7 Musicaluri ale secolului 21

Filmele musical au apărut încă la sfârșitul anilor 1920 și reprezintă un tip de filme ce se bazează pe folosirea cântecelor și a dansului, pentru relatarea narațiunii. Cel mai mare succes musicalurile l-au avut în perioada 1930-1950, iar multe dintre acestea, precum Singin’ in the rain, An American in Paris, Gentlemen prefer blondes etc. au rămas populare până în ziua de azi.

Deși a trecut mult timp și industria filmelor s-a schimbat, musicalurile încă rămân populare și îndrăgite de public. Secolul 21 ne-a dăruit o mulțime de filme fascinante și diverse. Mai jos puteți urmări o listă de 7 musical-uri, care au apărut după anul 2000, potrivite pentru persoane cu diferite preferințe.

The phantom of the opera (2004)

 Fantoma de la opera
(2004) on IMDb

Erik este un geniu cu fața desfigurată de la naștere, care locuiește ascuns într-un teatru de operă. Îndrăgostindu-se de Christine, acesta își setează țelul de a face din ea vedeta operei, dar posesivitatea și violența acestuia creează probleme și riscă să-i pună în pericol pe ambii. Filmul se bazează pe cartea cu același nume a lui Gaston Leroux, dar și pe spectacolul muzical creat de Andrew Lloyd Webber.

În rolurile principale: Emmy Rossum, Gerard Butler, Patrick Wilson

Premii și nominalizări: Filmul a fost nominalizat la 42 premii (printre care 3 premii Oscar și 2 Globuri de Aur), câștigând 7 dintre acestea.

Enchanted (2007)

 Magie în Manhattan
(2007) on IMDb

Giselle, o prințesă dintr-o poveste, este vrăjită de o regină malefică și ajunge în New York-ul contemporan, unde întâlnește un jurist, care o determină să-și schimbe perspectiva asupra vieții și iubirii. Musical-ul reprezintă o îmbinare perfectă a realității moderne și a magiei desenelor animate.

În rolurile principale: Amy Adams, Patrick Dempsey, Susan Sarandon, Idina Menzel

Premii și nominalizări: Filmul are 48 nominalizări, 3 dintre acestea fiind la Premiile Oscar și una la Globurile de Aur, și 12 câștiguri.

Mamma mia! (2008)

 Mamma Mia!
(2008) on IMDb

Dorind să-și cunoască tatăl biologic înainte de a se căsători, Sophie îi invită la nunta sa pe 3 potențiali candidați. Acest lucru o deranjează pe mama sa, Donna, care și așa se luptă cu gândul de a-și lăsa fiica să plece. Pe parcursul filmului pot fi admirate 22 hit-uri ale celebrei formații ABBA.

În rolurile principale: Amanda Seyfried, Dominic Cooper, Meryl Streep, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgard, Colin Firth

Premii și nominalizări: Filmul a fost nominalizat la 25 premii, printre care 2 Globuri de Aur și 3 Premii BAFTA. A luat 15 premii.

Les miserables (2012)

 Mizerabilii
(2012) on IMDb

Filmul relatează povestea societăţii franceze din secolul al 19-lea, a cărei existenţă este marcată de iubire, disperare, sărăcie, bogăție şi justiţie, pe fundalul Rebeliunii din Iunie. Se bazează pe romanul omonim a lui Victor Hugo.

În roluri principale: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Eddie Redwayne.

Premii și nominalizări: Filmul are 172 nominalizări și 87 câștiguri. A reușit să obțină Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, Oscarul pentru cel mai bun machiaj, Oscarul pentru cel mai bun mixaj sonor, Globul de Aur pentru cel mai bun film – comedie sau musical, Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un film – comedie sau musical, Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar într-un film – comedie sau musical și multe altele.

La la land (2016)

 La La Land
(2016) on IMDb

La la land relatează povestea Miei, care aspiră la o carieră în actorie, și a lui Sebastian, un înrăit iubitor de muzică jazz. Aceștia se chinuie să își creeze o carieră, într-un oraș, unde majoritatea rămân cu visurile distruse și inimile frânte. Acțiunea are loc în Los Angeles și explorează bucuriile și sacrificiile necesare atingerii scopurilor profesionale.

În rolurile principale: Emma Stone, Ryan Gosling.

Premii și nominalizări: Filmul a obținut 268 de nominalizări, dintre care a luat 233 premii. Este, alături de Titanic, unul dintre 2 cele mai nominalizate filme la Premiile Oscar din istorie, având 14 nominalizări, dintre care a câștigat 6 premii.

tHE GREATEST SHOWMAn (2017)

 Omul spectacol
(2017) on IMDb

Bazându-se pe viața lui P.T. Barnum, The Greatest Showman prezintă nașterea show-business-ului și expune povestea unui om, care a pornit de la 0 și a ajuns să creeze un show faimos în toată lumea.

În rolurile principale: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Keala Settle, Rebecca Ferguson

Premii și nominalizări: Filmul a fost nominalizat la 31 de premii, printre care 1 Oscar și 2 Globuri de Aur. A obținut 15 premii, printre care Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală.

A STar is Born (2018)

 S-a nascut o stea
(2018) on IMDb

Filmul relevă povestea lui Jack și Ally, doi artiști, care formează o relație complexă, plină de bucurii și suferințe. Jack o descoperă pe Ally, o cântăreață talentată, dar neîncrezătoare în propriile forțe, și încearcă să o facă să își remarce adevărata valoare.

În rolurile principale: Bradley Cooper, Lady Gaga

Premii și nominalizări: Filmul are 253 de nominalizări și 79 câștiguri. A luat Premiul Oscar pentru cea mai bună melodie originală.