Top 7 cele mai așteptate jocuri video de acțiune

   Iată că se mai sfârșește un an, dar orice sfârșit înseamnă un nou început. Finele anului 2019 și începutul anului 2020 aduc cu ele noi creații ale celor mai cunoscute companii de jocuri printre care se numără CD Projekt Red, Ubisoft, Kojima Productions și Naughty Dog, ai căror fani așteaptă cu nerăbdare să trăiască noile experiențe ale lumii virtuale. Așadar, dacă și tu te numeri printre acești fani, aruncă o privire peste ce au pregătit dezvoltatorii de jocuri pentru tine:

7. Final Fantasy vii remake

Final Fantasy VII Remake Trailer

Încă de la lansarea primei sale versiuni, Final Fantasy VII, apărută în 1997, fanii acestui joc au făcut numeroase cereri pentru un remake, iar vocile lor au fost auzite de către cei de la Square Enix. Astfel, Final Fantasy VII Remake reia povestea protagonistului Cloud Strife care se alătură grupării eco-teroriste Avalanche pentru a lupta împotriva megacorporației Shinra. Trailerele puse la dispoziție de către cei de la Playstation dezvăluie numeroase scene de acțiune în care își fac apariția vechile personaje, dar care posedă acum noi abilități. Această versiune a jocului vine cu o grafică avansată și mecanisme care să se ridice la standardele jocurilor actuale. Jocul va fi distribuit fanilor în episoade.

Jocul va fi lansat în data de 3.03.2020

6. Watch dogs: legion

Watch Dogs: Legion Trailer

Watch Dogs: LEGION este cel de-al treilea joc din seria cu același nume, dar de data aceasta acțiunea se desfășoară în Londra. Jucătorii vor controla, din perspectiva third-person, o grupare de hackeri, numită DedSec, care luptă împotriva unui sistem autoritar ctOS (Central Operating System) care domină orașul și care pune stăpânire pe viețile oamenilor. Se vor recruta alți indivizi, fiecare având un set de abilități pe care și le vor dezvolta și le vor folosi pentru a construi o rezistență. Este posibilă explorarea liberă a orașului, dar și modul multiplayer.

Jocul va fi lansat după luna aprilie a anului 2020

5. Dying light 2

Dying Light 2 Trailer

Dying Light 2 este cea de-a doua parte a jocului video cu tematică apocaliptică, în care utilizatorul îl controlează pe noul protagonist, Aiden Caldwell, dintr-o perspectivă first-person. Acțiunea se desfășoară după 15 ani de la evenimentele primului joc, intr-o lume urbană numită “The City”, în care sălăsluiește pericolul celor infectați. Lumea creată de către Techland este vastă, alcătuită din 7 regiuni pe care jucătorul are libertatea de a le explora cu ușurință datorită abilităților de parkour de care Aiden dă dovadă. Un alt aspect al jocului constă în deciziile luate de către fiecare jucător care pot influența mai mult sau mai puțin lumea înconjurătoare și povestea în care se implică.

Jocul va fi lansat în primăvara anului 2020

4. Star wars jedi: fallen order

Star Wars Jedi Fallen Order Trailer

Star Wars Jedi: Fallen Order continuă povestea celor întâmplate în cel de-al treilea episod Star Wars: Episode III-Revenge of the Sith. Jucătorii îl vor controla pe unul dintre puținii Jedi rămași în viață, pe nume Cal Kestis, dintr-o perspectivă third-person. De-a lungul jocului, padawan-ul luptă pentru propria supraviețuire, fiind vânat de Imperiul Galactic care dorește eradicarea fiecărui Jedi. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a folosi puterile Forței care constau în “împingere” (Force Push), “atragere” (Force Pull) și “încetinire” (Force Slow), dar și de a mânui o sabie laser. Nu există opțiunea de a utiliza partea Întunecată a Forței.

Jocul va fi lansat în data de 15.11.2019

3. the last of us: part ii

The Last of Us: Part II Trailer

Cea de-a doua parte a jocului The Last of Us continuă povestea lui Ellie și Joel, supraviețuitori ai lumii post-apocaliptice. Acțiunea are loc, 5 ani mai târziu, în orașul Seattle, iar jucătorii o vor controla pe Ellie (dar cel mai probabil și pe Joel) din perspectiva third-person. Pe lângă cunoscutul pericol al celor infectați, în poveste apar noi oameni, membri ai unor culte, ale căror acțiuni violente depășesc legile moralității. Ultimul trailer pus la dispoziție de către PlayStation dezvăluie evenimentele care au dus la conflictul dintre Ellie și aceste culte, dar și dorința arzătoare de răzbunare a adolescentei. Cu toate că data lansării inițiale a fost mutată în luna mai, cei de la Naughty Dog  vor folosi timpul în plus pentru a oferi fanilor versiunea perfectă a acestui joc mult așteptat.

Jocul va fi lansat în data de 29.05.2020

2. cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 Trailer

Cyberpunk 2077 este, fără îndoială, unul dintre cele mai anticipate jocuri video de role-play, în care utilizatorul are oportunitatea de a controla un mercenar, pe nume “V”, dintr-o perspectivă first-person. Acțiunea se desfășoară în Night City, un oraș din California, unde granița dintre tehnologie și organismele vii s-a disipat, creându-se astfel o lume avansată cibernetic, dominată de conflictele dintre grupările periculoase ale orașului, la baza cărora se află lupta pentru putere si dominanță. Pe lângă faptul că jucătorii vor putea să-și personalizeze caracterul și să parcurgă povestea în stilul lor, ei vor avea ocazia de a-l întâlni, în joc, pe cunoscutul actor Keanu Reeves care face parte din poveste.  Cei de la CD Projekt Red și-au demonstrat abilitățile impresionante în ceea ce privește dezvoltarea unui joc video de succes prin creația lor anterioară, The Witcher 3 Wild Hunt care a avut parte de multă apreciere din partea fanilor și a criticilor. De data aceasta, compania de jocuri a pregătit ceva diferit, dar care va depăși așteptările fanilor.

Jocul va fi lansat în data de 16.04.2020

1. Death stranding

Death Stranding Trailer

Învăluită în mister, noua creație a lui Hideo Kojima surpinde o lume dintr-un viitor apocaliptic în care legătura dintre viață și moarte este mai puternică ca niciodată. Prin protagonistul Sam Porter Bridges, jucătorii vor avea misiunea de a reface legăturile unor orașe izolate și fragmentate, ferindu-se, în același timp, de niște entități numite BT. Aceste misiuni stau la baza ipotezei asupra căreia insistă creatorul jocului : importanța creării legăturilor dintre oameni. Își fac apariția actori precum Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Margaret Qualley, Tommie Earl Jenkins, Troy Baker și Lindsay Wagner, dar și directorii de film Guillermo del Toro și Nicolas Winding Refn contribuie în dezvoltarea acestui joc.

Jocul va fi lansat în data de 8.11.2020

Surse :