7 artiști ROMÂNI pe care trebuie SĂ-I URMĂREȘTI PE INSTAGRAM

Valul de furori pe care îl face Instagram-ul în rândul tinerilor a scos la suprafață diferiți artiști care își expun arta pe rețelele sociale, cu scopul de a produce un impact asupra celor care îi urmăresc. Fenomenul a luat amploare și în România, iar artiștii cu cea mai multă inovație și originalitate au reușit să iasă în evidență, devenind un must follow pentru orice persoană care vrea să își readucă feed-ul la viață.

1.L_PEIXL

Atingând un număr de peste 10k followeri pe instagram, artista a surprins prin edit-urile sale complexe, ilustrând o lume cibernetică prin intermediul artei digitale. Ea interacționează frecvent cu publicul prin story-uri, expunându-și convingerile legate de posibilitatea ca lumea în care trăim să fie doar o simulare, aflându-se în concordanță cu arta pe care o creează.

2. ROBOGAGICA

Aruncând o privire pe contul ei de Instagram, am putea fi convinși că Robogagica într-adevăr nu aparține speciei umane. Prin felul în care își editează fotografiile, ea se pune în ipostaza unei ființe departe de planeta Pământ, ea fiind o adeptă a stilului cyberpunk.

View this post on Instagram

come travel with me through cyberspace

A post shared by stephanie sau saran (@robogagica) on

3.Madalina gaceanu

Mădălina e o adeptă a fotografiei pe film, abordând un stil vintage care devine tot mai la modă în rândul generației Z. Pozele ei au un ton melancolic, cu un joc de culori vibrante care aduce viață oricărui feed.

4.CHRIS DEVOUR

Chris Devour ilustrează frumusețea femeii și a corpului ei printr-o multitudine de poze alb-negru. Prin viziunea sa, femeia e prezentată drept o ființă plină de eleganță, iar minimalismul fotografiilor sale pune accentul pe detalii și pe modelele care au rol de muză.

View this post on Instagram

@selinapopa @chrisdevour

A post shared by Chris Devour (@chrisdevour) on

5.FLORIN ENACHE

Florin Enache, fotograf și ilustrator, are o estetică aparte. Prin ilustrațiile sale, el transpune anumite stări sau aspecte ale vieții în artă vizuală; cu toate că utilizează o paletă restrânsă de culori, lucrările sale au un caracter puternic și ating privitorii prin adâncimea sentimentelor pe care le transmit.

6.bogdan degan

Complexitatea lucrărilor lui Bogdan Degan ne face să îl punem în categoria artiștilor underrated, deoarece reach-ul său pe Instagram cu siguranță nu echivalează talentul său impresionant. Arta pe care o creează este puternică, controversată, deoarece pune în evidență diverse probleme din zilele noastre, precum inhibarea nudității femeii.

7.SERJ ZARNESCU

Fotograf, ilustrator și editor pe măsură, Serj Zărnescu creează imagini impresionante prin orice modalitate. Artistul se joacă cu pozele și le modelează după blunul plac, iar rezultatele sunt de o creativitate care captează atenția. La prima vedere, skill-urile lui în Photoshop ar putea păcăli pe oricine că imaginile pe care le creează sunt, într-adevăr, reale.