Luciano Sultan aka. Aqila Atak este un DJ român în vârstă de 38 de ani. Vorbesc astăzi despre el, pentru că pot spune că este unul dintre oamenii care mă inspiră să fac lucruri de care îmi este teamă. De ce? E simplu: pentru că este un om atât de comun și totuși, atât de diferit.

“Nimic nu este imposibil pentru cel care încearcă” spune el. Iar dacă ne uităm puțin în spate-acum aproximativ 20 de ani – observăm că pentru el aceasta mică propoziție definește toată viața. Lucian, un copil crescut și născut intr-un sat de lângă Brașov, cu părinții învățători și pământuri de muncit… Nimic interesant până acum. Dar, ce te faci când acest copil începe să viseze la mai mult de atât? Pleacă la facultate. În încercarea de a depăși locul de baștină, Lucian ajunge la facultatea de sport (acesta era atât de pasionat de activitatea fizică încât și-a creat propira sală de fitness în curte din materiale precum betonul sau fierul reciclat), facultate care va ajunge să îi deschidă orizonturile. Primul an de facultate i-a adus ocazia să vadă marea pentru prima dată la 19 ani, în Grecia. Iar de atunci inima lui a rămas pe plajele însorite ale Greciei.

“M-am trezit în Saloniki, nimeni în drum și plin de praf”

Cum a făcut, cum n-a făcut, Lucian s-a reîntors în Grecia însoțit de visul de a fi dansator și un carnet de expresii uzuale. Din Saloniki în Atena, iar mai apoi la muncă la ParadiseBeach, în Mykonos. Vara lui fusese una exact așa cum și-a dorit. Dar cum fiecare vară se termină și din fiecare vis te trezești, la fianlul sezonului cald Lucian și-a reluat cursurile la faculatea de sport. Cu mentalitatea schimbată și pofta de viață din ce în ce mai mare, a început să-și urmeze visul de a fi dansator într-un club din Cluj. Unele dintre calitățile sale cele mai de preț și cea care, după parerea mea l-a ajutat cel mai mult, este faptul că este un om extrem de carismatic, descurcăreț și prietenos; în acest fel cunoștințele se fac, drumurile se deschid, iar fără să-ți dai seama viața ți se schimbă. Pe timp de iarnă, Lucian a făcut bani din design, iar urmatoarea vară avea să-i pregătească ceva așa… ca pentru el.

Oare ce au în comun Mykonos și Ibiza?

Hmm, eu cred că au în comun același dansator plin de viață. Da, da… Ajungem și în Ibiza. Cum ajungem acolo? Cu banii de pe mașina vândută. “Nu aveam bani sau cunoștințe dar aveam curaj”. În al doilea an de muncă în Ibiza Lucian a fost contactat de faimosul club Pasha și l-au angajat ca dansator.

De la dansator la performer este un pas mic… Cam atât de mic cât ar dura 2 ani de munca. Astfel, Lucian a trecut la următorul nivel. Banii veneau, prieteniile se formau, iar viața lui prindea conturul pe care îl dorea de atâta vreme. Avea colaborări cu oameni precum David Guetta, Tiesto și Swedish House Mafia.

Cariera sa în Ibiza a durat 7 ani. Ani în care Lucian s-a dezvoltat pe atât de multe planuri încât visele lui creșteau odată cu mărimea tatuajelor sale. În ultimii 2 ani a ajuns să perfomeze în toate cluburie din Ibiza, a avut 2 turnee în Asia și Europa, apoi s-a întors acasă. Mulți vor spune că este noroc. Iar eu nu neg asta. Dar adevăratul motiv pentru care Lucian a ajuns să fie căutat este faptul că era singurul care făcea lucruri precum costume pentru petrecerile din Ibiza sau show-uri îmbrăcat în robot (costum pe care tot el l-a confecționat).

“Cluburile din România n-aveau habar ce înseamnă ce trăisem eu în Ibiza, iar asta a fost șansa mea.”

Venind cu idei fresh, Lucian a început colaborarea cu cluburile Bucureștiului, iar mai apoi cu cele din toată țara. Astfel, trecem la următorul nivel. Proiectul Aqila Atak. A început să-și facă muzica lui și sincer, e chiar bun. Tinerii îi adoră show-urile, energia sa fiind una debordantă. Astăzi, este cunoscut de toți oamenii importanți ai industriei “de noapte” din România, iar numle proiectului sau este unul răsunator. Se pare că a ajuns exact unde și-a dorit. Cum ziceam și mai sus, visele lui cresc odată cu tatuajele lui… Și ghiciți ce? Încă își face tatuaje. Așadar, povestea lui Lucian și a proiectului Aqila Atak nu se termină aici. Omul și personajul sunt în continuă evoluție.

Povestea lui este una cel puțin fascinantă. Tot ceea ce știm este că și-a urmat de fiecare dată visele și că a avut curajul să alerge după ele. Lucian spune că energia lui aparte l-a împis de la spate în acest proces.