Top 7 villains din dc comics

DC Comics este una dintre cele mai mari și mai de succes companie din industria benzilor desenate din Statele Unite. Pe lângă eroii celebri, aceștia au creat și rău făcători (villains) care ajută la construirea poveștilor. Uite-i pe cei mai malefici dintre ei:

7. Darkseid

Fiind unul dintre cei mai
complecși super villains din universul DC, Darkseid este conducătorul planetei
Apokolips. Scopul lui e să înțeleagă ecuația
Anti-Life, prin care va fi capabil să cucerească întreg universul . Darkseid a apărut pentru prima dată în banda desenată Superman’s Pal Jimmy Olsen #134 . A fost creat de Jack Kirby.

( Darkseid on the cover of Darkseid Special #1 (2017). Art by Chris Burnham. )

6.The Penguin

The Penguin e unul dintre inamicii lui Batman. El a ajuns să fie un villain din cauza traumelor provocate de bullying-ul bazat pe înfățișarea sa. Penguin a apărut pentru prima dată în banda desenată Detective Comics #58. A fost creat de Bob Kane si Bill Finger. 

5.Brainiac

Brainiac este un super villain și adversarul lui Superman. Un android care e motivat să absoarbă cât mai multă cunoaștere. Brainiac a apărut pentru prima dată în banda desenată Action Comics #242 . A fost creat de Otto Binder si Al Plastino.

4.The Riddler

Edward Nygma a obținut numele de “The Riddler” prin obsesia lui de a lăsa indicii la locul crimelor. Este antagonist în poveștile lui Batman. The Riddler a aparut pentru prima dată în banda desenată Detective Comics #140. A fost creat de Bill Finger si Dick Sprang.

3.Two-face

Two-face este definit prin dualitate, o trăsătură care se regăsește și la eroul Batman. Numele lui real este Harvey Dent, fiind un fost avocat. El decide soarta victimelor sale prin aruncare unei monezi: “A simple coin flip can either save a man or damn him to his fate“. Two-face a apărut pentru prima dată în banda desenată Detective Comics #66.
A fost creat de Bill Finger si Bob Kane.

Two-Face in Batman and Robin #23.1 (November 2013).
Art by Guillem March.

2.Lex Luthor

Luthor este unul dintre cei mai inteligenți oameni din universul DC. El consideră ca ar fi fost salvatorul lumii dacă nu ar fi existat Superman. Își folosește toate resursele pentru a-l distruge pe erou. Lex Luthor a apărut pentru prima dată în banda desenată Action Comics No. 23. A fost creat de Jerry Siegel si Joe Shuster.

1.The Joker

Joker este cel mai renumit villain din benzile desenate cu Batman. Îi pasă doar de crearea haosului și de omorârea victimelor în cel mai amuzant mod posibil. Nimeni nu-i cunoaște povestea originală, reușind să surprindă cu fiecare apariție. Joker a apărut pentru prima dată în debutul benzii desenate Batman. A fost creat de Bill Finger, Bob Kane si Jerry Robinson.

Leave A Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *