7 destinații pentru studenții care merg cu Work&Travel în America

Work and Travel este un program inițiat în anii ‘60 de Departamentul de Stat al Statelor Unite pentru studenții din întreaga lume care vor să viziteze America în timpul vacanței de vară.

Work and Travel îți oferă șansa să fii mai mult decât un simplu turist, iar noi credem că este cea mai tare experiență din studenție.

  1. Wildwood

  Wildwood este un oraș din New Jersey , Statele Unite. Face parte din Ocean City și este o destinație populară a stațiunii de vară de-a lungul țărmului Jersey .
Este un oraș resort care este foarte popular în rândul turiștilor în mare parte din New Jersey , Delaware , Maryland ,Pennsylvania , New York și chiar în unele părți din Canada (în special Ontario și Quebec ) în lunile de vară. Populația din Wildwood pe tot parcursul anului de peste 5.300 crește până la 250.000 sau mai mult în timpul sezonului turistic de vară în timpul verii. Caracteristicile sale cele mai notabile sunt plaja și bordura de 2,9 km care găzduiește complexul de distracții Morey’s Piers și parcurile de apă Raging și Ocean Oasis, deținute de Morey’s Piers.

Plaje late cu nisip fin. Sună bine? Aste e ce o să găsești în stațiunea Wildwood, aflată pe Coasta de Est a statului New Jersey. Pe lângă asta, în Wildwood o să fii foarte aproape de marile orașe: New York City, Washington DC, Philadelphia, Atlantic City. Așa că o să le poți vizita în zilele libere. Asta înseamnă că îți vei putea împlini visul să faci shopping la marile magazine new yorkeze, să vezi zgârie norii, să te plimbi pe marile bulevarde și să ajungi la Capitoliu.

2. Wisconsin Dells

Amplasat în sudul Wisconsin-ului, într-o zonă cu o pădure protejată (unde poți însă campa sau face excursii) Wisconsin Dells este locul unor waterpark-uri faimoase, dar și a unor priveliști de vis (datorită râului Wisconsin aflat în apropiere). Wisconsin Dells este un oraș din sud-centrul Wisconsinului , cu o populație de 2.678 de oameni la recensământul din 2010. Se întinde pe patru județe: Adams , Columbia , Juneau și Sauk . Orașul își ia numele de la Dells of the Wisconsin River , un defileu pitoresc format glaciar, care prezintă formațiuni de gresie uimitoare de-a lungul malurilor raului Wisconsin . Împreună cu satul apropiat Lake Delton, orașul formează o zonă cunoscută sub numele de “Dells”, o destinație turistica din Midwestern .

3. Cape Cod

O zonă cu multe porturi pescărești, aleasă de fostul președinte american, Obama pentru vacanțele sale.Cape cod este destinația ideală și pentru tine dacă vara următoare:

  • Vrei să fii aproape de un oraș mare (Boston)
  • Visezi să faci excursii în largul mării și să vezi balenele în călătoria ta
  • Iubești să pescuiești sau să petreci timpul pe plajă

Canalul cape Cod, ce traversează de-a curmezișul baza peninsulei, reprezintă un segment al sistemului intracostier de canale navigabile de la Atlantic. Cape Cod este o peninsulă din partea de E a statului Massachusetts, SUA. Are 105 km lungime și între 2-32 km lățime, se arcuiește larg în Oceanul Atlantic până cuprinde golful Cape Cod și atinge golful Buzzards. Cape Cod a fost denumit astfel de un explorator englez, care i-a cercetat țărmurile în 1602 și a realizat “o mare captură de cod“.

4. Yellowstone

Nature lovers se vor simți perfect în Yellowstone! Aici este cel mai cunoscut și vechi parc național din lume, inclus în patrimoniul UNESCO. Vei întâlni în Yellowstone plante și animale care te vor lăsa cu gura căscată, vei avea ocazia să vezi peste 40 de cascade, gheizere și izvoare termale. Yellowstone este cel mai vechi și întins parc american.Este situat pe un adevarat bazin de lava acoperit de straturi de roci solide prin care țâșnesc numeroase gheizere(apă și vapori fierbinți)și izvoare calde.Unul dintre aceste izvoare ,a cărui apă atinge 90 °C,are culori incredibile. Yellowstone National Park este cel mai mare parc național din Statele Unite și unul dintre cele mai mari din lume, având suprafața de 8.987 km², ceea ce corespunde aproximativ cu suprafața insulei Corsica. Pe direcția nord-sud parcul are o lungime de 102 km, iar pe direcția est-vest 87 km.

5. Delaware

Statul fără taxe, Delaware este aproape de Washington DC, New York și Philadelphia.O zonă unde o să întâlnești mulți români care împărtășesc interesul tău pentru continentul american și care îți pot face recomandări pentru zone de vizitat sau lucruri de încercat. În Delaware vei descoperi o natură diferită, ce pare mai salbatică decât în alte locuri. Poți vizita chiar și Mlaștina Chiparosului, aflată într-un parc protejat.

Statul Delaware de azi a fost unul din cele 13 state originare, foste colonii ale Angliei (respectiv Marii Britanii din 1707). Este, de asemenea, cunoscut sub diminutivul de “First State” (Primul sau Întâiul Stat) întrucât reprezentanții acestuia au fost primii care au ratificat Constitutia Statelor Unite la 7 decembrie 1787.

6. Los Angeles

Al doilea ca marime după numărul populației, după New York City, Los Angeles sau L.A. se bucură de o popularitate uriașă printre turiști din întreaga lume și nu in ultimul rand, printre marile vedete de la Hollywood, aici fiind înca din 1910 cel puțin 10 companii active de film.

Fiind de multe ori etichetat drept „Capitala Creativității din Lume”, Los Angeles deține cei mai mulți artiști, regizori, actori, muzicieni și scriitori și cel mai important, găzduiește epicentrul industriei cinematografice – Hollywood-ul. Printre numeroasele atracții turistice cu diverse teme, L.A. cuprinde și un număr impresionant de muzee și galerii de artă, nu mai puțin de 841!

Căutătorii de soare care vin să se bucure de climatul cald și de plaje vor găsi tot felul de lucruri de făcut și cartiere interesante de explorat. Actualizările recente la rețeaua de transport public și adăugarea unui program de partajare a bicicletelor în centrul orașului LA au făcut ca vizitarea și vizitarea obiectivelor turistice să fie mai ușoare ca niciodată. Pentru familii, în apropiere Disneyland și studiourile Universal sunt destinații cheie care adesea necesită vizite repetate. Indiferent de interesele dvs., Los Angeles face o evadare perfecta.

7. New York 

New Yorkul este unul dintre cele mai frumoase orașe din întreaga lume, locul în care se spune că toate visele se pot împlini. Cu o populație de peste 8 milioane de locuitori, mărețul oraș te așteaptă să îi străbați străzile aglomerate, să privești pe verticală la unele dintre cele mai înalte clădiri din lume, cu o arhitectură impresionantă și să petreci o vacanță de neuitat în parcurile, muzeele, barurile și hotelurile sale.

Casa multor celebrități, New York-ul își deschide portțle pentru oricine. Dacă vei alege acest oraș pentru o vacanță nu vei regreta nicio clipa. Statul și orasul New York și-au primit numele in secolul al 17-lea după Ducele de York, James Stuart, al Angliei și Scoției. În 1609, regiunea a fost revendicată de Henry Hudson pentru olandezi, care au creat Noul Amsterdam pe malul Râului Hudson, însa britanicii au prealuat conducerea în 1664. New York-ul a devenit un stat independent în iulie 1776, iar în zilele noastre este unul dintre cele mai dezvoltate centre industriale, financiare și culturale ale lumii.

Probabil ai avea nevoie de o viață întreagă pentru a surprinde toate nuanțele și contururile orașului, însa dacă ai la dispoziție doar câteva zile, iată ce să vizitezi în New York: atractțile principale pentru orice turist rămân clasicele: Times Square, Statue of Liberty, Metropolitan Museum of Art sau MoMA (Museum of Modern Art).