Petreci câteva veci de minute bune în căutarea unui film pe Netflix? Uită de această problemă! Acest articol vine în ajutorul tău, ai aici 7 filme premiate care merită văzute în weekend.

1. Vertigo

Trailer film

Este un film thriller de Alfred Hitchcock din 1958 bazat pe cartea D’entre les morts. În film este vorba de un fost detectiv din San Francisco care este căutat de o veche cunoștință care îl roagă să îi facă o favoare: aceea de a-i urmări soția care pare a suferi de niște tulburări psihice. Povestea reală, însă, este mult mai complexă. Detectivul nu știe nimic despre asta, ci își face doar datoria. O datorie foarte plăcută, de altfel, fiindcă se îndrăgostește de soția prietenului său și ar face orice să o ajute. 

2. Inglorious Basterds

Trailer film

Acest film este unul de dramă, acțiune și război, regizat și lansat în 2009 de către Quentin Tarantino.
În Franța ocupată de germani Shosanna Dreyfus privește neputincioasă cum familia ei este executată de colonelul nazist Hans Landa. Shosanna scapă ca prin urechile acului și fuge la Paris, unde-și creează o nouă identitate ca proprietar și proiecționist de cinema. În altă parte a Europei, locotenentul Aldo Raine organizează un grup de soldați evrei pe care-i conduce într-o campanie de răzbunare împotriva naziștilor. 

3. The matrix

Trailer film

The Matrix este un film științifico-fantastic regizat și scris de frații Wachowski și lansat în 1999.
Exista doua lumi: prima, cea în care trăim zi de zi, și cea de-a doua, deloc cunoscută, paralelă cu cea reală. Una este vis. Cealaltă este Matrix. Neo încearcă din răsputeri să afle adevărul despre acea lume despre care a auzit vorbindu-se doar în șoaptă, lume misterioasă și plină de necunoscut. Dar ce este Matrix? Neo crede că Morpheus, o persoană pe care o cunoaște doar din povești, un tip pe care nu-l prinzi niciodată.

4. Django Unchained

Trailer film

Un alt film de aventură, dramă și crimă de-a lui Tarantino, apărut în 2012. Acțiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django este un sclav al cărui trecut plin de violență îl aduce în serviciul lui King Schultz, un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigași, frații Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze.

5. The imitation game

Un film biografic de război și dramă, regizat de Morten Tyldum, apărut în anul 2014. Alan Turing, genialul matematician britanic cu rol fundamental în deznodământul celui de-Al Doilea Război Mondial după ce sparge codul Enigma, reușită ce permite Aliaților să afle planurile de război naziste. Într-una dintre cele mai dureroase răsturnări de imagine ale istoriei, în 1952 lui Turing îi va fi intentat proces pentru vina de a fi homosexual, o nedreptate cu bătaie lungă pentru restul vieții sale.

6. Morgen

Trailer film

Trebuia inclus și un film românesc în această listă. Acesta este un film de dramă, regizat de Marian Crișan și lansat în anul 2010. Nelu lucrează ca agent de pază într-un supermarket dintr-un orășel de pe granița româno-ungară. Pentru el zilele trec la fel: în zori pescuiește, apoi merge la lucru, iar seara se întoarce acasă. Nelu trăiește împreună cu soția într-o casă izolată pe un câmp în afara orașului. Problema lor în aceste zile e repararea acoperișului. Într-o zi, Nelu pescuiește ceva neobișnuit: un emigrant care vrea sa treacă granița ilegal.

7. The godfather

Nu puteam realiza această listă fără acest film, dacă nu ai vizionat acest film până acum…fugi și pornește Netflixul. Este un film de dramă din anul 1972 regizat de Francis Ford Coppola. Inspirat de romanul lui Mario Puzo, filmul este povestea grandioasă a lui Don Vito Corleone, un mafiot din Sicilia, ajuns cap al unei importante rețele mafiote in America. Filmul prezintă o viziune extrem de realistă a acestei lumi mai puțin accesibile unde cuvântul dat și promisiunile făcute au o valoare capitală, iar onoarea este la mare preț. Din păcate pentru el, în momentul în care viața ii este pusă în pericol, copii săi nu mai pot să stea departe de pericole.

Vizionare plăcută!

Informațiile despre sinopsos au fost preluate de pe https://www.cinemagia.ro/