Ce poți face în Bacău?

Micul orășel din centrul Moldovei a ajuns să se dezvolte într-un mod evident pe parcursul ultimilor ani.Evenimente anuale precum Street Delivery, Street Food Festival și Festivalul Luminilor au ajuns să acapareze orașul încet încet.

Dar odată cu sosirea pandemiei aceste festivaluri desfășurate în aer liber cu sute de participanți și voluntari au trebuit amânate. În schimb, chiar dacă Bacăul pare un oraș monoton, poți face multe lucruri chiar și pe vreme de pandemie.

1. ZidArt Fest

Festivalul ZidArt Fest a luat naștere în urmă cu 3 ani, iar de atunci blocurile gri și comuniste s-au transformat în pânzele artiștilor murali din toată țara. Nu multă lume cunoaște acest lucru, dar Bacăul este orașul cu cele mai multe picturi murale care purifică aerul din Europa. Traseul pe care poți să îl urmezi ca să vezi toate picturile murale se află pe pagina de facebook ZidArt Fest

2. Insula de agrement Bacău

După mult timp în care Insula de agrement a fost închisă, la începutul verii s-a inaugurat insula cu un aspect mult mai modern. Aceasta include spații verzi, trotuare largi pe care îți poți desfășura activitatea sportivă dar și cafenele și terase de unde poți să bei o cafea în timp ce vezi lebede pe râul Bistrița.

3. Eat & Drink

Dacă tot ai venit până în Bacău, cred că ar trebui să îți sugerez și un loc unde să mănânci și să bei. Dacă nu ai vrut să te oprești la terasele de pe insulă, găsești restaurante foarte bune și prin oraș, precum:

  • Snobbish Burger – Un loc colorat de tineri, cu mâncare la fel de extraordinară precum locul. Dacă ți-au plăcut muralele de la ZidArt, sigur o să adori acest loc.
  • Altceva – Dacă vrei să mănânci ceva sănătos, trebuie neapărat să mergi la Altceva, un loc în care nu o să duci lipsa hamburger-ului de la Mc.
  • Bussines Time Coffee – Iar la finalul zilei, poți să te relaxezi deasupra orașului de unde poți vedea Parcul Catedralei luminat și sensul giratoriu cu statuia lui Ștefan cel Mare

Sper să te bucuri de vacanța în Bacău!