hawkins (Indiana), în Noiembrie 1983, trei prieteni pornesc în căutarea prietenului lor dispărut, Will Bayers, în încercarea lor de a îl găsi aceștia află despre un laborator secret din orașul lor, din care reușește să evadeze o fată extrem de confuză și ciudată, Eleven.

https://twitter.com/strangerthingze/status/1151164930911068161
#ELEVEN

Este un serial care merită văzut și de care nu ai cum să te plictisești, pentru că: îmbină situații amuzante, momente horror, dar și povești de dragoste, tot ce ți-ai putea dori de la un serial.

3.you

You este un serial de tip thriller psihologic apărut în Septembrie 2019, în Statele Unite. Primul sezon începe cu povestea Joe Goldberg, manger a unei librării din New York. Acesta o întâlnește pe Guinevere Beck, de care se îndrăgostește instant și iremediabil.

Cu timpul, acesta devine obsedat de ea și își dorește să aibă o relație cu ea, însă intervin o mulțime de obstacole. Având o obsesie pentru ea, acesta îi elimină toți prietenii, familia și toți cunoscuții pentru a își putea împlini dragostea alături de ea.

De asemenea, la finalul sezonului, un plot twist schimbă întreaga dinamică a serialului. Fosta iubita a lui Joe, presupusă moartă(chiar de Joe), reapare în serial, dăndu-i întreaga viață peste cap acestuia.

#STALKER

4. THE BLACKLIST

The Blacklist este un serial apărut în anul 2013 și prezintă viața lui Raymond Reddington, fost ofițer al Marinei SUA care s-a transformat în criminal, fiind chiar unul dintre cei mai căutați de către FBI.

Acesta se preda autorităților pentru a îi ajuta în prinderea unora dintre cei mai mari criminali/răufăcători din lume, dar fără ca el să ajungă în închisoare, primind imunitate.

În viața acestuia apare Elizabeth Keen, un nou detectiv la FBI, cu care Raymond dorește să lucreze, deoarece acesta o consideră specială. Aceștia colaborează și trec prin numeroase întâmplări împreună, fapt care îi apropie pe cei doi.

5.PEAKY BLINDERS

Acțiunea serialului se petrece în Birmingham (Anglia), după Primul Război Mondial, în anii 1920. Personajul principal al serialului, Tommy Shelby, liderul bandei Peaky Blinders, se confruntă cu un detectiv din Irlanda regală, Chester Campbell, chemat de la Belfast pentru a găsi armele furate dintr-o fabrică, de către bandă.

Pe lângă confruntarea cu inspectorul-șef principal Chester Campbell, serialul prezintă și dezvoltarea afacerii bandei Peaky Blinders. Aceștia vor să iasă din ilegalitate, căutând metode prin care să își extindă afacerea. De asemenea, se prezintă și experiențele amoroase ale membrilor din Peaky Blinders.

#THEGANG

6.BREAKING BAD

Este un serial Tv american apărut în anul 2008 și are 5 sezoane, ultimul fiind difuzat in 2013. Breaking Bad este produs de studioul american Sony Pictures Television.

Serialul prezintă viața lui Walter White, profesor de chimie, ce predă într-un liceu din Albuquerque, New Mexico. Acesta află că are cancer pulmonar, însă are probleme financiare, un fiu cu handicap și o soție care este gravidă. Aflat într-un impas, acesta se hotărăște să producă droguri, mai exact metamfetamină, pentru a putea să ofere familiei stabilitate financiară pe viitor, dar și pentru a își plăti tratamentele. Personajul ajunge să lucreze cu un fost elev de al lui, alături de care implică în situații periculoase.

7.AMERICAN CRIME STORY

Este o antlogie bazată pe o serie de evenimente adevărate din istoria americană. Serialul este format din două sezoane: The People v. O. J. Simpson  și The Assassination of Gianni Versace.

Primul sezon prezintă cazul lui O.J.Simpson, care a fost acuzat de uciderea fostei lui soții, Nicole Brown Simpson și a unui prieten de-al ei, Ron Goldman. Sezonul este bazat pe cartea lui Jeffrey Toobin: The Run of His Life: The People v. O. J. Simpson. Al doilea sezon prezintă uciderea cunoscutului designer de modă Gianni Versace și se ilustrează modul luxos de viață al acestuia, dar și cum se realizau prezentările de modă în acea perioadă.