Oana Cenușe, voce a României care a uimit întreaga țară

       „Muzica pentru mine este un prieten ascuns”.  Cine este cu adevărat Oana Cenușe?

Sursa foto: Arhiva personala Oana Cenușe

       Cenușe Oana, originară din Drobeta-Turnu Severin, în vârstă de 18 ani, o tânără de înălțime medie, este elevă la Liceul de Arte I.St. Paulian la secția canto clasic, unde studiază pianul-secundar și participantă a emisiunii de televiziune „Vocea României” în anul 2017. Acesta spune că „mă descrie arta în general, sub toate formele sale”. Îi place culoarea orange, câinii mari, să se distreze și să comunice cu oamenii din jurul ei. Ca pasiuni are hiking-ul și arta în general, tot ce ține de aceasta.

       Oana a fost îndrumată încă de la grădiniță spre muzică de către educatoarea sa și ulterior de către părinții ei, care au crezut în talentul său. Artista a descris muzica drept „un prieten ascuns” care i-a fost alaturi mereu în orice situație și singurul mod prin care se poate elibera și poate transmite anumite sentimente.

       Artista își admiră foarte mult părinții și îi consideră drept modele. Pe lângă aceștia, tinde să admire în special mulți artiști străini, printre care se numără și Ariana Grande, Jessie J., Demi Lovato, Dua Lipa și Beyonce.

Aceasta până în prezent a obținut numeroase rezultate și a avut parte de multe experiențe care îi asigură un viitor benefic. Printre aceste se află și aparițiile de la cele două show-uri de televizune, Next Star și Vocea României.

       Participarea la Next Star în anul 2014, i-a adus artistei o experiență de neuitat. Aceasta a interpretat piesa ,,Adagio” de la Lara Fabian, dar chiar daca nu a câștigat ediția, a uimit întreg juriul și publicul,  rezultat ce s-a văzut mai târziu, în momentul în care a fost votată pentru „Finala de popularitate”, unde a interpretat piesa ,,From Sarah with love”. De la Sarah Connor.  Pe lângă cele două apariții, Oana a mai fost invitată și la o ediție specială, în care a avut ocazia să cânte alături de Marcel Pavel, iar melodia interpretată de acești a fost „Vivo per lei” de la Andrea Bocelli și Giorgia.

Sursa foto: Arhiva personală Oana Cenușe

         La participarea la Vocea României artista a impresionat total juriul și nu numai, reușind să întoarcă toate cele patru scaune, interpretând piesa „Cold Stone” de la Demi Lovato, iar apoi alegând în final să meargă mai departe în concurs alături de echipa lui Tudor Chirilă, care ulterior a declarat ca:

  “Eu cred că esenţele tari se ţin în sticluţe mici. E chestia asta mică, aparent mică, și care este de fapt uriaşă, cumva argumentează faptul că toţi când murim scădem cu 21 de grame, pentru că sufletul are 21 de grame indiferent cât de mari sau cât de mici suntem. E posibil ca tu să ai 22, 23 de grame. Eu cred că e cam mult suflet în tine, ceea ce nu e foarte rău deloc, şi mi-ar plăcea să lucrez cu sufletul tău. Dacă doreşti să-l pui fragil, așa,  pe o farfurie şi să stăm să ne uităm la el şi să zicem: <<ce facem, cum îl colorăm?>>”.

Pe parcusul emisiunii, aceasta a obținut multe informații noi, a avut parte de un antrenor ce a ghidat-o în drumul ei, ce i-a acordat tot sprijinul. Aceasta a ajuns până în etapa duelurilor, unde a cântat împreună cu Ștefan Știucă, chiar dacă norocul nu a fost în favoarea ei, Oana și-a lăsat ampreunta atât în echipa lui Tudor Chirilă, cât și în inimile spectatorilor. Ea a părăsit concursul cu zâmbetul pe buze, știind că a făcut tot ce a știut ea mai bine, fiind recunoscătoare antrenorului ei și rămânând cu o amintire frumoasă, niște prieteni extraordinari și o experiență unică în viață la care nu se aștepta să ajungă în momentul în care a fost la preselecții.     

       Printre alte rezultate ale artistei, se află și participarea anuală la Festivalul Internațional de Colinde de la Viena, alături de corul Vox Dunaris al liceului de arte, primul trofeu al unui festival de muzică la vârsta de 11 ani, precum și numeroase alte premii la diverse festivaluri de muzică.

       Artista spune ca toate aceste experiențe au fost benefice pentru viitoarea sa carieră muzicală, dobândind experiență și cunoscând diverși oameni de influență, rămânând cu un vibe plăcut în ambele cazuri, luând în calcul punctele pozitive pe care le-a acumulat, în special prieteniile legate și experiențele trăite.

        În prezent, aceasta se pregătește pentru examenul de bacalaureat, plănuiește să se mute în București, să urmeze calea muzicii în continuare, să studieze Conservatorul din București și să își înființeze o trupă și un studio.