3 moduri eficiente de a menține productivi elevii la școala online

Școala online a devenit parte din viața fiecărui copil, odată cu pandemia în plină desfășurare, și deși nu este situația ideală, elevii trebuie să se adapteze la acesta. Pentru a veni în ajutorul școlarilor, am întocmit această listă cu activități care îi pot ajuta în a se menține productivi pentru a avea rezultate bune.

  • Îndepărtarea telefonului mobil

Telefonul este cea mai mare distragere a elevilor de la lucrul pentru școală. Ce îi poate ajuta însă, pentru a fi și productivi este îndepărtarea telefonului pentru câteva ore în care să poată fi concentrați complet. Doar dacă copilul duce telefonul în altă cameră sau îl pune într-o cutiuță pe perioada studiului, poate îmbunătăți considerabil calitatea muncii acestuia.

  • Crearea unui grup de studiu

Colegii de clasă se pot ajuta între ei și se pot motiva reciproc să devină mai buni prin intermediul acestor grupuri pe rețele de socializare sau chiar pe platformele școlilor. în modul acesta le este mult mai ușor elevilor să rămână conectați cu ce se întamplă la școală, întrebându-se sau aflând unii de la alții.

  • Stabilirea unui program de lucru

Pentru a ramane organizat și la zi cu toate lucrările, e foarte important ca elevul să aibă un program de teme  bine implementat. Lucrul zilnic, oricât de mult sau puțin, ajută considerabil la a avea rezultate bune școlare. Acest ritm, odată stabilit, nu trebuie întrerupt pentru a se observa o îmbunătățire în performanțele școlare ale elevului.