Depresia, boala care te face să suferi în tăcere

Îmi doresc așa mult să am pe cineva care să mă iubească pentru javra egoistă care sunt, nu pentru felul în care mă prefac a fi un om bun.

anonim

Este unul dintre mesajele anonime postate pe pagina de tumblr Confesiuni Anonime.  Aici nimeni nu știe cine ești, nimeni nu te judecă și nu te arată cu degetul.

sursa: confesiunianonime.tumblr.com

Administratorii au decis să extindă platforma confesioniștilor și pe facebook, astfel au creat grupul Confesiuni Anonime cu peste 11.500 de membri de peste tot. Aici am dat peste câteva povești de viață care,  din nefericire, sunt tot mai multe.


Singurul motiv pentru care nu m-am sinucis a fost , sincer, faptul că fratele meu murise în urmă cu aproape 3 ani.

Patricia

Sunt vorbele unei tinere de 16 ani, Patricia, care în ciuda vârstei fragede a fost victima depresiei și al discreditării.


Colegii mei se luau de mine pentru că ei credeau că sunt o ciudată, ceea ce nu știau ei era că din cauza unor încindente din familia mea, m-am închis mult în mine. În clasa a-VI-a a început totul, părinții mei voiau să divorțeze.

Problemele familiale și remarcile răutacioase ale copiilor din școala ei au contribuit la scăderea stimei de sine a Patriciei.

A fost cel mai oribil an din viața mea, dar până la urmă totul a fost cu un scop. M-am concentrat mai mult pe învățat și am mers la toate consursurile de matematică și chimie. Am obținut diverse premii, diplome și m-au făcut să fiu mai mândră și să mă simt mai bine în pielea mea.

Patricia este unul dintre cazurile fericite, care a reușit singură să-și depășească problemele și să-și găsească motivația.

sursa:pinterest.com

Însă în seria de confesiuni apare o altă tânară, Maria, a cărei povești începe la o vârstă foarte fragedă.


Am doar 13 ani și e posibil să fiu cea mai mică din Confesiuni Anonime, fapt pentru care până și unii membrii de aici cred că mint, dar nu e așa, unii ajungem să le trăim mai devreme.

Maria

Maria a fost victima așteptărilor unor părinții care au întrecut măsura în ceea ce privește libertatea unui copil.

Făceam trei sporturi și meditații la fiecare materie împortantă. Neavând timpul necesar pe care să-l pot dedica unei îngrijiri personale bune, am început să mă îngraș, iar colegii au început să se îndepărteze.

Toate acestea au scăpat de sub control când au început abuzurile fizice.

Părinții își doreau să mă pregatească pentru un examen important, însă pe la jumătatea anului am început să cedez, nu mai faceam față, plângeam toată ziua. A lor mei nu le-a convenit că <<micul roboțel>> să numai funcționez

M-au reparat prin terapii cu bătai, care sincer, sunt mai rele decât moartea.

sursa:pinterest.com

În urma acestor stări care se agravau, Maria a fost diagnosticată de un psiholog cu tulburările de mai sus și timp de un an a fost consiliată.

Începuse să se simtă mai bine, însă o nouă lovitură era pe cale să-i schimbe viața. Cunoscuse un băiat care avea și el o poveste de viată mai dificilă și împreună încercau să uite de problemele de acasă. Urmase o perioadă în care Maria aflase despre prietenul său că la doar 14 ani consuma droguri, astfel a intrat și ea în mrejele acestui viciu, pe parcurs ajungând să întrețină și relații sexuale cu acesta.

Totul era minunat până am aflat că are iubită, m-am dus la director și le-am spus că prietenul meu vindea droguri. El a considerat că trebuia să se răzbune și el pe mine, mai întâi le-a spus tuturor colegilor și prietenilor din alte școli că sunt o curvă. Când credeam că totul s-a terminat, mi-a dat un mesaj, urma să mergem la un festival  împreună. În noaptea aceea, m-a violat.
Nu pot uita cum m-am simțit, cel putin mizerabil, să spunem.
Depresia mea se agrava până am găsit Confesiuni Anonime, unde am reușit să găsesc niște persoane care m-au ajutat enorm prin cuvintele lor încurajatoare.

Sunt mii de postări asumate sau anonime, atât pe site cât și pe facebook. Fiecare poveste abordează probleme din diferite contexte, însă toate conțin cuvântul depresie.  

Grupul de pe facebook care are aceeași denumire, a fost creat pentru a sări în ajutorul acestor oameni, împreună au pus bazele unei comunități foarte puternice. Oricine își poate spune povestea fără să fie judecat, deoarece toți membri înscriși în grup au avut cândva o problemă pe care au împărtășit-o cu alții.


Am ajutat multe persoane cu sfaturi, am avut răbdare și am cunoscut oameni faini. Când văd ceva ori comentez, ori trimit un mesaj și stau la povești și chiar am ajutat oamenii cu sfaturile mele și cu psihologia învățat în timp de la viață, frica e doar o iluzie și durerea e temporară

Narcis, un tânăr care îi ajută pe oamenii triști.