Cele mai bune 7 filme din Universul Cinematic Marvel

Dacă te-ai gândit vreodată să vizionezi cele 23 de filme din Universul Cinematic Marvel (M.C.U.), țin să te anunț că acum este momentul ideal.

Ca să înțelegi mai bine cum funcționează din punct de vedere cinematic, universul Marvel se împarte în mai multe Faze (Phases). În general, fiecare Fază se sfârșește în jurul unui film Avengers, care unește întreaga echipă de supereroi împotriva unui antagonist major (Phase 1 se termină cu The Avengers; Phase 2 se termină Avengers: Age of Ultron, iar ultimul Phase, actualul Phase 3, s-a terminat cu Avengers: Endgame).

Așadar, ,,Phase 3″ tocmai s-a terminat, iar următorul va debuta de-abia la jumătatea anului 2020. Ai mai bine de jumătate de an la dispoziție, așa că iată cele mai bune șapte filme din Universul Cinematic Marvel:

7. GUARDIANS OF THE GALAXY

Gardienii Galaxiei este filmul care a vrăjit publicul prin coloana sonoră. Da, sigur ai auzit de Awesome Mix Vol. 1, care a inclus melodiile artiștilor Redbone, Jackson 5, David Bowie etc.

Coloana sonoră nu este singurul motiv pentru care am inclus ,,Gardienii Galaxiei” în topul nostru, ci și povestea scrisă de James Gunn, care implică o echipă neobișnuită de supereroi spațiali în aventura salvării unei întregi planete.

6. Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok este probabil cel mai puțin serios film din întreaga serie M.C.U., având o concentrație uriașă de satiră, deși antagonistul filmului este una dintre cele mai mari amenințări universale de până atunci. Filmul a fost incredibil de bine primit de către critici, fiind unul dintre cele mai high-rated din întreaga serie.

5. CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR

Chris EvansElizabeth OlsenJeremy RennerPaul RuddAnthony Mackie, și Sebastian Stan în Captain America: Civil War (2016)

Căpitanul America: Războiul Civil este primul și singurul film marca M.C.U. în care se dezlănțuie un conflict între supereroi, împărțindu-i în două tabere: ,,Team Captain America” și ,,Team Iron Man“.

Filmul a dat naștere și unui eveniment social haștagist printre fani în anul 2016, făcându-i-se o campanie publicitară enormă și marcându-l ca unul dintre cele mai bine încasate filme Marvel de până atunci.

4. Avengers: Infinity War

Răzbunătorii: Războiul Infinitului îl prezintă pentru prima oară în prim-plan pe antagonistul suprem Thanos (tipul mov jucat de Josh Brolin și prezent în toate memele), al cărui scop ne face să ne întrebăm dacă îl putem cataloga ca ființă malefică sau salvator.

3. Iron Man

Iron Man este pentru M.C.U. cum este ,,Pulp Fiction” pentru Quentin Tarantino: un clasic.

Spun asta deoarece este filmul cu care a debutat Universul Cinematic Marvel și pentru că a ajuns să fie cunoscut și vizionat chiar și de persoanele care nu sunt neapărat fani Marvel. Alege cinci persoane din cercul tău de prieteni și îți garantez că cel puțin una dintre ele a văzut la un moment dat acest film.

2. Black Panther

Pantera Neagră este cel mai bine primit film din întreaga istorie M.C.U., din punctul de vedere al criticilor profesioniști, datorită importanței culturale de care a dat dovadă.

Are un întreg album muzical dedicat, care implică artiști precum Kendrick Lamar, Travis Scott, Future, The Weeknd, Schoolboy Q, 2 Chainz, Khalid, Swae Lee, Vince Staples, SZA etc.

1. Avengers: Endgame

Merită să vezi toate celelate 22 de filme doar ca să ajungi să vizionezi Răzbunătorii: Sfârșitul Jocului. Crede-mă. Pe cuvânt. În doar câteva săptămâni de la avanpremieră, a reușit să depășească filmele Avatar și Titanic în Box Office, devenind cel mai bine plătit film din istoria cinematografiei. Este, fără doar și poate, apogeul seriei Marvel și mă îndoiesc că va fi depășit prea curând.

Este greu să explici cum te face să te simți un film de calibrul acesta fără să dai spoilere, așadar te îndemn să te uiți la acest spoiler-free review găsit în puțul internetului.

Spoiler-free Review Video

Este discutabil dacă Endgame este cel mai bine realizat film din toate timpurile, dar este fără îndoială, cel mai bun comic book film din istoria cinematografiei.