7 Lucruri ce se vor întâmpla când regina angliei va muri

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a reușit să doboare un record de domnie, fiind singurul monarh din lume care a ajuns să celebreze 67 de ani de când se află la putere. Iată câteva lucruri ce se vor întampla după moartea Alteței sale Regale:

1. vestea va fi comunicată imediat

Totul depinde de modul în care se vor întâmplă lucrurile. Dacă lumea se va aștepta la asta, toate detaliile vor fi plănuite din timp la Buckingham Palace, inclusiv modul în care vestea va fi dată către populație. Imediat după moartea Reginei Elisabeta a II-a, primul oficial care va transmite vestea tristă va fi secretarul privat al Reginei, fostul diplomat Sir Christopher Geidt. Confidentul monarhului s-a ocupat de tot planul de succesiune. Geidt va trebui să îl contacteze pe prim-ministru, indiferent de oră, ca parte din planul „Podul Londrei”, urmând să îi transmită că „Podul Londrei a căzut” („London Bridge is down”).

2. operațiunea ,,london bridge” va fi implementată

Operaţiunea cunoscută sub numele de ,,London Bridge” sau ,,Podul Londrei” este un plan de acţiune ce va fi implementat în cazul morţii Reginei, pe care autorităţile britanice îl au pregătit de mult timp şi care se află în permanentă actualizare. Liderii Comunității Națiunilor vor fi anunțați despre deces printr-un buletin informativ, transmis de la o locație secretă din Londra. BBC va răspunde imediat, prin activarea Radio Alert Transmission System, sistemul de alarmă care datează din anul 1930. Radiourile comerciale vor fi anunțate exact ca în cazul unui dezastru natural: în cabinele de transmisie se va aprinde o luminiță albastră, care, după confirmarea veștii, va lumina intermitent, semnalând că prezentatorii trebuie să pună o muzică liniștitoare.

3. prințul charles va deveni rege

Imediat după deces, Prințul Charles va deveni noul monarh britanic. Acesta se va adresa națiunii în seara decesului mamei sale și va vizita Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord pentru a se întâlni cu poporul său. Prințul de Wales nu va deveni automat ,,King Charles”, el având dreptul să-și schimbe numele – pornind de la numele său complet Charles Philip Arthur George, el poate fi numit ,,King Philip”, ,,King Arthur” sau ,,King George”. Imnul nu va mai fi ,,God Save The Queen”, ci ,,God Save The King”, versurile vor fi schimbate, iar soția sa, Ducesa de Cornwall, Camilla Parker Bowles, va deveni Regina Camilla. La un an după înmormântare va fi ținută slujba de încoronare a noului monarh, deși Charles va deveni oficial rege cu drepturi depline imediat după moartea Reginei. Celebra slujbă va avea loc la Westminster Abbey și va fi onorată de Arhiepiscopul de Canterbury.

4. Se va declara DOLIU NAȚIONAL

Trecerea reginei în neființă va fi marcată de cel puțin 12 zile de doliu, timp în care clopotele vor fi bătute și steagurile vor fi coborâte în toată țara. Marea Britanie se va opri puțin în loc și va pierde foarte mulți bani din cauza haosului care se va crea. Comediile pe cele mai multe canale de televiziune vor fi anulate până după înmormântare, iar parcurile legale vor interzice toate jocurile. Bursele și băncile se vor închide, iar atât înmormântarea, cât și încoronarea de după vor deveni zile naționale. Moartea Reginei va fi un eveniment așa cum Marea Britanie nu a mai văzut de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial, conducând la o serie de schimbări culturale importante.

5. Parlamentul va jura credință

O notificare cu margini negre va fi afișată la porțile palatului Buckingham în același moment în care va apărea un anunț în presa mondială. Imediat după tristul eveniment, ambele case ale Parlamentului se vor aduna în câteva ore pentru a jura credință noului lor suveran – Regele Charles. Dacă, în mod întâmplător, premierul nu este la Londra sau dacă Parlamentul se află într-o vacanță, se așteaptă ca aceștia să se întoarcă de urgență. Toate acestea vor fi urmate de turneul făcut de către cel care va urca pe tron, la fel cum s-a întâmplat și în anul 1952 atunci când tatăl Reginei Elisabeta, Regele George al IV-lea, s-a stins.

6. simbolurile naționale se vor schimba

Vechii bani, inițialele și imaginile Reginei Elisabeta vor fi înlocuite cu cele ale Regelui Charles, ale cărui portrete vor fi făcute în avans. Noile bancnote, monede și ștampile vor fi bătute în țările din Regatul Unit și în țările Commonwealth. Monedele și bancnotele mai vechi vor fi înlocuite treptat pe parcursul mai multor ani.
Poliția va avea alte însemne pe insigna de pe caschete, inițialele Reginei și numărul regal fiind înlocuite, iar asta se va întâmpla și cu alte insigne militare. În lista de schimbări intră și pașapoartele și ștampilele întrucât toate vor fi trecute din ,,numele Reginei” în ,,numele Regelui”.

7. va avea loc o Înmormântare memorabilă

În cea de-a 9-a zi după moartea Reginei Elisabeta, va avea loc o paradă militară, care va porni de la Palatul Buckingham şi va ajunge la Westminster Hall, unde coşciugul va fi depus timp de patru zile. Aici, uşile vor fi deschise publicului larg timp de 23 de ore pe zi, pentru ca supuşii regali să-şi poată lua la revedere de la Regină. În ziua înmormântării, 138 de ofiţeri ai Armatei Navale îi vor purta coşciugul pe străzi, către locul de veci. Regina va fi transportată cu o trăsură, folosită de toţi ceilalţi monarhi. Având în vedere importanța ei pe plan internațional, moartea ei va fi acoperită intens pe social media, dar și în toate publicațiile din întreaga lume. Ceremonia fastuoasă de înmormântare va fi difuzată în direct la televizor pentru publicul larg.