Ce facem vara asta în baia mare

,,Unde ieșim?”, ,,Ce facem în weekend?”, ,,Unde mergem vara asta?” sunt întrebările care ne dau bătăi de cap atunci când vrem să petrecem timp cu prietenii sau cu familia. Lumea tinde să fie foarte comodă în alegerile sale și preferă să nu-și părăsească zona de comfort. Astăzi, vă provoc să marcați pe harta voastră ,,Baia Mare” ca viitoare destinație.

Chiar dacă ești băimărean de origine sau ești doar călător ,,de meserie” și ești în căutarea unei noi aventuri, aș vrea să-ți spun câteva din locurile mele preferate din Baia Mare pe care le frecventez în special vara.

1. Baraj Firiza

Aventura

Am ales să încep cu locul meu preferat. Barajul Firiza se află la 15 km de oraș, dar odată ce intri în pădure, te vei simți în altă lume.

E locul perfect pentru o ieșire cu cortul, pentru un weekend la pescuit sau pentru o sesiune zdravănă de înot.

De asemenea, în urmă cu 2 ani, Clubul Simared și-a deschis porțile pe malul barajului. Aici, poți închiria bărci, paddle-uri sau cayac-canoe pentru o experiență inedită pe apă sau poți să te bucuri doar de priveliște de pe ponton savurând un cocktail(non-alcoolic dacă ești sofer) alături de oamenii dragi ție.

P.S. Vara se dau niște petreci grozave sub cerul liber.

2. VÂRFUL IGNIȘ

Dacă vreodată ai fost în Baia Mare cu siguranță ai observat un vârf foarte înalt care ,,păzește orașul”, dar oare te-ai întrebat cum se vede orașul de acolo? Vârful Igniș(alt. 1307m) se află la 30 km de oraș. Traseul se poate efectua atât cu mașina(de teren), cât și pe jos, dar te încurajez să-ți depășești condiția și să alegi a doua variantă.

Peisajul este unul deosebit, și ca să-ți spun un mic secret, răsăritul și apusul au altă formă de acolo. Ia-ți o patură și un coș de picnic.

3. Centrul vechi

Pentru o ieșire seara, Centrul Vechi este cea mai bună opțiune. Este locul în care muzeele se îmbină cu restaurantele, deci practic poți avea o ieșire completă într-un singur loc. Muzeul de Artă se poate completa cu cele mai bune paste în La Tour, iar Muzeul de Istorie cu o porție de coaste în Barbarosa, iar lista poate continua.

Piața Cetății și Parcul Mare completează imaginea, fiind foarte aproape de centrul orașului.

AcestArby
Dronez and Gasoline on youtube

Acestea sunt doar câteva din locurile pe care aștept să ți le prezint în Baia Mare.

Care sunt locurile tale preferate din orașul tău natal? Aștept comentariile voastre.