6 motive pentru care ar trebui să te preocupe educația ta financiară

Lumea în care trăim este într-o continuă schimbare. An de an, milioane de oameni ajung să rămână fără o sursă de venit care să le asigure o viață lipsită de griji, iar în lipsa unei educații financiare solide, situația se agravează.

6.Independența ta

Unul dintre cele mai puternice argumente îl constituie independența pe care educația ți-o oferă. Încă din primii ani de viață, suntem sfătuiți să învățăm pentru a ne asigura un loc de munca stabil, care să ne ofere independență financiară. Însă nu este suficient să dobândim cunoștințe în diverse domenii, fără a ne asigura că indiferent de situație, suntem pregătiți să începem de la zero.

Educația profesională îți asigură un bagaj consistent de cunoștințe pentru a putea profesa într-un anumit domeniu, ceea ce înseamnă că vei deveni un bun profesionist în căutarea unui loc de muncă oferit de un angajator. Riscul cel mai mare în această situație îl constituie faptul că destinul tău depinde de o altă persoană.

Pe de altă parte, o bună educație financiară îți oferă libertatea de a pune stăpanire pe propria ta viață, de a te descurca până și în cele mai dificile situații, fiind capabil să găsești noi modalități de a-ți asigura un venit.

5.Este accesibilă tuturor celor preocupați de acest subiect

Datorită tehnologiei avansate de care dispunem în ziua de astăzi, informația se află la un click distanță de noi toți. De la articole și bloguri, la cursuri online și tutoriale pe Youtube, acest subiect este la îndemâna oricui preocupat de dezvoltarea sa pe plan personal și financiar.

Dacă preferi să îți rezervi un moment de relaxare și să te delectezi cu o carte bună și o cană de ceai fierbinte, poți încerca varinta tipărită a numeroaselor cărți scrise în acest domeniu de către autori consacrați precum Robert Kiyosaki sau Napoleon Hill.

4.vârsta nu constituie un obstacol în calea atingerii scopului tău

Cu siguranță ai auzit despre poveștile de succes ale tinerilor miliardari din lume. Motivul pentru care vârsta nu reprezintă un impediment în atingerea scopului final este generat de faptul că educația financiară ne este accesibilă tuturor. Mai mult decat atât, este recomandat să începi să te documentezi și să experimentezi încă de tânăr, deoarece riscul de a eșua cu anumite proiecte este destul de mare la început, dar pe de altă parte te așteaptă o viață întreagă în care ai putea excela datorită lecției învățate pe propria piele în tinerețe.

via GIPHY

3.Decizii bazate pe Raționament logic, nu pe emoție

Nesiguranța și frica sunt unele dintre cele mai răspândite sentimente în rândul populației. Responsabilitățile cu care ne confruntăm zi de zi accentuează aceste sentimente și de cele mai multe ori ne determină să luăm decizii pripite, pe care le-am putea regreta mai târziu. Fie că vorbim despre un loc de muncă unde salariul nu ne mulțumește, dar cu toate acestea îl acceptăm fiind constrânși de cheltuielile pe care le avem, ori de un credit pentru nevoi personale cu o rata foarte mare fiincă ne dorim o casă mai spațioasă sau o mașină mai bună, trebuie să fim realizăm că aceste decizii vor avea un impact major asupra vieții noastre.

Unul dintre avantajele educației financiare este reprezentat de perspectiva pe care ți-o oferă. Vei fi conștient de faptul că este nevoie de anumite sacrificii pentru a te dezvolta, dar în acelși timp te vei ambiționa să îți depăști condiția existentă.

2.libertatea de a alege în ce să îți inveștești timpul

Cu toții avem doar 24 de ore într-o zi, așa că depinde de noi cum alegem să profităm de timpul acesta atât de prețios. Putem alege să dăm în schimbul unor sume de bani, ore din viața noastră, ori putem construi sisteme care să ne asigure un venit, chiar și în absența noastră fizică. Avantajele unor astfel de abordări sunt nenumărate, datorită libertății de a alege pe ce dorim să ne focusăm în acest interval de timp. Am putea găsi un nou hobby care să ne pasioneze, ori să petrecem mai mult timp cu familia și cei dragi.

via GIPHY

1.UN VIITOR SIGUR PENTRU FAMILIA TA

Nu doar că atunci când ești conștient de alegerile financiare pe care le faci, riscul de a-ți lăsa familia cu datorii scade drastic, dar mai mult decât atât, îi poți influența în mod pozitiv pe cei dragi ție. Bazele educației financiare se pun în familie, iar dacă tu nu ești stăpân pe cunoștintele din acest domeniu, există posibilitatea de a le îngreuna situația urmașilor tăi. Cu toții ne lăsăm amprenta asupra lumii, iar dacă reușim să oferim cunoștințe valoroase celorlalți, atunci ne putem considera oameni de succes.