A MERGE SAU A NU MERGE LA FESTIVAL?

Ți-ai pregătit bugetul de festival pentru anul acesta? Ei bine, dacă nu, e timpul să o faci, pentru că festivalurile ne bat la ușă și se anunță nume mari din industria muzicală care vor concerta la festivalurile de la noi din țară. Pentru cei care n-au prins biletele pre-sale sau nu s-au decis încă la care dintre festivaluri să meargă, am întocmit o listă cu cele mai populare festivaluri.

Să trecem la treabă până nu se scumpesc și mai mult biletele.

UNTOLD

De Untold și de Cluj sigur a auzit toată lumea. E deja a 5-a ediție a festivalului și anual participanții sunt în număr cât mai mare. Și-a căpătat faima internațională de-a lungul celor 4 ediții și se află printre cele mai cunoscute festivaluri muzicale din Europa. Peste 300,000 de persoane sunt prezente anual. La momentul actual, un bilet General 4 Days Pass costă 587 de lei, iar biletele VIP ajung până la 1329.

Jason Derulo a fost singurul artist confirmat până acum de către Untold, însă știm că Armin van Buuren a promis să revină și la cea de-a 5-a ediție după ce anul trecut a mixat timp de 7 ore. Dacă ești fac Untold ia-ți liber între 1 și 4 august.

ELECTRIC CASTLE

Clujul găzduiește încă un mare festival care este faimos pentru legendarele ploi și pentru noroi, și anume Electric Castle. Castfelul Bánffy din Bonțida a găzduit anul trecut peste 120.000 de petrecăreți și se află pe lista primelor 10 festivaluri din Europa. Acum, un bilet la festival General Access Pass e 599 lei, iar cel Premium Pass e 899 lei. Festivalul are loc între 17 și 21 iulie, iar pe lista artiștilor anunțați se numără Florence + The Machine, Thirty Seconds To Mars, Bring Me The Horizon, Metric și mulți alții.  

Acestea fiind spuse, pregătește-ți cizmele de cauciuc și pelerina dacă plănuiești să mergi anul acesta la Electric.

GOOD TO KNOW: O parte din banii de pe bilete sunt donați către reabilitarea Castelului Bánffy, așa că ai scuză veritabilă pentru banii cheltuiți.

Malul mării Negre își așteaptă petrecăreții între 4 și 7 iulie anul acesta la festivalul Neversea. Dacă anul trecut au participat 210.000 de persoane, anul acesta se așteaptă și mai multe. Încă nu au fost anunțați artiștii pentru 2019, însă biletele au fost puse în vânzare din luna decembrie. Un bilet pentru cele 4 zile costă 449 lei plus taxe, iar unul VIP e 900 lei plus taxe. Ia-ți costumul de baie și hainele de festival dacă vrei să petreci 4 zile  pe malul mării la Neversea.

Dacă ești fan metalcore, sigur ai auzit de Rockstadt Extreme Fest. Anul acesta se desfășoară între 1 și 4 august în Râșnov, iar prețul unui bilet variază între 190 și 390 de lei. Printre trupele cele mai mari care vor fi prezente la festival se numără trupa Unearth, trupa americană care este cap de listă la festivalurile de profil. Vor mai concerta și Paradise Lost, Korpiklaani, Hypocrisy, Ektomorf și alții.

Dacă până acum prețurile nu ți s-au părut chiar atât de friendly, iată și câteva festivaluri la care poți să mergi cu bani puțini, dar care sunt la fel de faine.

Clujul îți oferă multe festivaluri faine, printre care și Music Outdoor Experience (MOX). Se desfășoară în Valea Drăganului între 11-14 iulie și primele bilete s-au dat deja cu 95 de lei. Tema de anul acesta este „THE MUSIC, THE OUTDOORS, THE EXPERIENCE”, iar printre artiștii care sunt așteptați se numără Utah Jazz, Silent Strike, Cosmos Tone, Alex Chronic, Zo, Lucu Chen, Dannilov și muți alții.

FUN FACT ABOUT MOX: Rădăcinile festivalului pornesc de acum 8 ani, de atunci când o gașcă de prieteni a decis să meargă în vârful muntelui să sărbătorească ziua de naștere a unuia dintre ei.

Dacă vrei să iei parte la un festival mai chill, unde poți să ai sesiuni de yoga, workshop-uri, și unde poți să combini dansul, muzica și libertatea, Dakini e locul perfect pentru tine. E un festival unde meditația și stare de bine e la ea acasă, adică în Constanța, pe plaja Tuzla. Anul acesta se desfășoară între 27 iunie și 1 iulie, iar prețul unui bilet este de 330 de lei. Dakini e un festival unde pot participa și copiii, iar prețul unui astfel de bilet este de 260 de lei. Pe lista celor prezenți vor fi Tribali, Deep Forest and Gaudi, CloZee, Avalon, Sonic Species, iar lista continuă.

Pe lista festivalurilor cu intrarea sub 200 de lei se numără AWAKE Festival sau Revolution Festival. Awake se desfășoară anul acesta în Mureș, între 15-18 august, iar un bilet e 139 de lei. JP Cooper, Netsky și AJ Tracey vor urca pe scena Awake. Înainte de Awake se desfășoară Revolution Festival, în Timișoară, între 31 mai și 2 iunie. Cei ce vor concerta vor fi anunțați în apropierea festivalului, iar biletele se vor pune în vânzare în curând.

Desigur că mai sunt muuuulte alte festivaluri la care poți să mergi, precum Summer Well Festival, MIORITMIC, Jazz in the Park, Sunwaves, One Love Gathering, 3 Smoked Olives, Afterhills, Smida Jazz Festival, Citadela Festival. Lista e lungă, dar tu ar trebui să faci o documentare mai minuțioasă atunci când alegi să mergi la un festival. Se merge și pentru vibe la festivaluri, într-adevăr, însă te-ai simți cu siguranță mai bine dacă te-ai și conecta cu muzica pe care o asculți și cu atmosfera de acolo.

Mălina Hăineală