Trupa XXL din Satu Mare  a luat fiinta in urma cu 19-20 de ani, la initiativa lui Adrian Brodi (chitara bass si voce) si Calin Damse (clape). Mircea Deac, chitaristul trupei XXL s-a alaturat ulterior acestui proiect  “ma simt vinovat si eu de infiintarea trupei pentru ca fiind prieteni si apropiati in tot ceea ce priveste relatiile muzicale, aveam tot felul de ganduri si de planuri de viitor in sensul in care vrem sa schimbam lumea cu muzica noastra de calitate” afirma acesta. Initial trupa a fost un duo, iar mai tarziu s-a alaturat si Mircea Deac dupa care a venit si Ioana Roatis, una dintre solistele trupei, in timp formula trupei s-a largit cu un tobosar si inca o solista.

Trupa afirma faptul ca si-au dorit sa fie altfel decat ceilalti artisti, sa fie pretuiti si iubiti de oamenii din jur si au si reusit datorita calitatilor fiecaruia  dintre membrii trupei, acestia au reusit sa impuna brendul XXL.

Una dintre problemele care s-a ivit la inceput de drum a fost nesigurant de a porni un proiect, aveau nevoie de stabilitate, dar in timp s-a dovedit ca aceasta idee a fost buna, iar oamenii au apreciat tot ce au facut in materie de muzica.

Ce reprezinta numele trupei?

Numele trupei a pornit din doua, trei variante prima varianta la care s-au gandit, venea de la formele lor usor rotunde, erau putin XXL si se gandeau oare ce nume sa dea formatiei ca sa si iasa putin in evidenta. In perioada aceea au aparut toate lucrurile xxl, incepand de la haine pana la alimente si s-au ganditt ca nu ar fi rau sa dea numele trupei XXL, dupa ore intregi de repetitii au ajuns la ideea ca, calitatea muzicii este cea care a pus amprenta pe numele trupei, adica calitate superioara, XXL.

 Trupa XXL afirma faptul ca sunt niste persoane nonconformiste si iubite de catre majoritatea celor care ii asculta, sunt deschisi la multe schimbari in materie de muzica, “avem doza aia de nebunie necesara de a merge mai departe, de a trece peste problemele care se ivesc inevitabil intr-o  formula de sase oameni” spun acestia. Daca s-ar putea descrie intr-un cuvant acesta ar fi “optimism”.

mentinerea unei trupe

Am fost curioasa sa aflu cum au reusit a ramana impreuna toti acesti ani “sa fii impreuna o perioada lunga de timp, daca e vorba de o formatie, cred ca asta inseamna dragoste pentru  muzica, dragoste pentru ceea ce faci si dorinta de a realiza ceva in domeniul muzical. In mare masura am reusit,  sigur am si pareri de rau ca nu am putut sa facem mai mult in ceea ce priveste compozitiile, dar ceea ce ne leaga este chiar dragostea pentru arta si pentru ceea ce facem, tot ce facem, facem  cu mare drag ca sa ne placa si noua si sa fim placuti si oamenilor, lucru dovedid de altfel in numeroasele prestatiiartistice pe care le-am avut in tot acest timp si feed back-ul care a fost unul absolut pozitiv ” afirma chitaristul trupei.

intamplari haioase

Daca tot ne-au instiinta ca, cuvantul care ii caracterizeaza este optimismul, am aflat de la ei cateva intamplari haioase din acesti ani, petrecuti impreuna, „imi aduc aminte, cantam la un restaunrant din Satu Mare si ne gandeam sa ii facem o farsa colegului nostru de la clape, i-am lipit cu scoci pe partea de interior toate clapele si i-am zis „hai sa incepem sa cantam”, si cand a apasat pe clape, toate sunau simultan, era o dizonanta totala si nu stia ce se intampla.” afirma basistul trupei.

„Tobosarului i-am facut o farsa, i-am pus la pedala de la fus un fel de palnie si i-am turnat faina si cand a inceput sa cante, a batut betele si cand a apasat pe fus a sarit faina. Toata scena era alba.” afirma chitaristul trupei.

„Am cantat la un eveniment in Bucuresti si sonorizatorul nostru avea pe GPS locul unde trebuia sa ajungem, ne-o lasat pe noi cu sculele si el s-o tot invartit in Bucuresti, ca avea ceva treaba. GPS-ul ii spunea „ati ajuns la destinatie” si el tot repeta „nu am ajuns, nu se poate” si s-a tot repetat de cateva ori. Noi tot il sunam. Trebuia sa intre Angela Similea cu Ovidiu Comornic si el trebuia sa puna negativele de pe laptop. La un moment dat ma suna el disperat si l-am intrebat unde ii si zice „stai sa ma uit ce scrie pe tablita. Is pe strada Sperantei.” afirma una dintre solistele trupei.