Bogdan Sălceanu, un mare actor în devenire

„Tu ca actor, trebuie să cunoști o varietate cât mai mare de oameni”

Bogdan Sălceanu
Sursa foto: Matei Cotimanis

            Bogdan Sălceanu sau cum îi spun prietenii: Bobo, s-a născut în orașul Vulcan, județul Hunedoara, are 24 de ani și este un tânăr actor, fiind la master în anul 1 la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca. Pasiunea pentru actorie a venit în clasa a 8-a, când toată clasa a fost obligată de diriginte  să participe la Balul de absolvire al clasei a 8-a. Fiecare elev a trebuit să pregătească un moment, iar pentru că majoritatea dansau și cântau, Bogdan a vrut să facă ceva mai diferit și atunci, i-a venit în ajutor sora sa, care i-a propus să facă un moment umoristic.

Începuturile în teatru

             În clasa a 9-a, viața lui Bogdan Sălceanu urma să se schimbe, el fiind chemat în trupa de teatru a liceului de către unul dintre coordonatorii trupei, Gabriela Sima. Odată intrat în trupa de teatru Theatron a Colegiului Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan, viața lui s-a schimbat în bine, făcându-l pe cel mai amuzant elev al clasei să-și dea seama ce vrea să facă după terminarea liceului. „Sincer, nici nu știu cum am intrat în trupă, pentru că la fiecare exercițiu pe care îl făceam, eu râdeam, și coordonatorul mă elimina din exercițiul respectiv. O fi văzut el ceva special în mine, altfel, nu-mi explic.”

Sursa foto: Ionică Merișanu

             În anul 2014, a participat cu trupa de teatru Theatron la festivaluri, precum: Ideo Ideis, Festivalul vostru, al adolescenților, Festivalul Rotary de Teatru Contemporan pentru tineret și multe altele.

Sursa foto: Arhivă personală

Admiterea la facultatea de actorie

Bogdan a dat admiterea la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, unde nu a intrat, fiind declarat respins la cea de-a doua probă. A fost dezamăgit, dar nu și-a lăsat pasiunea neîmplinită, astfel, a rămas un an acasă, un an care a reprezentat o perioadă importantă din viața lui, pentru că l-a maturizat, l-a făcut să se cunoască mai bine pe el.

              După un an, a dat din nou admiterea la actorie, dar de această dată la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj-Napoca unde a intrat al doilea. Teatrul l-a schimbat complet.


“Consider că multe lucruri pe care le studiem noi la facultate, ar trebui să le învețe orice om, indiferent de domeniu. În facultate am învățat cum să cunosc oamenii. Tu ca actor, trebuie să cunoști o varietate cât mai mare de oameni!”

Bogdan Sălceanu
Sursa foto: Andreea Beciu

Trupa de improvizație Silver 05

              Acum aproximativ 4 ani, Bogdan Sălceanu alături de Andrei Han, au creat trupa de improvizație Silver 05. Trupa de improvizație Silver 05 este alcătuită din studenți ai Facultații de Teatru și Televiziune și anume: Bogdan Sălceanu, Alex Macavei, Bogdan Ujeniuc, Andrei Han, George Olar, Andrei Gîjulete, Teodor Gabăr, Vlad Marin, Cătălin Mocan și Norbert Boda.

Sursa foto: Raul Stan
Interviu cu trupa de improvizație Silver
Preview 17 aprilie

ImproVshow SilverUn mic preview.Ne vedem în 17 aprilie, de la 21:00 în Flying Circus Cluj.Bilete, rezervări:Biletele se găsesc la Flying Circus sau se pot lua/rezerva prin mesaj privat la improVshow Silver.Filmare: Lup VictorMontaj: Raul Stan

Publicată de ImproVshow Silver pe Marţi, 10 aprilie 2018
Sursa: Facebook ImproVshow Silver

calități și defecte

            Pe lângă faptul că Bogdan are multe calități, cum ar fi: ambiția, perseverența, umorul, sinceritatea și curajul, el are și câteva defecte, cum ar fi: faptul că nu este punctual și faptul că este leneș.

„Dacă vrei să te întâlnești cu Bobo la 6, spune-i că trebuie să vă vedeți la 4. Dacă îți spune că mănâncă, face un duș și e gata, pregătește-te să ai timp să faci ocolul Pământului în 80 de zile, iar dacă ai nevoie neapărată de el, sună-l o dată, de 2 ori, de 5 ori…”, a spus Diana Horvat, una dintre cele mai bune prietene ale lui Bogdan.

Sursa foto: Cristian Wunderlich

Festivalul Absolvenților „Galactoria”

             Bogdan Sălceanu a jucat în roluri, precum: Holden Caulfield din „De veghe în lanul de secară”, Edgar din „Regele Lear” și multe altele. Marele actor in devenire a jucat la sfârșitul ultimului an de facultate în cadrul Festivalului Absolvenților „Galactoria”, care a reprezentat jucarea tuturor spectacolelor realizate de studenți în cadrul celor trei ani de facultate.

Bogdan Sălceanu, clip prezentare Galactoria 2018