Cum faci față stresului

https://www.picpedia.org/post-it-note/s/stress.html

Stresul a devenit deja o parte din viața noastră și, prin urmare, trebuie să învățăm cum să îl gestionăm în beneficiul nostru. Nu e un secret faptul că strestul ne afectează sănătatea, capacitatea de a gestiona emoțiile și implicit ne influențează în mod direct producticitatea.

Iată câteva moduri prin care poți face față stresului.

1. Deconectează-te de la stres

Deconectarea este cel mai important pas pentru reducerea stresului. Poți să scapi de stres citind o carte de aventuri, vizionând un film bun, făcând yoga, gătind, sau pur și simplu ieșind la o plimbare cu cei dragi. În general, pentru a evita stresul, este important să faci lucruri care te fac fericit.

I’ve decided to be happy because it is good for my health.”

Voltaire

Pentru a reduce stresul, poți asculta muzică relaxantă, care te va deconecta și te va relaxa. Aici ai un video, cu muzică relaxantă care te va scăpa de stresul de zi cu zi.

2. sportul combate stresul

Chiar dacă sună a clișeu, 20 minute de mișcare pe zi sunt suficiente pentru eliberarea unui neurotransmițător care reduce stresul. Chiar dacă n-ai timp de sport în timpul săptămânii, alocă-ți câteva ore în weekend.

Poți să găsești și un sport anume care iți place și îl poți practica câteva ore pe săptămâna, așa vei scăpa și mai repede se stres.

3.Masajul te scapă de stres

Este dovedit științific că o terapie de masaj ajută la reducerea stresului. Nivelul hormonului numit cortizol, care este eliberat ca raspuns la stres. este redus după doar o ședință de masaj de relaxare. În plus, masajul ridica starea de spirit și păstrează mușchii relaxați. Pe de alta parte, prin masaj se stimulează serotonina și dopamina, doi neurotransmițători legați de stres.

Masaj Relaxant cu Bețe de Bambus