Top 7 villains din dc comics

DC Comics este una dintre cele mai mari și mai de succes companii din industria benzilor desenate din Statele Unite. Pe lângă eroii celebri, aceștia au creat și răufăcători (villains) care ajută la construirea poveștilor. Uite-i pe cei mai malefici dintre ei:

7.The Penguin

Oswald Chesterfield Cobblepot a fost un copil dintr-o familie înstărită, brutalizat din cauza aspectului său. Neavând prieteni, obișnuia să stea în compania păsărilor. După ce a moștenit averea parinților săi, acesta s-a intitulat ca fiind The Penguin. Datorită frustrărilor acumulate pe parcursul timpul, din pricina faptului că nu a fost niciodată acceptat, acesta a început să se razbune pe lume prin crimele pe care le face în Gotham. Penguin este inamicul lui Batman și a apărut pentru prima dată în banda desenată Detective Comics #58. A fost creat de Bob Kane si Bill Finger. 

6.The Riddler

Edward Nygma a fost un copil foarte curios, enervându-și părinții cu serii interminabile de întrebări. Inevitabil, a decis să devină persoana cu toate răspunsurile, chiar dacă asta însemna să creeze el întrebările. Îndrăgostit de ghicitori, acesta a renunțat la jobul lui obișnuit și a început să comită crime în Gotham. Pe lângă furtul de bunuri, scopul lui e să-și dovedească superioritatea față de Batman. A obținut numele de “The Riddler” prin obsesia lui de a lăsa indicii la locul crimelor. The Riddler a aparut pentru prima dată în banda desenată Detective Comics #140. A fost creat de Bill Finger si Dick Sprang.

5.Two-Face

Harvey Dent a fost un avocat care, în ciuda faptului că a fost abuzat de către tatăl său când era copil, a ales să lupte pentru forțele binelui. Însă, după un accident în care a fost desfigurat cu acid, toate emoțiile sale reprimate au ieșit la suprafață. Prin caracterul său dual și prin înfățișarea sa a devenit Two-Face. El decide soarta victimelor sale prin aruncare unei monezi: “A simple coin flip can either save a man or damn him to his fate“. Two-Face a apărut pentru prima dată în banda desenată Detective Comics #66.
A fost creat de Bill Finger si Bob Kane.

Two-Face in Batman and Robin #23.1 (November 2013).
Art by Guillem March.

4.Lex Luthor

Luthor a lucrat de mic pentru a obține averea pe care o stăpânește. Intelectul lui Lex Luthor este mereu în conflict cu ego-ul său. Este unul dintre cei mai cunoscuți villains. Odată cu apariția lui Superman, el consideră că locul de “salvator al lumii” i-a fost furat. Orbit de gelozie, Luthor încearcă mereu să îl umilească și să îl distrugă pe eroul Kryptonian. Lex Luthor a apărut pentru prima dată în banda desenată Action Comics No. 23. A fost creat de Jerry Siegel si Joe Shuster.

3. Darkseid

Fiind unul dintre cei mai
complecși super villains din universul DC, Darkseid este conducătorul crud al planetei
Apokolips. Scopul lui e să înțeleagă ecuația
Anti-Life, prin care va fi capabil să distrugă viața din întreg universul. Inamic al lui Superman, Darkseid a apărut pentru prima dată în banda desenată Superman’s Pal Jimmy Olsen #134 . A fost creat de Jack Kirby.

( Darkseid on the cover of Darkseid Special #1 (2017). Art by Chris Burnham. )

2.Brainiac

Brainiac este un super villain și unul dintre cei mai vechi adversari pe care Superman a trebuit să îi înfrunte. Android cu intelect de gradul 12, acesta e motivat să absoarbă cât mai multă cunoaștere. Scopul său e să captureze cât mai multe lumi și să le adauge în colecția sa. Este responsabil pentru extincția a nenumărate culturi și pentru moartea a miliarde de vieți. Brainiac a apărut pentru prima dată în banda desenată Action Comics #242 . A fost creat de Otto Binder si Al Plastino.

1.The Joker

Joker este cel mai renumit villain din benzile desenate cu Batman. De-a lungul timpului, povestea lui originală a variat. Una dintre versiuni, îl ilustrează pe antagonist în rolul unui infractor (Red Hood) care, încercand să scape de Batman, sare într-un recipient de chimicale. Desfigurat, alege să fie numit Joker. Îi pasă doar de crearea haosului și de omorârea victimelor în cel mai amuzant mod posibil. Joker a apărut pentru prima dată în debutul benzii desenate Batman. A fost creat de Bill Finger, Bob Kane si Jerry Robinson.

Comments are closed.