MANELE MOTIVAȚIONALE CARE ÎȚI ALUNGĂ DEPRESIA

Melodii pe care să le asculți atunci când crezi că dușmanii tăi au mai multă valoare decât tine

1.Dani Mocanu-Trage de fiare

Du-te la sală,
Trage de fiare,
Bagă pastile,
Să te faci mare

HIT-ul “Trage de fiare”, trebuie neapărat să fie prezent în playlist-ul tău de work-out . Dani Mocanu, prin arta sa prezintă exclusiv pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a ajunge un interlop de succes.

Opera de artă debutează cu ilustrarea unei situații prin care autorul predă o lecție de supraviețuire: cum să acționăm responsabil în cazul în care “un fraier ce n-are o chiflă în burtă se crede mafiot”, bineînțeles lecție a cărei ”bibliografie” este extrasă din propria școală a vieții.

Melodia , pe lânga rolul motivațional, descrie în ce constă acest mod de viata. Dani Mocanu intră in rolul de mentor:”Du-te la sală/Trage de fiare/Bagă pastile/Să te faci mare” și evidențiază prin aceste slove esența vieții de halterofil.

Incarcatura emoționala de mare amploare care constă în motivare și încredere în sine este redata nu doar prin mesajul pe care maestrul muzical il transmite, ci și de linia melodica antrenanta perfectă pentru un antrenament reușit.

2.NICOLAE GUȚĂ-MERGE BINE AFACEREA


The successful Guță

Merge bine afacerea mai bine nu se putea
Că fac bani cu ochii închisi
Vin banii la buzunare
Ca șpaga la lăutar
Nu lucrez cu măruntis

Adevărată operă de artă și unul dintre mariile hit-uri ale deceniului trecut, “Merge bine afacerea” prezintă condiția antreprenorului de succes, în ciuda încercărilor eșuate ale rivalilor sau “dușmanilor”(laitmotiv în toate creațiile Guțiene) de a-l împiedica.

Mai mult de atât ușurința cu care veniturile sunt produse în mesajul melodiei, “Merge bine afacerea mai bine nu se putea/Că fac bani cu ochii închiși” configurează o imagine a lumii în care banii nu au importanță, aceștia fiind produși aproape fara niciun efort în universul cântărețului.

3.liviu guță și șușanu-Vreau să beau cu frații mei

Maieștrii muzicii adevărate
 Vreau să beau cu frații mei
Da, da cu frații  mei,
Cei mai șmecheri, cei mai grei,
Da, da sunt frații mei

Ascultător de muzică adevărată sau nu, sigur ai auzit măcar o dată melodia aceasta la vreo petrecere. Da, aia care atunci când începe, până și cei mai mari rockeri se prind de după gât cu toți tovarășii de pe lângă ei și încep să cânte.

Tema piesei este iubirea față de aproape, mesajul melodiei plasând frații mai presus decât pe oricine:
“La masa mea nu este loc ptr oricine/E loc doar pentru cine e frate cu mine”

4.Dj sebi-Mă întorc cu garda de fier

Dj Sebi pe Italia
 
Mă-ntorc cu garda de fier, de fier
Se-ntorc băieții șmecheri, șmecheri
Europa am prins-o-n plasă
Zeci de milioane aduc acasă
Doamne putrezi de bogați, bogați
Mă întorc cu ai mei frați, mei frați
Cu sacii de bani pe masă
Azi se întorc șmecherii acasă.

Melodie din seria “manele de cursă lungă” cunoscută pentru numeroasele ei apariții în bmw-uri cu numere de Anglia și volan pe dreapta, este dedicată tuturor șmecherilor care au plecat dă jos d-aici din țară, iar străinătatea le-a schimbat viața. Melodia se ascultă de obicei pe drumul spre casă , pe Ungaria mai exact.

Forța cea mai de temut aici este forța banului, care comparativ cu alte melodii precizate mai sus este dominantă. Cu această forță Dj Sebi a reusit să cucerească întreaga Europă începând încă din peninsula Iberică până în țara noastră(Spania, Franța, Italia etc.).

5gang-tank

Membrul nou 5GANG
 
Mă simt ca un tanc rusesc
Orice fac nu obosesc
Dau si munții la o parte
Și o dovedesc prin fapte
Mă simt ca un tanc blindat
Și la toți le-am arătat
Că am fost și tot mai sunt
Forță mare pe pămant

Din nou o melodie cu potențial pentru un playlist de work-out. “Tank, sunt ca un tank” strigă Andrei Selaru la toate balurile bobocilor din capitală și nu numai”

Ideea de tank si putere transmite o energie si un boost de forță dacă esti la sală printre fiare. Mesajul piesei a fost influențat de fostul membru, Exploit care a ales să părăsească trupa, dar din fericire aceștia au găsit înlocuitorul potrivit.

6.LIVIU GUȚĂ-BUNĂ DIMINEAȚA

Eminescul manelelor
Bună dimineața viața mea,
Te aștept la o cafea.
Bună dimineața soarele meu,
Frumos e zâmbetul tău.
Bună dimineața viața mea,
Te aștept la o cafea.
Bună dimineața soarele meu,
Frumos e zâmbetul tău.

“Liviu Guță-Bună dimineața” pentru a-ți începe dimineața în forță plin de energie . Adevărată operă de artă care ar putea fi oricând sonerie eficientă pentru alarma de dimineață. Melodia în sine este una de dragoste, în care maestrul muzical Liviu Guță își expune sentimentele arzătoare în fața iubitei sale pe care o invită la o cafea.

Aici persoana iubită este ilustrată ca fiind din planul ceresc, exact ca în capodopera literară “Luceafărul” : ” Bună dimineața soarele meu/Frumos e zâmbetul tău”, iubirea dintre cei doi nefiind posibilă doar printr-o întâlnire la cafea.

Cadrul natural romantic este constituit prin teme si motive specifice: “viața mea”, “soarele meu”, “inima ta”, “la o cafea” elemente care scot în evidență trăirile eului liric.

7. FLORIN SALAM-AM LĂSAT JOCURILE SI MI-AM LUAT UN GL


Zeul manelelor

Melodie motivațională pentru persoanele dependente de jocurile de noroc. Exemplarul zeu al muzicii lăutărești, Florin Salam adevărat, în capodopera sa descurajează această practică a jucatului la păcănele si alte jocuri de noroc, acesta evidențiind în mesajul melodiei ce se poate realiza cu banii pierduti în astfel de instanțe. Prin lepădarea de acest viciu acesta reușește să își cumpere un Mercedes-Benz model GL.