cele mai bune resurse adobe creative cloud pentru incepatori

Adobe Creative Cloud este programul principal de instrumente digitale al oricarei persoane creative. Este puternic, versatil si standardul principal in software-ul de design profesional. Insa, poate fi extrem de confuz pentru incepatori daca tocmai v-ati achizitionat abonamentul Creative Cloud. Este posibil sa va simtiti coplesiti de realitatea posibilitatilor.

Desi Adobe ofera unele indrumari prin intermediul site-urilor web si in cadrul aplicatiilor individuale, este posibil sa nu fie suficient pentru toata lumea. In loc sa cautati pe Google fiecare intrebare sau problema pe masura ce apare, consultati mai jos cateva dintre cele mai bune resurse de invatare Adobe CC pentru incepatori- si castigati expertiza de care aveti nevoie pentru a incepe sa creati in cateva zile.

1. Adobe Training- cost variabil.

https://learning.adobe.com/

Hub-ul Adobe Training va conecteaza cu eLearning, un program de instruire personala, ateliere si evenimente nationale pentru a va oferi informatii esentiale despre suita.

2. Futurism training- cost in functie de curs.

Platforma ofera peste 60 de ore de continut care acopera suita Adobe Creative Cloud. Cursurile sunt pe 2 nivele: incepatori si avansati. O data ce invatati elementele de baza, puteti avansa la un curs mai detaliat care va invata short-cuturile si organizarea fluxului de lucru pentru a economisi timp la editare.

https://futurism.com/cut-better-videos-with-this-adobe-premiere-pro-production-course-bundle

Variante gratuite:

  1. Canalul de Youtube Adobe Channel– Adobe are un canal YouTube pentru cursantii vizuali si este locul ideal pentru programele CC. Accesati seria “Notiuni introductive” pentru o prezentare generala a aplicatiilor. https://helpx.adobe.com/creative-cloud/tutorials-explore.html
  2. Tutoriale Online Adobe- Aceasta varianta va ofera posibilitatea de a sorta continutul tutorialului in functie de incepator sau experimentat, oferindu-va o imagine de ansamblu a aplicatiilor lor. De asemenea, sunt incluse tutoriale in aplicatii desktop si mobile pentru a va ajuta sa cunoasteti software-ul si cum sa profitati la maxim de caracteristicile specifice acestuia. https://blog.adobe.com/en/topics/creative-cloud.html
  3. Forumurile CC Adobe– Sunt utile pentru utilizatorii noi care au intrebari specifice despre oricare dintre aplicatiile cloud creative. http://https://community.adobe.com/

Canale de Youtube utile:

  1. Terry White– Pe canalul sau gasiti o lista cu tutoriale despre Photoshop CC, Illustrator CC, Adobe Dimension, Lightroom si multe altele.
  2. Envato Tuts– Acest canal ofera cursuri despre programe Adobe, WordPress si desen grafic pentru persoanele mai creative.
  3. Bring your own laptop– Daniel este profesor si trainer Adobe Creative Cloud si foloseste programe pentru a dezvolta produse digitale. Pe canalul sau gasiti informatii despre cele mai noi updaturi si cursuri de design grafic.

Pentru cei care nu doresc sa isi faca abonament Adobe, gasiti mai jos 6 alternative gratuite:

  1. Alternativa Photoshop: Pixlr
  2. Alternativa Lightroom: RawTherapee
  3. Alternativa Illustratir: Inkscape
  4. Alternativa In Design: Scribus
  5. Alternativa Premiere Pro: DaVinci, Resolve...
  6. Alternativa After Effects: Blender

Spor la creativitate!