ASB-Proiect Cu Zâmbete

ASB-PROIECT CU ZÂMBETE

Asociaţia Studenţilor Bioingineri este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, fondată în anul 1997. Este membru fondator şi membru activ al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

ANOSR este prima structură de acest tip ce activează de 19 ani în România. Alianța reprezintă vocea studenților din România. Aici se reunesc 100 de organizații studențești din 19 centre universitare, respectiv 30 de universități. Printre membri sunt incluse și organizații studențești înființate imediat după revoluție.

Asociaţia Studenţilor Bioingineri are ca scop principal reprezentarea intereselor profesionale, sociale şi culturale ale studenților Facultății de Bioinginerie Medicală din Iași.

Printre misiunile asociaţiei se afla promovarea spiritului naţional şi democratic în mediul universitar şi societatea românească, consolidarea autonimiei universitare, propaganda sanitară, civică, culturală în rândul populaţiei, sprijinirea celor în drept să creeeze condiţii cât mai adecvate pentru desfăşurarea unei vieţi studenţeşti la un nivel decent şi promovarea imaginii facultăţii pe plan naţional şi internaţional.

Pe parcursul anului 2018, asociaţia a organizat numeroase evenimente atât caritabile cât şi de divertisment, cum ar fi Treasure Hunt – concurs prin care bobocii au avut şansa să cunoască sălile şi punctele cheie ale facultații –, Dragobete Party şi Balul Bobocilor.


În perioada 3-6 ianuarie 2019, Iașul a găzduit liderii organizațiilor studențești

Proiectului CCZ

Evenimentul care mi-a atras atenţia este ultimul pe care asociaţia l-a organizat la sfârşitul anului 2018, respectiv CCZ- Crăciun cu Zâmbete. Acesta a fost organizat cu scop caritabil.

Pentru a afla mai multe despre acest proiect caritabil am luat legătura cu preşedinta asociaţiei studenţilor bioingineri Cîlmău Diana-Mihaela, studentă în anul întâi la master.

Asociaţia a iniţiat proiectul CCZ – Crăciun cu Zâmbete, din dorinţa de a ajuta familiile mai puţin norocoase. Acesta activează de 16 ani, încă din anul 2002.

Diana-Mihaela Cîlmău

Diana a vorbit despre familia care a fost ajutată recent şi despre condiţiile precare ale acesteia.


“În ultima ediţie a anului 2018 am ajutat o familie din satul Covasna, familia Băsu, formată din 4 copilaşi cu vârstele cuprinse între 4 ani şi 12 ani, care îl au alături de ei pe tatăl lor. “

Desfăşurarea proiectului

Numărul de persoane implicate în acest proiect diferă de la an la an, iar ultima ediţie a integrat un număr de aproximativ 60 de persone dornice să ajute. Voluntarii au contribuit la organizarea diferitelor evenimente caritabile ce au avut loc pe parcursul lunii decembrie.



“Banii necesari pentru a ajuta familia au fost strânşi prin diverse evenimete caritabile, de la seara de film caritabil, stând up comedy, vânzare de cărţi, petrecere caritabilă şi evenimetul final, seara caritabilă CCZ, ce a avut loc în cadrul Facultăţii de Bioinginerie Medicală. “

Suma strânsă în urma donaţiilor a fost folosită pentru a achiziţiona diverse produse, de la produse alimentare, la obiecte utile intreagii familii. Totodată s-au achiziţionat şi materiale care vor contribui la costruirea băii, care se afla deja în lucru, dar a cărei realizare nu mai putea continua din lipsă de cele necesare.

Întâlnirea cu familia Băsu

După finalizarea evenimentelor caritabile voluntarii au fost personal la familia Băsu pentru a dona produsele achiziţionate şi pentru a petrece timp împreună



“Momentul în care am fost la familie cu cele cumpărate a fost unul emoţionant întrucât copiii au fost fericiţi pentru cadourile pe care le-au primit. Tatăl copiilor a fost de asemenea foarte emoţionat, uitându-se de fiecare dată la noi cu zâmbetul pe buze şi cu recunoştinţă pentru ajutorul adus.”

Diana-Mihaela Cîlmău

Obiectiv împlinit

Prin acest eveniment caritabil, Asociaţia Studenţilor Bioingineri a reuşit să finalizeze anul 2018 cu încă o reuşită, ducându-şi tradiţia de a dărui mai departe, astfel ajutându-i pe cei mai puţini norocoşi.

Acum, în anul 2019, asociaţia îşi propune să efectueze mult mai multe proiecte cu scop caritabil şi nu numai, şi speră ca prin acţiunile sale să obţină cât mai multe realizări frumoase.

Sursă foto: Facebook ASB