Vladynoart, Instagram

El este Vladimir Şerbănescu, sau Vladi, un tânăr artist şi designer grafic din Sebeş, judeţul Alba, în vârstă de 21 de ani. „Vladyart”, aşa cum este cunoscut de majoritatea urmăritorilor lui, este unul dintre puţinii români din acest domeniu cu admiratori din toată lumea. Şi-a petrecut o parte semnificativă din viaţă arătându-şi creativitatea lumii şi nu vrea să se oprească aici.

începuturi

Vladi a început să deseneze portrete de la 14 ani, când probabil nu se aştepta să ajungă atât de cunoscut în această lume a creioanelor colorate. Povestea lui pe Instagram s-a născut la sfârşitul anului 2014, când a postat primul desen pe pagină, un portret al lui Maleficent. De-a lungul timpului, a primit din ce în ce mai multă atenţie din partea oamenilor. Dovada o reprezintă sutele de comentarii pozitive şi aprecieri pe care le adună la majoritatea postărilor. A studiat arta la facultate, dar spune că cel mai mult l-au ajutat nişte cursuri generale de desen, unde a învaţat tehnici de haşură. Apoi a început sa facă portrete pe cont propriu. „Contează mult şi munca depusă”, a spus acesta. Recunoaşte că a avut şi o sursă de inspiraţie:


Îmi plăcea şi încă îmi place foarte mult Heather Rooney.

Dedicare şi ingeniozitate

În prezent, pagina „Vladyart” a ajuns la aproape 180 de mii de urmăritori pe Instagram. Însă acest lucru a necesitat timp şi resurse. Vladi desenează aproape în fiecare zi o oră-două şi nu s-a limitat doar la creion şi hârtie. Pe parcursul anilor a experimentat cu diverse tehnici şi materiale, dovedindu-şi deschiderea la lucruri noi. A testat  pictura în ulei, pictura cu acuarele, desenul digital, chiar şi sculptura. A adăugat în portretele lui machiaj, mâncare, foiţe de aur, cristale şi tot felul de alte obiecte în care a văzut potenţial artistic. A dat culoare pantofilor sport, jachetelor şi paharelor de cafea, în cele mai unice moduri. Iar acestă diversitate i-a adus multe laude în comentarii. În 2015 s-a decis să îşi publice lucrările şi pe Youtube, unde are peste două mii de abonaţi. Aici a postat în mare parte videoclipuri time-lapse şi tutoriale în care creează desenele. Vladi este adesea la curent cu ceea ce se întâmplă în viaţa celebrităţilor şi nu numai. De aici portretele în care surprinde momente importante prin care trec acestea. Căsătoria dintre două vedete, momentul în care o sarcină a fost făcută publică, sau lansarea unei piese noi sunt doar câteva idei după care s-a inspirat. A creat într-un videoclip pe Youtube şi o mască de protecţie personalizată, ţinând cont de situaţia pandemică actuală.

Recunoaştere naţională şi internaţională

Pasionaţii de artă nu au fost singurii care i-au remarcat talentul. Celebrităţi foarte cunoscute au observat munca sa, apreciind, postând comentarii, sau chiar repostându-i desenele. Printre acestea se numără Jeffree Star, Kim Kardashian, Zendaya, Gigi Hadid, Delia. Momentele în care a fost remarcat de James Charles, Lili Reinhart şi Kylie Jenner l-au bucurat însă cel mai tare. Cea din urmă a repostat desenul cu ea, care ilustrează versiunea ei din copilărie, alături de versiunea adultă:

Atunci când nu desenează…

…îl vei găsi vizionând ceva pe Netflix. De asemenea, îşi face timp să răspundă mesajelor cât mai multor persoane, având o atitudine prietenoasă faţă de aceştia. Admiratorii şi alţi artişti mici îi scriu pentru a-i lăuda munca dar şi pentru a-i cere sfaturi:

Primesc adesea întrebări legate de creioane, hârtie sau metode de a desena şi încerc să răspund pe cât posibil. Însă cel mai mult mă impresionează mesajele de apreciere.

Un scurt mesaj de încurajare

Cu toate că situaţia nu a fost tot timpul roz, Vladi este o fire optimistă şi nu îşi doreşte să renunţe la pasiunea sa prea curând. “Am mai avut momente de creative block în care nu aveam motivaţie, însă am trecut repede peste.” În încheiere, le transmite tinerilor care vor să urmeze aceeaşi cale:


Fă ceea ce îţi place şi încearcă să influenţezi pozitiv prin arta ta, sau cum îmi place să spun: „Aspire to Inspire”.

льготная ипотека