9 festivaluri edm la care trebuie să participi cel puțin o dată în viață

Dacă ești un fan înfocat al festivalurilor EDM și cauți o nouă lume de poveste în care să te conectezi cu propriul sine, prin intermediul muzicii, al oamenilor frumoși și al energiei, sau dacă această cultură muzical-artistică tocmai s-a alăturat hobby-urilor tale, acest listicol este perfect pentru a-ți alege noua ta aventură.

1.BURNING MAN

Burning Man

O dată pe an zeci de mii de oameni se adună în deșertul Black Rock din Nevada pentru a crea Black Rock City, o metropolă temporară dedicată comunității, artei, auto-exprimării și încrederii în sine. În acest univers al creativității, toata lumea este binevenită.

Misiunea proiectului Burning Man este să producă evenimentul anual care poartă același nume și să ghideze, să inspire și să protejeze comunitatea permanentă creată de cultura sa. Intenția este de a genera o societate care să conecteze fiecare individ cu puterile sale creative, cu participarea în comunitate, cu tărâmul mai larg al vieții civice și cu lumea și mai mare a naturii care există dincolo de societate.

 • Locație: Black Rock Desert, Nevada.
 • Dată: 30.08 – 07.09 2020

2.ELECTRIC DAISY CARNIVAL (E.D.C.)

EDC

” Sub cerul electric ne reunim pentru a sărbători viața, dragostea, arta și muzica. De la scene și sunet până la show-ul pirotehnic și interpreți, atât de multe elemente unice ajung să aducă această lume la viață. Vă invităm să rătăciți, să explorați, să interacționați și să vă conectați. Imaginația și energia pozitivă sunt moneda acestui loc. ”

Electric Daisy Carnival, cunoscut în mod uzual ca EDC, este cel mai mare festival de muzică electronică din America de Nord. EDC a fost creat cu scopul de a folosi muzică și artă pentru a inspira oamenii. În plus față de muzică, participanții pot experimenta suprastructuri tridimensionale, medii colorate, strălucitoare în întuneric și un întreg ecosistem construit cu LED-uri. O parte din experiența de neuitat este reprezentată de instalațiile interactive de artă împrăștiate în tot campusul și elementele ce apartin unui carnaval. Obiectivul este ca în cele din urmă EDC să fie un loc în care oamenii se pot conecta, pe și în afara ringului de dans.

 • Locație: Las Vegas, Nevada.
 • Dată: 15.05 – 17.05 2020

3.GROOVE CRUISE & GROOVE ISLAND

Groove Cruise / Groove Beach

Festivalul de muzică Groove Cruise a devenit un mare succes și favorit al fanilor EDM. Combinând luxul și călătoria pe o navă de croazieră cu petrecerea electrizantă a unui festival de muzică electronică, nu este de mirare că acest eveniment este unul dintre cele mai rapid vândute din industrie. Plecând de pe Long Beach pe 23 octombrie și revenind pe 26 octombrie, croaziera va opri pe Insula Catalina și în Mexic, oferind petreceri in stil de festival atât pe vapor, dar și pe insulă.

 • Locație: Long Beach – Catalina Island – Mexico – Long Beach
 • Dată: 23.10 – 26.10 2020

4.LOLLAPALOOZA MUSIC FESTIVAL

Lollapalooza

Lollapalooza (Lolla) este un festival anual de muzică ce se întinde pe o perioadă de 4 zile situat în Chicago, Illinois, în Grant Park. Concertele includ, rock alternativ, heavy metal, punk rock, hip hop și muzică electronică. Lollapalooza este considerat unul dintre cele mai mari și mai renumite festivaluri de muzică din lume și unul dintre cele mai vechi din Statele Unite.

Conceput și creat în 1991 de cântărețul trupei Jane Addiction, Perry Farrell, ca un turneu de adio pentru trupa sa, Lollapalooza a rulat anual până în 1997 și a fost reînviat în 2003. Festivalul de muzică de patru zile din Grant Park găzduiește aproximativ 400.000 de oameni în fiecare ediție și este sold-out anual.

 • Locație: Grant Park, Chicago, Illinois
 • Dată: 30.07 – 02.08 2020

5.COACHELLA

Coachella

Festivalul de muzică și arte Coachella Valley (denumit în mod obișnuit Coachella sau Festivalul Coachella) este un festival anual de muzică și arte, organizat la Empire Polo Club din Indio, California. Evenimentul prezintă artiști muzicali din mai multe genuri, inclusiv rock, pop, indie, hip hop și muzică electronică, precum și instalații de artă și sculpturi. In campus, mai multe scene găzduiesc continuu muzică live. Coachella prezintă artiști muzicali populari, precum și artiști noi și trupe reunite. Este unul dintre cele mai mari, celebre și mai profitabile festivaluri de muzică din Statele Unite și din lume.

 • Locație: Empire Polo Club, Indio, California, Coachella Valley, Colorado Desert
 • Dată: 10.04 – 19.04 2020

6.Tomorrowland

Tomorrowland

Tomorrowland este un festival de muzică electronică organizat în orașul Boom, Belgia. Tomorrowland a avut loc pentru prima dată în 2005 și de atunci a devenit unul dintre cele mai mari și mai notabile festivaluri de muzică din lume. Acum se întinde pe 2 weekenduri și se vinde de obicei în câteva minute. Tomorrowland aduce cei mai buni și mai populari DJ din tot spectrul muzicii dance. Asta înseamnă că, orice tip de muzica electronica ai asculta, EDM, house, techno, hardstyle sau toate cele menționate, vei fi înconjurat doar de cei mai buni. Tomorrowland poate fi considerat părintele festivalurilor EDM.

“Suntem Poporul Tomorrowland. Credem că ne bucurăm de viață la maxim, fără a fi nevoie să compromitem totul. Suntem responsabili pentru generația de mâine și ne respectăm reciproc. Credem într-un angajament de a crea o realitate care se raportează pozitiv cu Natura și contribuie la bunăstarea generațiilor următoare. Să ne ajutăm să evoluăm noi și să facem ceva bun azi, pentru care vom fi recunoscători mâine. “

 • Locație: Boom, Belgia
 • Dată: 19.07 – 28.07 2020

7.Ultra music festival (U.m.f.)

UMF

 Ultra Music Festival ( UMF ) este un festival anual de muzică electronică în aer liber ce are loc în luna martie în Miami, Florida. Din 2011, Ultra a avut loc pe parcursul a trei zile (de vineri până duminică). În 2012, o prezență record de 155.000 de persoane au participat la festival. În 2013, festivalul s-a desfășurat pe parcursul a două weekenduri consecutive pentru a sărbători a 15-a aniversare, cu o prezență combinată de 330.000 de oameni. În 2014, festivalul a revenit la formatul inițial de un singur weekend, vânzând bilete în mai puțin de cinci minute. Astăzi festivalul are o vechime de 20 de ani și poate fi considerat, alături de Tomorrowland, unul din parinții festivalurilor si ai culturii EDM.

Alături de evenimentul emblematic de la Miami, Ultra a dat naștere unei serii mai mari de francize internaționale, sub brand-ul Ultra Worldwide, care a inclus locații precum Africa de Sud, Coreea de Sud, Singapore, Mexic, Brazilia, Columbia și altele.

 • Locație: Miami, Florida / Africa de Sud / Coreea de Sud / Singapore / Mexic / Brazilia / Columbia / Croația
 • Dată: 20.03 – 22.03 2020

8.Creamfields

Creamfields

 Creamfields este o serie de festivaluri dance fondată și organizată de promotorul de cluburi britanic, Cream. Ediția sa din Marea Britanie având loc în weekend-ul “August Bank Holiday”. Initial festivalul a inceput ca un eveniment de o zi cu 25.000 de persoane prezente, însă acum este un eveniment de patru zile, cu prezență masivă din întreaga lume și cu artiști de top, ajungând astfel pe lista cu cele mai populare evenimente EDM.

Primul festival a avut loc în 1998 în Winchester, festivalul s-a mutat apoi în orașul natal al lui Cream, Liverpool, având loc pe vechiul aeroport din Liverpool. Acum evenimntul are loc în zona Daresbury din Cheshire.

 • Locație: Daresbury, Cheshire, UK
 • Dată: 27.08 – 30.08 2020

9.Amsterdam dance event (a.d.e.)

Amsterdam Dance Event (ADE) este atât o conferință cât și un festival de muzică electronică de cinci zile, organizat anual la mijlocul lunii octombrie. Evenimentul este organizat de The Amsterdam Dance Event Foundation și oferă un program complet de conferințe în timpul zilei la ADE Pro, ADE Tech, HDE, Universitatea ADE, ADE Next, ADE Beamlab și ADE Green, alături de festivalul ADE nocturn care conține 450 evenimente și 2.200 de artiști pe durata a cinci zile în 115 cluburi și locuri. Spectacolele atrag peste 350.000 de oameni din întreaga lume în oraș, ceea ce face din Amsterdam unul dintre cele mai aglomerate orașe de clubbing din lume. În timpul desfașurarii ADE are loc si Amsterdam Music Fest un festival ce este conectat cu ADE la care participa cei mai importanți artiști invitați la Amsterdam Dance Event și nominalizați pentru DJ Mag Top 100, cel mai important top al artiștilor din domeniu. Dacă sunteți un adevărat fan EDM, trebuie să experimentați ADE și AMF cel puțin o dată în viață.

ADE a luat naștere în 1995 ca o conferință de trei zile la care au participat 300 de delegați împreună cu treizeci de DJ. În zilele noastre festivalul și conferița s-au devoltat substanțial constituind unul dintre cele mai importante evenimente din domeniu. Pe lângă această evoluție, ADE include astăzi și ceremonia de premiere a DJ Mag Top 100 DJs Poll.

 • Locație: Amsterdam, Olanda
 • Dată: 16.10 – 20.10 2020