dREAMTRIPS

Worldventures, vis sau realitate?

DreamTrips nu este exclusiv despre călătorii, ci mai degrabă despre descoperiri. Despre experiențe. WorldVentures este o adevărată afacere. Poate ați auzit de ea și de clubul DreamTrips, sau poate că ați văzut pozele cu peisaje exotice, oameni fericiți și citate motivaționale, „You Should Be Here” peste tot. Dacă nu știți despre ce e vorba, mai aveți răbdare. E imposibil să scăpați.

DreamTrips are o organizare piramidală, destul de complicată. Când te înscrii în club, plătești o taxă inițială care se transformă în puncte de călătorie. Mai multe puncte, mai multe șanse de amintiri frumoase. Mai există și o taxă lunară mai mică, de care poți scăpa cât ai clipi dacă recrutezi în club încă patru prieteni. De asta am spus că n-ai cum să scapi de DreamTrips, mereu va exista măcar o persoană care va vrea să îți povestească despre conceptul pe care îl dezvoltă. Cu cât sunt mai mulți oameni în echipa ta, cu atât faci mai mulți bani. Aici intră în discuție problema venitului pasiv. Nu faci nimic și primești bani. Convenabil, nu?

Pe lângă plimbări și experiențe, putem să vorbim și despre părțile tehnice ale WorldVentures. Și anume costurile, taxele și cum poți să faci bani din toată treaba asta. Sinceră să fiu, nu am reușit să înțeleg singură cum funcționează totul, așa că am întrebat mai departe.

Cine nu ar vrea să călătorească cu bani puțini, să fie propriul lui șef și să facă orice vrea, când vrea? Să te trezești dimineață și în timp ce te uiți pe fereastră cum plouă, să îți amintești că prietenii tăi de la DreamTrips pleacă până în Anglia. Și acolo plouă, dar mai frumos. Și să te apuci să îți faci bagajele. Sună a viață de film, în realitate lucrurile nu merg chiar așa, din câte știi tu. Același lucru îl cred și eu, dar există câțiva oameni care mă contrazic.

Experiența mea

Am fost și eu acum ceva timp la o prezentare DreamTrips în Cluj, m-au convins niște prieteni să dau o șansă conceptului pentru că, spuneau ei, „e tot ce îmi lipsește din viață”. Am fost reticentă și atunci, și acum. Diferența acum este că, dând scroll pe Instagram din 10 în ce 10 minute ca de obicei, văd poze de prin Paris, Berlin, Londra sau alte orașe la care doar visezi în timp ce îți bei cafeaua de la automat.

Denisa, un caz fericit

Belgia, „been there done that” pe harta Denisei

Denisa Zinveliu este studentă în anul doi la Informatică Economică, în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor. Pe scurt, nu prea are timp, dar îi place extrem de mult să călătorească. Pentru ea, nu e un vis sau o pasiune, a devenit un lifestyle.

„Totul a început după ce am ajuns în Cluj la facultate. M-am înscris în club și consider că a fost una dintre cele mai bune alegeri pe care le-am făcut în toată viața. Auzisem de el de la niște prieteni și a fost dragoste la prima vedere, nici n-am stat pe gânduri. Îmi place să călătoresc, îmi plac vacanțele și mai ales oamenii care fac parte din acest concept. Ai atâtea de învățat de la ei! Desigur, ca oricărui student, nu-mi strică și un venit în plus, oricât ar însemna el.”

Denisa, când am întrebat-o „de ce” DreamTrips.

De la Denisa am aflat și eu despre DreamTrips, am stat de multe ori la cafele împreună, încercând să mă convingă să intru în club, însă fără rezultate, iar acum a fost rândul meu să o scot în oraș. Ca să înțelegeți de ce zic că toată povestea cu DreamTrips pare ireal de frumoasă, Denisa a vizitat 7 țări (inclusiv România, unde a făcut trei excursii), în decursul unui singur an. Un an, cu timpul și bugetul unui student.

Despre avantaje și dezavantaje, mi-a spus că a doua categorie nu există. Nu ești niciodată singur, există un sistem de training super pe dezvoltare personală și educație financiară, te înconjori cu oameni care au experiențe din fiecare domeniu și simți că faci parte dintr-o comunitate. E ca o familie. Îți faci prieteni, înveți mult și primești sprijin pentru orice. Zâmbește când vorbește despre DreamTrips. Zâmbesc și eu.

„Franța – un adevărat paradis, nu aș mai fi plecat de acolo. Am făcut-o, totuși, dar doar pentru că știam că trebuie să mai văd și alte locuri cu DreamTrips.”

Am întrebat-o care a fost cea mai faină experiență de când e în echipa DreamTrips. Franța, Coasta de Azur. După ce a străbătut timp de 10 zile Nisa, Cannes, Antibes și a ajuns puțin și în Monte-Carlo cu încă șapte prieteni, a devenit destinației ei preferată. În ultimele trei zile s-a desfășurat un training de dezvoltare personală, unde au fost prezenți 5000 de oameni din toată Europa. Trainingul a fost format din 20 de scenete care te făceau să te gândești mai atent și mai profund la viață în general. Mi-a zis că a fost frumos și o cred.

Pe scurt, a combinat distracția și plăcerea cu utilul. A văzut locuri, a cunoscut oameni, a învățat lucruri noi și chiar a conștientizat lucruri pe care le știa deja. Iar experiența ei în echipa DreamTrips e de abia la început.