Avantajele Mașinilor electrice în 2020. De ce merită să fie luate în calcul?

Mașinile electrice în prezent

Popularitatea autovehiculelor electrice continuă să crească la nivel global, permițând constructorilor de mașini să creeze modele pentru orice buzunar.  Aproximativ 17 000 de mașini electrice circulau pe drumurile din întreaga lume în 2010. Până în 2019, acest număr crescuse la 7,2 milioane, din care 47% se aflau în China.

Avantajele unei mașini electrice

  • Nu poluează;
  • Încărcare gratuită în stațiile publice de încărcare din marile orașe;
  • Motorul este silențios;
  • Nu există costuri de întreținere a motorului;
  • Accelerare rapidă;

REDUCEREA DE 10.000€ oferită de stat

Programul Rabla Plus 2020 a demarat oficial, iar lista cu mașini electrice disponibile pe piața din România este mai variată ca oricând. Acest ecobonus de 10.000 Euro se aplică autovehiculelor electrice noi ce urmează să fie achiziționate pe teritoriul țării noastre.

3 Modele cu un raport preț/calitate excelent disponibile în 2020

  1. Renault Zoe  – de la 30.350 EUR Aproape una din cinci mașini electrice vândute în Europa este un Renault Zoe. Cu un design modern și dinamic, linii îndrăznețe și cu o tehnologie care permite servicii conectate, Noul ZOE îți va schimba modul în care percepi mobilitatea urbană.
  2. Dacia Spring – de la 17.500 EUR Accesibil, robust, spațios… și electric, noul Spring Electric este un vehicul de oraș care îmbină valorile de bază ale brand-ului Dacia cu avantajele unei motorizări 100% electrice. 
  3. Nissan Leaf – de la 36.700 EUR Nissan LEAF impresionează prin spațiu. Primești mult spațiu în mașină și o baterie relativ mare, la un preț decent.