PIEȚE DE NOAPTE DIN TOATĂ LUMEA PE CARE MERITĂ SĂ LE VIZITEZI

Din câte știi lumea este plină de locuri frumoase și neobișnuite. Când călătorești, este firesc să dorești să cunoști mai multe lucruri despre tradiția și cultura țării în care te afli. Piețele de noapte sunt locurile care cuprind cele mai vaste obiecte naționale, de la instrumente muzicale până la cele mai unice mâncăruri. Îți oferim o listă de night market-uri din toată lumea care te vor ajuta să cunoști mai bine obiceiurile altor țări.

  • TEMPLE STREET NIGHT MARKET (HONG KONG)

Când apune soarele, comercianții își așează deja obiectele iar cântăreții de operă și prezicătorii încep să apară. Bine ați venit la Temple Street Night Market, un loc atât de agitat în atmosfera locală, încât a servit ca fundal al multor filme memorabile (ex: Godzilla vs. Destoroyah (1995) , Home Alone 3 (1997) , Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003) , Doctor Strange (2016) ).

Brelocuri, articole de ceai, electronice, ceasuri, îmbrăcăminte, jad și antichitățile bucură ochiul, în timp ce orez, fructe de mare, tăiței și alte delicii sunt savurate cu gust. Temple Street Night Market transmite perfect teatrul și festivitatea unei piețe chineze, iar noaptea este un spectacol adevărat.


Photo by Alessio Lin on Unsplash

  • NAMDAEMUN MARKET (COREEA DE SUD)

Deschis atât ziua cât și noaptea, Namdaemun este destul de popular și se spune că are de toate, de la îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii până la hardware și aparate electronice. Această piață datează din 1964 și este considerată a fi cea mai mare piață de acest tip din Coreea de Sud. Unele dintre magazinele pe care s-ar putea să doriți să le consultați pe măsură ce intrați pe piață includ Sungyemun Imported Shopping Shopping Center, Daedo Shopping Center și Daedo Arcade. Dacă excursiile la cumpărături vă lasă să vă simțiți puțin ciudat, asigurați-vă că vizitați unul dintre numeroșii furnizori de produse alimentare care se întind pe strada Namdaemun. Aici, veți găsi alimente de toate tipurile, inclusiv bibimbap (mâncare tradițională coreeană ce constă dintr-un bol de orez alb cald acoperit cu legume, carne, și ou), supe, tăieței și diverse alte feluri cu fructe de mare.

Image by tragrpx from Pixabay

  • RAOHE NIGHT MARKET (TAIWAN)

Una dintre cele mai vechi piețe de noapte din Taipei, Raohe Street Night Market este o destinație obligatorie de vizitat. Întruchiparea unei piețe tradiționale de noapte din Taiwan, această cale de 600 de metri de-a lungul străzii Raohe este plină de mâncăruri și gustări nocturne și interesante, magazine, standuri deosebite și jocuri de carnaval cu premii.


Photo by Vernon Raineil Cenzon on Unsplash

Poți afla mai multe despre mâncărurile „must-eat” în Raohe Street Night Market dând click aici.


  • SUGBO MERCADO (INSULELE FILIPINE)

“Cea mai mare piață alimentară de weekend la Cebu” – Sugbo Mercado a fost deschisă pe 25 septembrie 2015. A fost inițiată cu scopul de a fi prima și cea mai mare piață alimentară săptămânală care are loc pe tot parcursul anului în Cebu. Aici se susțin producătorii, legumele și mîncărurile locale păstrate după cele mai vechi tradiții din Insulele Filipine.


Photo by D A V I D S O N L U N A on Unsplash

  • HOI AN NIGHT MARKET (VIETNAM)

Piața Hoi An este formată din peste 50 de vânzători locali care vând o varietate de gustări, trinketuri, îmbrăcăminte, bijuterii și accesorii locale. Dacă preferați o masă mai bogată, există o mulțime de restaurante, pub-uri și baruri la doar câteva minute de mers pe jos. Majoritatea acestor locuri au o terasă la etaj, care oferă o priveliște uluitoare asupra pieței Hoi An Night și a râului Thu Bon (unul dintre cele mai frumoase râuri din Vietnam).

Hoi An este cunoscut pentru îmbrăcăminte tradițională, produse din mătase și felinare de hârtie, toate fiind vândute la prețuri excelente de majoritatea vânzătorilor. Puteți găsi, de asemenea, suveniruri turistice, cum ar fi tricouri, brelocuri și evantaie.


Photo by Steven Wilcox on Unsplash

  • TELOK AYER NIGHT MARKET (SINGAPORE)

Telok Ayer este o piață de noapte care se află în centrul istoric din Singapore. Aici există puține magazine de marcă. În schimb, veți găsi standuri independente, care sunt literale în branding-ul lor, cum ar fi „supa de tăiței cu bile de pește”, „băuturi reci”, „băuturi calde” sau „ciorbă din organe de porc”. Dacă bucatele cu organe nu sunt pe placul tău,locul „vegetarian indian” vinde … mâncare vegetariană indiană.


Photo by Lily Banse on Unsplash

  • RATCHADA ROD FAI (TAILANDA)

Această nouă piață a trenurilor este mai centrală și mai compactă decât alte piețe din Thailanda ceea ce înseamnă că este mai ușor să prinzi un loc de navigare oricând de la 18:00 la miezul nopții, joi până duminică. Piața Ratchada Rad Foi este împărțită pe căi lungi cu antichități, jucării și suvenire. La periferie, este un tip mai general de piață, încălțăminte, genți și o mulțime de standuri de gustări.

În partea din spate a pieței se află un rând de baruri, cu autocare care pompează un amestec de melodii pop thailandeze și occidentale și împodobite cu lumini fermecătoare. Dacă ești interesat de cultura tailandeză și îți place o atmosferă prietenoasă și plăcută Rod Fai este locul perfect pentru tine.


Photo by Kittitep Khotchalee on Unsplash

  • VIENTIANE NIGHT MARKET (LAOS)

Piața de noapte din Vientiane are loc de-a lungul malului râului Mekong, unde puteți vedea rânduri de standuri cu acoperiș roșu care vând obiecte de artizanat, haine și electronice. Există, de asemenea, un loc de joacă pentru copii, un altar chinezesc, o grădină de flori și o statuie impunătoare a lui Chao Anouvong (rege al Vientianei).


Surse: