3 sfaturi pentru a face față stresului

Fie că ești elev, student, adult în toată firea, cu siguranță ai avut parte de experiențe stresante. Având în vedere contextul pandemiei, oamenii pot întâmpina probleme în ceea ce privește adaptarea, comunicarea sau munca, de unde și un nivel de stres ridicat.

“Nu stresul este cel care ne omoară, ci reacția noastră la acesta.”


-Hans Selye

De aceea, m-am gândit la câteva sfaturi care de obicei funcționează pentru mine și ar putea fi eficiente și pentru alte persoane:

  • Sună un prieten

Photo credits: Sam Manns

Poate arăta a clișeu, dar este extrem de terapeutic să ne îndepărtăm de gândurile noastre și să vorbim cu cineva din exterior. Ar putea să-ți ofere o altă perspectivă asupra situației, să te asculte sau să te facă să uiți de griji pentru un timp.

  • Practică un sport sau activitate fizică

O plimbare sau un workout ar putea să-ți ofere mai multă claritate și să te ajute să te relaxezi. Descarcă o aplicație pentru home workouts sau caută un antrenament online. Orice fel de activitate fizică are efecte extrem de benefice la nivel psihic.

  • Uită-te la un TedTalk

Când mă simt foarte stresată sau nu știu cum să abordez o anumită problemă, caut repede un TedTalk pe tema respectivă. Asemănător cu primul punct, vizionarea unui clip de acest fel te-ar putea ajuta să găsești soluții, ascultând o persoană specializată în acest sens.