Sorina Miclăuș, tânăra elevă care își împarte timpul între voleiul de performanță și liceu, mai ales fiind elevă în clasa a 12 a, este o persoană, în general, optimistă, o fată care trece peste dificultăți cu zâmbetul pe buze, încăpățânată uneori, dar mai mereu o persoană pacifistă.

Tânăra voleibalistă și-a început cariera acum 8 ani de zile, încurajată de părinții ei, care doreau ca fiica lor să practice un sport. Deși a încercat mai multe sporturi, se pare că voleiul i-a rămas la suflet și încă de atunci a iubit tot ce ține de acest sport și de munca în echipă. 

“Cred că viața în echipă este cea mai frumoasă, ai mereu pe cineva care să te ajute să treci peste situații mai delicate atât în teren, cât și în viața de zi cu zi și în general, este mai distractiv să mergi în turnee și cantonamente cu o echipă decât să mergi singur ca în alte sporturi. În plus, făcând asta de mica, am învățat cum să interacționez cu oameni cu personalități diferite, cu temperamente diferite și asta este un plus, din punctul meu de vedere.”

Sorina Miclăuș

Viața de sportiv și de adolescentă nu e mai ușoară nici pentru ea, trezitul de dimineață, orele de liceu și temele ce trebuiesc pregătite pentru o doua zi nu îi ocupă tot timpul, Sorina mergând la antrenamente în fiecare seara. Cu toate acestea reușește să îmbine toate activitățile într-un mod plăcut, având mereu susținerea familiei sale.

” Părinții mei au fost cei care m-au încurajat mereu și chiar și prietenii mei mereu m-au admirat pentru faptul că fac și școală și sport de performanță, însă anumiți profesori aveau o oarecare problemă cu faptul că lipsesc de la școală din cauza sportului.”

Sorina Miclăuș

În prezent, Sorina este legitimată la echipa de senioare din Alba, una dintre cele mai bune echipe din România, însa în trecut Sorina a făcut parte din lotul echipei din orașul său ”Clubul sportiv Transilvania ” din Brașov și simultan juca și în campionatul de junioare în componența echipei Agroland Timișoara, echipa cu, care a avut parte de cel mai important rezultat din cariera sa de volei de până acum.

Cea mai importantă competiție la care am fost, este finala din mai  2017 care pot spune că m-a schimbat complet ca jucătoare. Am văzut ce înseamnă situații limită în care orice greșeală poate fi “fatală”, situații în care, deși aveam emoții extrem de mari, a trebuit să mă lupt cu mine să trec peste ele ca să pot da tot ce am mai bun din mine și, totodată, am văzut ce satisfacții aduce munca asta continuă.”

Sorina Miclăuș

“Ce nu te omoară, te face mai puternic!

 Ca orice om, au existat  momente în cariera sa în care s-a gândit că poate sportul acesta nu e pentru ea, ca nu ar putea evolua aici ori că ar putea renunța, însă, iubirea față de acest sport a ajutat-o să treacă peste toate aceste obstacole și să meargă mai departe, crezând în continuare în forțele sale.

“ Multă lume mi-a zis de-a lungul timpului că nu există un viitor în sport și că nu pot avea o carieră, dar până la urmă dacă asta este ceea ce îmi doresc, nu mă poate împiedica nimeni din a face asta.”

Sorina Miclăuș

Încrezătoare în ea, mereu cu zâmbetul pe buze, Sorina își spune mereu că ceea ce nu te omoară, te face mai puternic, iar ca orice sportiv de performanță care are un scop în cariera sa, modelul sau este marea voleibalistă Kim Yeon-Koung, jucatoare a naționalei Koreei de Sud.

La finalul zilei, Sorina Miclăuș este o fată ce adoră să deseneze, să meargă la concerte și care iubește să cunoască lume nouă, cu o pasiune pentru chimie, dorindu-și să intre la facultatea de chimie.