7 REGULI PENTRU A supraviețui în cămin

Căminul poate fi uneori (tot timpul) un mediu mai sălbatic și feroce decât pădurea tropicală amazoniană. Astăzi vei învăța cum să încerci să supraviețuiești în cămin în speranța găsirii drumului spre civilizație. (Oricum nu reziști mai mult de o lună.) Îți voi prezenta, astfel, 7 reguli pe care trebuie să le urmezi pentru a supraviețui în cămin :

1. NU te duce la chiar toate petrecerile

Mai e nevoie să explic?

E ok dacă nu mergi la al 5-lea party de săptămâna asta și decizi că ai vrea să dormi mai mult de 4 ore noaptea asta. Daca mergi, totuși, asigură-te că arăți bine, miroși bine și ai cu tine niște prieteni care să te ducă pe brațe acasă în cazul în care rămâi inconștient. Nu te duce cu oameni triști, cu vibe-uri neplăcute – mai bine rămâi în cămin. Întotdeauna trebuie să ai grijă la consumul de alcool. Dacă mergi cu mașina, nu consuma alcool! Te rog fain. Cel mai bine e să ai grijă de sănătatea ta și a celor din jur. Dormi măcar 8 ore pe noapte… în nopțile în care dormi. Hidratează-te, distrează-te și nu sta doar cu grupul tău de prieteni!
Sfaturile maestrului:

  • Când mergi la o petrecere, asigură-te că te întorci cu aceleași persoane cu care ai venit (ideal să fie cel puțin la fel de multe) !
  • Dacă ajungi acasă cu o fată, vezi să fie frumoasă și conștientă!
  • Ai grijă să ai bani de taxi/uber/bolt tot timpul!

2. Chestii gratis

borcan cu monede

Photo by Josh Appel on Unsplash

Tot ce e gratis e bun si nimic din ce e gratis nu este bun.
Dacă ai ajuns să stai în cămin înseamnă că nu ești neapărat cel mai bogat student din lume. Trebuie mereu să ai grijă de modul în care îți cheltuiești banii(vezi si punctul 5. ) și, mai ales, să fii atent la reduceri sau lucruri gratis.
Dacă ești student beneficiezi de o tonă de astfel de reduceri sau chiar chestii gratis, cum ar fi călătoriile cu trenul sau reducerile de abonament pentru autobuz. Budinca Paula e mai tot timpul la 80% reducere la magazinul de
la colț și conserva de pește îți va fi un bun prieten. S-ar putea să îți fie greu să te obișnuiești cu un anumit buget, dar e mult mai bine să fii calculat și să nu îți cumperi în fiecare zi vin Chateau Lafitte Bordeaux din 1787.

3. FĂ-ȚI TIMP ȘI PENTRU FACULTATE

 dadada

Photo by Amanda Jones on Unsplash

Și cursurile sunt ok. Trezește-te și mergi la facultate că niciodată nu știi când înveți ceva. Poate ți se par plictisitoare acum, dar am auzit că te ajută mult în sesiune cursurilealea inutile de la 10” când tu dormi în pat confortabil fără grija zilei de mâine. Nu fi leneș și fă-ți temele din timp, nu le posta chiar pe toate cu 40 secunde înainte de deadline.. just saying. Cu cât te trezești mai devreme, cu atât începi ziua mai repede și poți fi cât mai productiv. Vorba aia:

Nu ai venit la facultate să dormi.

4. SPALĂ-TE. TE ROG

om care apa pe el

Photo by christian buehner on Unsplash

Nimeni nu vrea să știe cum miroși când nu te speli.
Persoanele altruiste sunt foarte apreciate în mediul acesta sălbatic. Dacă nu o faci pentru tine, fă-o pentru alții, fă-o pentru noi! Spală-te, e gratis! Vezi că nu tot timpul este apă caldă și nu tot timpul este apă. Nu toate dușurile funcționează, iar unele funcționează mai bine decât altele. E indicat să îți alegi dușul tău preferat și să aibă și perdea. De altfel, te ajută să mai scapi și de inhibiții și timiditate, dar ai grijă cu săpunul!

5. Cantina e un loc ok

pacaneleeee

Photo by DEAR on Unsplash

Da, cantina chiar e un loc ok. Ai reducere de student și prețurile pentru mâncare gătită sunt accesibile. Problema e atunci când prietenii tăi grozavi te iau cu ei la cazinou și îți pierzi banii de mâncare la păcănele.
Nu mai sparge banii în Infinity și du-te să mănânci ceva ca oamenii normali.
Dacă nu crezi în dependența de jocuri de noroc poate videoclipul următor te va ajuta:

Exemplu de om realizat

6. cere ajutor

apa cu o mana in ea what

Photo by nikko macaspac on Unsplash

O să ai nevoie să strigi după ajutor până la urmă. Ceresc sau nu, cere ajutor!
Poate nu ești religios, dar am auzit că ajută foarte mult rugăciunile și mersul la biserică în sesiune. În orice caz, ai fi surprins cât de mult te pot ajuta și cei de lângă tine. Nu te sfii să ceri ajutor familiei, prietenilor, colegilor, profesorilor, paznicului din cămin, oamenilor pe stradă sau doamnei în vârstă care nu aude. Ai ceva de învățat de la fiecare dintre ei și asta cu atât mai mult când simți că ai nevoie de ajutor.

7. Ai nevoie de condiție fizică extraordinară

om care se leaga siret are musculatura wowow si in spate e ceva cladire

Photo by Alexander Redl on Unsplash

Lifturile merg 10 minute pe zi și asta doar atunci când vor ele. Dacă stai la etajul 7 sau poate chiar la 10 o să arăți ca un zeu grec în mai puțin de 3 luni.  Fiind student, vei avea reducere sau chiar gratuitate la sala de sport și ce modalitate mai bună de a îți omorî timpul ai decât să mergi la sală ?
Dacă nu știi de unde să începi, poți apăsa aici.

Comments are closed.