Povestea bărbatului ce și-a vândut sufletul Diavolului

Îl privesc pe domnul din fața mea, trecut de vârstă medie, însă ale cărui riduri vorbesc mult mai multe decât ar putea spune anii săi. Un om simplu, după cum se recomandă, născut în județul Suceava, rezident în California. Singur, fără familie, învață să îmbrățișeze suișurile și coborâșurile vieții sale.

oameni
Ungureanu Mihai, mijloc

Mihai Ungureanu decide să își vândă sufletul Diavolului la vârsta de 25 de ani, în urma nemulțumirilor privind religiozitatea familiei sale, dar și a faptului că nu reușea să atingă rangul dorit în societate, mai ales în ochii sătenilor care râdeau la fiecare pas de condițiile materiale precare în care acesta trăia.

Hotărât să dea viață viselor sale, Mihai Ungureanu alege să încheie un pact cu Diavolul în schimbul împlinirii și satisfacerii anumitor dorințe ce i se păreau imposibil de realizat.

A aflat pentru prima oară, de la mama sa, despre oamenii care îl “slujeau pe Satana” în loc să îl venereze pe Dumnezeu. A fost interesat de subiectul acesta pentru că, după cum a recunoscut, ura tot ce vedea în Biserică și era foarte revoltat fiindcă trebuia să se implice în tot felul de activități creștine. Mai târziu, după ce a mai crescut, tânărul a observat că unul dintre prietenii săi de la acea vreme a început să aibă foarte mult succes din punct de vedere financiar. L-a întrebat care era secretul, având în vedere că amândoi proveneau din același mediu- de țară, din familii foarte sărace- și își dădeau interesul la fel de mult în privința prosperității lor. Răspunsul prietenului său- faptul că era membru al Cultului Satanist- a reprezentat punctul culminant din viața tânărului Mihai.

Acesta declară că a rămas uimit, dar totodată era curios să afle mai multe despre diverse căi ce l-ar fi putut ajuta să aibă o viață prosperă din punct de vedere financiar, așa că a cerut prietenului său detalii despre pactul cu Diavolul. “Eram foarte frustat pe toți creștinii și eram orbit de bani, voiam să câștig cât mai mulți și să am o viață împlinită. Asta m-a făcut să vreau să devin și eu un membru al cultului lor.”, mărturisește Mihai Ungureanu.

Întrebat cum a reușit să dea de Diavol pentru a încheia pactul în cauză, acesta răspunde: “Prin prietenul meu. El mi-a zis că dacă vreau să ader și eu la cultul lor, vorbește pentru mine cu unul dintre liderii organizației de atunci ca să devin membru. La scurt timp mi-a fost dat adresa unuia dintre liderii Cultului din zona Sucevei (…), și am mers la el acasă. Mi-a zis să mă duc singur, să nu iau pe altcineva cu mine. Nu aveam pe cine să iau oricum că nu știa nimeni că vreau să devin Satanist. Când vrei să devii Satanist, dacă vrei neapărat asta, te găsește Satana pe tine, nu trebuie să îl cauți tu pe el, dar în general se face prin intermediul la altă persoană. În fine, am mers la respectivul acasă, am purtat o discuție cu el, cred că a vrut să se asigure că eram convins că vreau să fac asta. Când faci pact cu Diavolul, trebuie să știi în ce te bagi. Eu nu prea eram conștient de ce va urma, dar voiam să o fac oricum. După ce am terminat discuția, liderul respectiv avea o cruce pe jos, în jur avea niște bucăți de lemne care încadrau crucea ca într-un pătrat, s-a așezat în fața ei, eu eram lângă dânsul și a început să se roage în felul lui. Invoca Diavolul. Cum să zic eu… Diavolul nu e unul singur, să spun așa. Diavolul e de fapt mai mulți demoni la un loc și fiecare are un anumit loc într-o anumită ierarhie. Când faci pactul, depinde foarte mult cu cine îl faci, ce demon ți se prezintă, cât de bine știi să negociezi și ce aștepți în schimb. Din momentul în care s-a arătat demonul, am vorbit numai cu el, am încheiat pactul atunci. Am cerut bani, mulți bani, să nu-mi lipsească nimic financiar și ce oportunitate vreau să mi se ofere, să am parte de ea. Asta mi-am dorit. De obicei sataniștii negociază și în legătură cu lucrurile pe care le plătesc în schimbul la ceea ce primesc, dar eu nu am realizat ce m-ar putea costa toate astea. După pact, am devenit membrul Cultului Satanist. Când am devenit membrul lor, toți au știut. Îi anunță cumva demonii pe liderii Bisericii că mai există cineva care  li s-a alăturat. Pe pereții bisericii din Suceava s-a pus tablou cu mine, pe pereți erau tablouri cu membrii sataniști.”

“Tradițiile” Bisericii Sataniste par să nu fie totuși respectate sau practicate în același fel în toate locurile. Alex Ovidiu Pop, membru al unei astfel de comunități, dezvăluie că nu a avut niciodată contact cu obiceiurile menționate de Mihai Ungureanu, precum atașarea tabloului unui nou membru al comunității în cauză.

Integrarea în comunitatea satanistă

Cum s-a schimbat viața lui Mihai Ungureanu după pactul cu Diavolul

După pactul cu Diavolul, Mihai Ungureanu afirmă că nu s-a produs nicio schimbare foarte vizibilă deodată. Mânca, bea, muncea, dormea, ca oricare alt om. Una dintre dorințele sale cele mai mari a fost să ajungă în America. Mihai susține faptul că Satana l-a ajutat să ajungă în străinătate, acolo unde își dorea și că, de asemenea, a câștigat foarte mulți bani lucrând la negru, fără să aibă vreodată probleme din această cauză. Toate bucuriile însă, au fost doar de moment- “Am uitat atunci că aveam de plătit și un preț pentru casa de lux pe care o aveam și pentru poziția de care m-am bucurat în societate.”

Întrebat fiind care a fost prețul plătit în schimbul prosperității financiare, Mihai Ungureanu afirmă: ” În general, dacă nu negociezi, plătești cu sănătatea. Eu am trecut prin multe accidente, am stat la pat multă vreme. Se spune că Diavolul te lasă să te bucuri de ce îți dă și după râde de tine. Cam așa e. Cel mai grav accident l-am avut într-o vară, când mergeam în vacanță, tot în Canada eram atunci. Treceam un pod, pe jos, deasupra la râul Capilano. Am căzut de acolo, de la 70 de metri. Din ce știu eu, la câteva zile după, m-a găsit un turist și a anunțat echipajele medicale, dar nu îmi aduc aminte. Știu că am stat în comă peste 1 an, cam 1 an și câteva luni, după am mai stat la pat multă vreme că nu puteam să merg. Mi-am revenit în timp, am avut multe tratamente de făcut.”

În ciuda celor mărturisite de Mihai Ungureanu, nu există nicio dovadă a accidentului de la râul Capilano nici măcar în presă. Sursele de jurnalism nu menționează nicăieri supraviețuirea miraculoasă a domnului Mihai după “1 an și câteva luni” de stare de inconștiență.

Cum se explică faptul că Mihai Ungureanu încă mai este în viață după un astfel de accident?

“Diavolul nu are niciun interes să te omoare dacă nu te face să suferi înainte. Satana e interesat să te chinuie cât de mult poate. Demonii știu care sunt punctele slabe ale unui om, așa că știu unde să lovească. Dacă știu că ai un psihic slab, o să te chinuie cu boli psihice. Dacă nu, fizic te chinuie. Oricum ar fi, o face până simți că nu mai poți și nici măcar atunci nu se oprește.”

După recuperarea din urma accidentului ce a avut loc la râul Capilano, domnul Mihai susține că s-a reconvertit la creștinism. Curioasă fiind de reacția membrilor comunității în care acesta se integrase, îndrăznesc să îi cer detalii suplimentare. Domnul Mihai dezvăluie astfel, următoarele: “Nu le-am dat nicio veste. Ei oricum aflau. Când cineva renunță la a fi satanist, tabloul de pe peretele Bisericii care îl reprezintă pică automat. O putere demonică face ca tabloul de pe perete să cadă. Prietenul de pe atunci care mi-a zis de Cultul Satanist m-a sunat la vremea aia să mă întrebe dacă am renunțat la satanism, când l-am întrebat de ce, mi-a spus că tabloul meu picase și se făcuse țăndări. Și atunci toată lumea a știut că am renunțat la satanism.”

Despre consecințele aderării la cultul satanist 

De cele mai multe ori, în urma interacțiunilor cu diferite forțe ale “întunericului”, este nevoie de tradiții creștinești pentru a scăpa de diferite consecințe mai puțin plăcute. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul suceveanului Mihai Ungureanu, care susține că era posedat: “A fost greu, odată ce accepți ca demonii să îți fie prieteni, să spun așa, e greu să le ceri să iasă afară. Eram posedat. Prietenii pe care îi aveam au rugat pe un preot să facă slujbe de exorcizare, mi-a făcut zece slujbe. Primele șapte au fost cele mai violente, la a zecea slujbă de exorcizare am scăpat de demoni și preotul a spus că am fost eliberat. M-am simțit ca și cum mi s-a luat o povară din inimă, eram foarte liniștit și simțeam că aveam un calm în suflet pe care nu l-am avut de foarte mulți ani.”

Oare este satanismul într-adevăr un cult ce respectă anumite principii religioase sau întruchipează de fapt doar simpla dorință a omului de a fi independent de o anumită forță supranaturală?

La această întrebare răspunde din nou Alex Ovidiu Pop, susținând că majoritatea “sataniștilor” nu sunt decât oameni simpli care aleg să trăiască după propriile reguli.

51 de ani de viață, dintre care 14 trăiți îmbrățisând credințele sataniste, Mihai Ungureanu afirmă că regretă alegerea făcută și că, dacă ar putea, ar întoarce negreșit timpul înapoi. Fără să se judece prea dur însă pentru alegerea făcută în tinerețea sa, domnul Mihai încearcă astăzi să caute sensul fericirii în lucrurile modeste.

Comments are closed.