7 Discursuri TED care îți pot schimba mindset-ul

Discursurile TED sunt pe departe cele mai populare și de impact discursuri la nivel global. Scopul lor este să împartă principii din variate discipline în ideea în care ar putea schimba perspective, atitudini și chiar și să producă o turnură în viața individului. Cei mai inspirați speakeri sunt invitați să prezinte teme documentate și bine fundamentate în cadrul conferințelor TED, în fața unui public.

Diversitatea subiectelor abordate în cadrul conferințelor duce, inevitabil, la o clasificare a acestora. Fie că vrei să asculți un discurs bine livrat, la obiect și serios când te simți inspirat, sau unul mai ludic în cele 15 minute de mers cu autobuzul, discursurile TED oferă această posibilitate.

1.Procrastinarea

Pentru că suntem cu toții oameni, de multe ori ne cuprinde dragul de binge-watching pe Netflix, cu o pungă mare de popcorn în imediata apropiere a tuturor deadline-urilor pe care le avem. Pentru a combate această atitudine, numită generic procrastinare, Tim Urban prezintă într-o notă umoristică manifestarea acestui fenomen și modul în care este văzută de societate și de individ.

The Dark Playground is a place all of you procrastinators out there know very well. It’s where leisure activities happen at times when leisure activities are not supposed to be happening.

2.MOTIVAȚIA

De foarte multe ori se întâmplă ca motivația să nu fie de partea noastră, să ne demoralizăm foarte ușor și repede. Dan Pink, un avocat care nu profesează în acest domeniu, livrează un discurs în care aduce în discuție această problemă prin crearea unui caz pe care îl susține prin date reale, demontând ideile preconcepute ale societății.

Autonomy, mastery and purpose, the building blocks of a new way of doing things.

3.Vulnerabilitatea

În urma unui studiu plin de date și statistici, Brené Brown a descoperit rețeta puterii de a fi vulnerabil. În accepția ei, curajul de a fi imperfect și blând cu propria persoană, de a te accepta așa cum ești cu adevărat, fără bariere sociale și dedublări de personalitate reprezintă începutul unei încrederi și, respectiv, unei puteri imposibil de combătut.

They believed that what made them vulnerable, made them beautiful.

4.Limbajul Corpului

Este bine știut faptul că limbajul corpului dictează o primă impresie, o primă interacțiune în urma căreia ajungem la o imagine de ansamblu asupra unei persoane. Amy Cuddy ține o conferință despre descoperirea limbajului nonverbal care, în momentul în care este lucrat, poate să exprime cine suntem noi cu adevărat și formează anumite așteptări persoanelor din jurul nostru.

We make sweeping judgments and inferences from body language.

5. Puterea cuvintelor

De mici auzim fraza „Ai grijă ce spui să nu rănești sentimentele cuiva”, dar propriile cuvinte îți pot influența sănătatea mintală. Mariano Sigman pornește de la o ipoteză veche de aproximativ 50 de ani, conform căreia cu 3000 de ani în urmă oamenii erau ceea ce considerăm acum a fi schizofrenici.

So in the same way that we asked about the past of human consciousness, maybe the most challenging question we can pose to ourselves is whether this can tell us something about the future of our own consciousness.

6. DA

Frica socială de a fi izolați, de a fi criticați naște nesiguranță și, în cele din urmă, ajungem să renunțăm la lucrurile care ne pasionează sau pe care am dori să le facem. Ne aflăm în căutarea unei confirmări din partea persoanelor apropiate sau chiar și a necunoscuților din acest motiv. Shonda Rhimes prezintă cum a reușit să spună „Da” și să combată această preconcepție.

So what do you do when the thing you do, the work you love, starts to taste like dust?

7. Personalitatea

Modul în care ne vedem pe noi înșine nu este tot timpul realist. Brian Little, psiholog renumit, explică diferitele tipuri de personalități și caractere și motivul pentru care ne manifestăm în modul în care o facem. Acesta realizează o paralelă între extroverți și introverți, analizând tipurile de comportament existente.

Remember, you’re like some other people and like no other person.

Multe lucruri cu care am crescut de-a lungul anilor, pe care le-am deprins în primii ani ai vieții și pe care le considerăm a fi normale, pot reprezenta de fapt preconcepții care astăzi sunt combătute de specialiști. Speakerii TED ajută la deturnarea acestora și la formarea unor idei noi și inovative.