Anul 2020 cu siguranță ne-a învățat pe toți ce reprezintă carantina și ne-a făcut să realizăm cât de mult apreciam activitățile pe care le făceam zilnic, când totul era normal. Dacă situația părea să fie sub control la începutul lui iunie, răcirea accentuată a vremii a declanșat o creștere exponențială a numărului de persoane testate pozitiv cu COVID-19, iar posibilitatea revenirii la starea de urgență este din ce în ce mai ridicată.

But don’t panic, here’s your Survival Guide for Quarantine Boredom!

1. mooc can be your new friend

Fie că este vorba de Udemy, Coursera, Skillshare etc. toate te pot ajuta să-ți valorifici timpul pe care acum îl ai din plin. Tot ce vrei să înveți este la un click distanță, iar multe site-uri au diferite oferte prin care dau cursurile gratis sau la un preț redus. De exemplu, în timpul carantinei din primăvară, mulți creatori de pe Udemy au pus la dispoziție cupoane prin care își dădeau cursurile gratis. Cele mai multe cursuri de pe Coursera au opțiunea de financial aid prin care îți oferă cursul pe gratis în urma completării unui formular. Cererea este trimisă către creatorului cursului, iar în maxim 14 zile este evaluată.

2. Have you met ludo?

Cu toții ne-am jucat măcar o dată în viață „Nu te supăra frate”.  Ludo World este echivalentul acestuia, dar în versiunea online, pe telefon. Este gratis, îl accesezi de pe facebook și te poți juca oricând cu prietenii tăi, oriunde ar fi aceștia. Are mai multe moduri de joc, dar harta cu puteri este cea mai interesantă deoarece, de cele mai multe ori, adversarii scot „AS-ul din mânecă” când te aștepți mai puțin. De asemenea, te poți juca singur sau în echipă de 2. Just give it a try, it’s funnier than it seems!

3. iT’s Cooking time!

E momentul perfect în care poți să înveți să gătești! Jamila are aproape orice pe canalul ei de youtube și îți arată pas cu pas cum face fiecare rețetă. Fie că vrei să faci o simplă omletă sau un tort cu cremă de lămâie, ea te ghidează și-ți zice exact ce ingrediente îți trebuie și ce gramaj. Poate descoperi că de fapt ești următorul Chef Gordon Ramsay. But please, be nicer!

4. Checkmate

The Queen’s Gambit este noul serial de pe netlfix care nu te lasă să te ridici pănă nu-l termini. O fătă rămasă orfană, cu un viitor incert în față, ajunge din centrul de plasament în lumina reflectoarelor dominând un joc care până în acel moment era jucat doar de bărbați. Trecând de la agonie la extaz, Beth domină întreaga acțiune, în timp ce își trăiește visul. Din punct de vedere vizual, serialul este o capodoperă, având un joc de imagini bine gândit cu multe semnificații ascunse. For more information, acces netflix.com .

5. fitness is my religion

Cum s-ar spune, minte sănătoasă în corp sănătos. Chiar dacă stai în casă, tot poți face câteva exerciții fizice simple, cu mai multe repetări. S-a dovedit știintific că măcar 5 minute de exerciții fizice intense pe zi, asigură o inimă mai sănătoasă și reduce stresul.

Vezi această postare pe Instagram

tag someone / ur friends

O postare distribuită de Mirza Bico (@ellentvshow) pe

6. get to know you better

Nu zic să te apuci să citești cartea „Inteligență emoțională” de Daniel Goleman care este una dintre cele mai complete cărți care studiază acest timp de inteligență, but try to get in touch with your emotions and see what happends. De exemplu: Ce te face pe tine fericit? Poți răspunde la această întrebare în orice moment, fără să te gândești prea mult?

Vezi această postare pe Instagram

2020

O postare distribuită de Irina Deaconescu (@irinassw) pe

7. Let me tell you a little secret

Poți să nu faci absolut nimic într-o zi and it’ll be totally fine! Sigur ai câteva nopți de recuperat din perioada în care mergeai la club sau puteai să petreci până dimineață. Acum a venit momentul să-i dai corpului tău orele nedormite înapoi. Sau să-l pregătești pentru perioada în care vom putea din nou să ne distrăm ca “pe vremea mea”. 

via MEME

 Stay safe ’til we can hug again!