Introduci 45% schiat, 35% patinat, 20% ingeniozitate, te asiguri că amestecul este realizat în perioada iernii, de preferat pe o pârtie de schi pe care tocmai s-a depus zăpada, și voilà! Apare un nou sport de iarnă.

Sled Dogs


Un foarte Scurt Istoric

Ideea de snowskates nu este chiar nouă, întrucât ea s-a născut în Olanda, în jurul anului 1865, iar varianta modernizată a snowskate-urilor, care a rămas și în ziua de azi, a apărut cam la 100 de ani distanță, în Germania. Produsul a crescut rapid în popularitate, în special în țările nordice, unde se organizează și competiții pentru acest sport. Sled Dogs sunt cei mai cunoscuți pentru comercializarea produsului, ei fiind cei care au contribuit în ultimii ani la popularizarea lui în toată lumea.

Recent, cam acum 3-4 ani, a reușit să pătrundă și în România acest concept de ”patinat pe pârtiile de schi”, iar începând de anul trecut a început să crească vizibil în popularitate. 

Sled Dogs Bonefight, în Sugarloaf, Atholville, Canada

De ce ar trebui să încerci snowskating

Momentan eu nu am cum să îți enumăr motivele, pentru ca amân de trei săptămâni momentul în care încerc și eu să mă dau cu snowskates, dar o poate face prietena mea, Anca, care lucrează alături de cei de la Pegas pe partea de promovare a produselor Sled Dogs (și care se oftică în fiecare weekend pe mine când îi zic că nu reușesc să ajung să ne dăm pe snowskates și o amân pe săptămâna următoare).

Pentru că e o experiență foarte faină! Cum de ce? Sportul ăsta este făcut atât pentru cei care știu să patineze sau să schieze, cât și pentru cei care se dau cu snowboardul, care știu să joace hockey, și chiar și pentru cei care nu se dau în vânt după sporturile de iarnă menționate anterior și doar se dau cu rolele în timpul verii. Iar în cazul în care nu știi să practici niciunul din acele sporturi, păi, pot să zic doar că nu știi ce pierzi, sporturile de iarnă sunt cel mai minunat lucru din acest anotimp și cred că ar fi timpul să închizi Netflixul și să ieși puțin pe pârtie.

Sled Dogs USA

Chiar nu știu cum să exprim asta, dar eu mă simt foarte fain când mă dau pe snowskates și aș recomanda oricui să încerce măcar o dată. Pe lângă faptul că o să contribuie la îmbunătățirea condiției tale fizice, faptul că ești pe snowskates o să îți dea și o dispoziție foarte bună. De exemplu, weekendul trecut am fost pe pârtia Feleacu și am trecut pe lângă cel puțin trei oameni care se chinuiau să își ajusteze schiurile (cumva ajunsese un schi peste celălalt) și eu i-am ocolit fără nicio gară. S-ar putea întâmpla ceva de genul pe snowskates? Nope.

Am menționat și cât de ușor este să le cari? Mie îmi place mult și să schiez și să mă dau cu snowboardul, dar mereu mă enervează că trebuie să car schiurile sau placa de snowboard după mine o bună bucată de timp până ajung pe pârtie. Iar după ce ajung pe pârtie, tot nu pot să stau chiar comod pentru că trebuie să ma chinui să ma deplasez cu ele în picioare. Cu snowskateurile nu mă chinui aproape deloc, pot să mă plimb și în casă cu ele în picioare.

Anca Murgu, Marketing Responsible la Pegas Cluj-Napoca

De ce ar trebui să încerci snowskating

(ARGUMENTE EXTRASE ȘI STRUCTURATE DIN PĂLĂVRĂGEALA CU ANCA)
  • Este o experiență nouă, care s-ar putea dezvolta într-o pasiune;
  • Dacă ești un spirit competitiv, poți participa chiar și la competiții de snowskating (momentan se desfășoara doar în Canada și în țările din Peninsula Scandinavă, dar poate le putem aduce noi și aici);
  • Sunt mai ușor de manevrat decât schiurile sau snowboardul;
  • Transportarea / cărarea lor nu necesită depunerea unui efort fizic major;
  • Te ajută la îmbunătățirea condiției fizice;
  • Ajută la dezvoltarea agilității și la consolidarea echilibrului;
  • Te poți plimba cu snowskateurile și prin casă;
  • Te fac să te simți mișto când treci pe lângă oameni care se chinuie cu schiurile încurcate.

Unde se pot testa aceste snowskates despre care tot zic de 2 minute încoace?

Dacă ești din Cluj-Napoca, cei de la Bicicletele Pegas au un eveniment weekendul următor, țintit special pentru cei care vor doar să vadă care e treaba cu snowskating, pe Pârtia de Schi Feleacu. Eu cel mai probabil voi fi acolo, pentru că sunt super curioasă și entuziasmată, dar și pentru că nu îmi dă voie Anca să mai lipsesc încă o dată. Ne vedem acolo, da?

Comments are closed.