Noile tendințe au dus la crearea unui nou fenomen și mai exact Tik Tok-ul, aplicația care a depășit 1 miliard de descărcări la nivel mondial și asta chair de la începutul anului 2019.
Ce este tik tok?
Conform Wikipedia, Tik Tok este un serviciu de rețea socială de partajare video deținut de ByteDance, o companie cu sediul în Beijing fondată în 2012 de Zhang Yiming. Este utilizat pentru a crea videoclipuri scurte de sincronizare a buzelor, comedie și talente.
Aplicația mobilă permite utilizatorilor să creeze și de asemenea, să urmărească clipuri video cu o durată de 15 secunde. Adesea, aceste clipuri sunt realizate cu fragmente muzicale pe fundal, pe care oamenii dansează, cântă sau fac lip syncing pe o replică celebră.
De ce aleg oamenii tik tok?
Aplicația pare a fi altceva fața de cele care au mai apărut până acum pe platformele de socializare pentru că, conține cam tot ce își doresc oamenii în momentul de față. Oferă numeroase provocări pe care tinerii și nu numai, care sunt doritori să le încerce și să le împărtășească cu restul lumii.
În rândul tinerilor Tik Tok a făcut ravagii, făcându-i pe aceștia să petreacă nenumărate ore scrolând prin aplicație pentru a se amuza, dar și pentru a se posta.
Acesta este și cazul Iuliei Mitroi, aceasta fiind studentă la momentul actual, și declară faptul că Tik Tok-ul le ocupă o bună parte din timpul liber.
La început am fost reticentă față de această aplicație pentru că aveam impresia că este plictisitoare, neinteresantă și că o utilizează doar copiii. Însă acum îmi place și aleg să îmi petrec timpul pe Tik Tok pentru că îmi oferă libertatea de a posta ceea ce îmi doresc, aflu imediat care sunt trendurile actuale și de asemenea, găsesc și o mulțime de melodii interesante care ajung să fie imediat în playlist-ul meu.
Mitroi Iulia.
Tik Tok-ul oferă numeroase melodii, meme sau replici amuzante din care poți alege să îți realizezi videoclipul, dar și o multitudine de efecte cu care îți poți edita contentul așa cum dorești. De aceea, oamenii aleg Tik Tok, fiind o platformă media care te lasă să îți folosești creativitatea și să fii liber, fără a te simți prost.
tik tok și „Faima”
Cu ajutorul Tik Tok-ului oricine își dorește poate deveni cunoscut, trebuie doar să le ai cât de cât cu dansul, să fii amuzant sau cel puțin să încerci.
Pentru a demonstra asta, alaturi de Iulia am hotărât să postăm o serie de tik tok-uri în care facem diferite chestii, în mare parte în care dansăm pe anumite melodii, tipul acesta de videoclipuri fiind cele mai populare la momentul actual.
Timp de două zile am realizat diverse Tik Tok-uri, pe unele le puteți vedea și mai jos. Acestea au prins la public și cel mai vizonat are la momentul actual 9917 de vizionări și aproximativ 300 de like-uri, toate acestea într-un intreval relativ scurt, de două zile, toate acestea pornind de la un cont fără urmăritori de care nimeni nu a auzit.
Odată ce vezi cum cresc vizualizările și începe să te prindă faptul că oamenilor chiar le place ce faci, îți vine să faci cât mai multe videoclipuri, dându-ți „dependență”.
Mitroi Iulia.
Despre utilizatori
Datele demografice ale utilizatorilor TikTok arată că 66% dintre aceștia au sub 30 de ani, ba mai mult, 60% au între 16 și 24 de ani. 28,56% dintre cei care au descărcat aplicația o utilizează zilnic. Cu 2 milioane mai multe femei decât bărbați utilizează TikTok, iar în Statele Unite, unul din opt adulți cu vârsta între 18 și 24 de ani este utilizator de TikTok, conform site-ului Academia Bărbaților.
Numerele acestea sunt foarte mari, Tik Tok fiind pe locul 4 în topul celor mai utilizate și descărcate aplicații la momentul actual.
Aplicația Tik Tok a avut un efect foarte mare și asupra românilor de la începutul anului 2019, remarcându-se cu un număr destul de mare de utilizatori.
Datele care apar în grafic sunt preluate de la o cercetare realizată la începutul anului 2019 de către firma de research iSense Solutions.
Din totalul de 1.5 miliarde de utilizatori care utilizează Tik Tok, 43% sunt din India, unde aplicația a fost într-o continuă creștere, fapt pentru care la începutul anului 2019 a fost interzisă temporar fiind considerată periculoasă pentru copii.