ÎNVĂȚĂTURI IMPORTANTE DESPRE IUBIRE DIN SERIALUL “FRIENDS”

Este bine știut faptul că serialul “Prietenii tăi” (titlul original “Friends) a fost și este în continuare unul dintre cele mai îndrăgite seriale pe care piața americană le-a lansat. Serialul se concentreazǎ asupra vieților unui grup de prieteni din cartierul Manhattan, New York, oferind, în același timp și câteva lecții surprinzător de valoroase atunci când vine vorba despre iubire. De la relația tumultoasă dintre Ross și Rachel, până la dragostea liniștită dintre Monica și Chandler, serialul este presărat de momente epice din care se poate învăța oricând câte ceva prețios.

1. Prietenia înainte de iubire este o idee bună

Sursă: Unsplash

Un lucru care poate fi învățat din cuplul “Mondler“, adică personajele Monica și Chandler, este tocmai faptul că o prietenie înfiripată înainte de a forma un cuplu poate să fie una dintre cele mai solide fundații pentru o relație fericită. Monica și Chandler au fost prieteni mulți ani înainte de acea “noapte din Londra“ și se pare că tocmai asta i-a ajutat să aibă o relație echilibrată și fericită.

Acești doi prieteni își cunoșteau deja majoritatea defectelor, dar și calitățile, astfel încât atunci când au luat hotărârea să formeze un cuplu știau deja că asta își doresc și mai știau la ce să se aștepte unul de la celălalt. De altfel, unele studii au demonstrat că de foarte multe ori o prietenie frumoasă poate să se transforme în relația de cuplu la care se visează.

2. Gelozia și lipsa comunicării GRĂBESC ÎNCHEIEREA RELAȚIEI

Sursă: Pexels

Atât gelozia lui Ross când l-a auzit pe Mark în apartamentul lui Rachel, precum și lipsa de comunicare dintre cei doi, au condus la o altă dramă. Niciunul nu a avut maturitate necesară de a gestiona situația corespunzător. E foarte important de reținut că gelozia și lipsa de comunicare pot să fie împreună o combinație extrem de periculoasă pentru o relație fericită.

3. TREBUIE VERIFICATE AȘTEPĂRILE FIECĂRUIA

Sursă: Unsplesh

Un exemplu de o mare poveste de iubire sfârșită nefericit, deoarece își doreau lucruri diferite de la relație în serialul “Friends” este relația dintre Monica și Richard. Monica hotărăște să se implice într-o relație cu un bărbat care era cu mult mai mare decat ea, diferența de vârstă fiind de 21 de ani. Acesta tocmai ieșise dintr-un divorț, avea deja copii, dar și nepoți. Cu toate acestea, Monica vizualiza nunta perfectă și întemeierea unei familii alături de el.

Cu toate că Richard a mărturisit în final că își dorește copii, acest lucru pentru Monica nu a fost de ajuns, considerând că decizia lui este luată doar pentru a rămâne în acea relație. Chiar daca cei doi s-au iubit, dragostea nu este suficientă atunci când planurile de viitor nu sunt împărtășite, lucru care a condus în final la destramarea relației. Din acest punct de vedere este bună decizia de a stabili de la început ce își doresc ambele părți de la o relație.

4. împreună se depășesc obstacolele

Sursă: Unsplash

Deși Mike și Phoebe au avut parte de o întâlnire aranjată, totuși relația lor a avansat rapid într-o poveste frumoasă de dragoste. Mărturisirea care i-a frânt inima lui Phoebe a fost atunci când, Mike, după un divorț dificil, anunță că el nu își dorește să se căsătorească. Oricât de mult ar fi vrut să treacă peste acest lucru și să fie fericiti, Phoebe a realizat că ea chiar își dorește să se mărite într-o zi, astfel că relația lor a ajuns la final.

Când s-a simțit în pericol de a o pierde cu adevărat pe Phoebe în favoarea lui David, care avea intenția de a o cere de soție, atunci Mike a luat atitudine, iar relația lor s-a transformat într-o frumoasa poveste de dragoste cu final fericit. Au reușit împreună să depășească încercările unei relații și să pășească pe același drum.

5. LIPSA COMUNICĂRII EFICIENTE POATE DUCE LA SFÂRȘITUL RELAȚIEI

Sursă: Pexels

În cazul relației dintre Ross și Emily, lucrurile au decurs foarte rapid, cerând-o de soție destul de devreme și s-au terminat tot la fel de repede și mai nepotrivit, pentru că în timpul ceremoniei de la biserică, Ross a rostit din greșeală numele lui Rachel în loc de Emily.

Condiția pe care a impus-o Emily (însă una dintre cele mai mari greșeli pe care a facut-o) a fost aceea de a-i da un ultimatum lui Ross: nu mai are voie să o vadă pe Rachel niciodată. Cum Ross nu a putut să facă acest lucru, relația celor doi s-a încheiat. Chiar dacă dreptatea a fost undeva la mijloc, se pare că aceste ultimatumuri nu fac decât să conducă relația spre final. 

6. NU TREBUIE TRECUT LA PASUL CEL MARE DACĂ NU EXISTĂ SENTIMENTE

Sursă: Pexels

Atât timp cât într-o relație nu mai există fericire, nu are niciun rost să se facă marele pas. Rachel a reușit să își adune tot curajul pentru a-l părăsi pe Barry la altar, iar aceasta a fost cea mai bună decizie pe care a putut să o ia pentru ea. Dacă Rachel nu îndrăznea să ia această hotărâre, nu ar fi trăit marea sa iubire alături Ross.

Morala acestei alegeri este că uneori masurile drastice iti pot schimba viata in bine, iar în unele cazuri, dacă te simți “nefericit în doi“, decizia de a termina o relație, poate deveni în timp cel mai bun lucru dăruit propriei persoane.

7. TIMPUL ESTE CHEIA

Sursă: Pexels

Prea bine se știe faptul că Ross și Rachel au avut o relație destul de complicată. Fanii au fost mereu în suspans când venea vorba de relația celor doi și au avut de așteptat până la sfârșitul serialului, pentru ca cei doi să fie, într-un final, împreună, asta dupa despărțirea lor inițială. Asta ne învață și ne demonstrează, în același timp, faptul că poți fi sortit să fii cu cineva, doar că momentul nu e cel mai bun, însă, dacă cu adevarat îți este scris să fii cu acea persoană, vă veți găsi din nou, la momentul potrivit.