CUM SĂ SCAPI DE STRES

Cu toții am experimentat stresul în viața de zi cu zi, mai ales atunci când ne simțim supraîncărcați și ne luptăm să facem față cererilor tot mai complexe. În continuare, îți voi arăta cum să scapi de acest stres în doar 4 pași simpli!

Photo by Anthony Tran on Unsplash

1.Detaşează-te de tumultul cotidian

Și asta nu înseamnă că ar trebui să te izolezi complet de civilizație, ci ar fi foarte benefic dacă ai putea lua o pauză de la emisiunile de scandal sau jurnalele de știri urmărite seară de seară. Ia o pauză și de la rețelele de socializare (cu siguranță poți revedea mai târziu ce a mai postat Christina Ich).

Fotografie creată de Victor Freitas, de la Pexels

2.Nu formula propoziţii negative timp de 24 de ore

Un exercițiu care vi se poate părea ciudat, dar dă rezultate garantate. Exclude din discursul tău zilnic propoziţiile de genul: „nu cred că este o idee bună“ sau „nu am chef de asta“ şi înlocuieşte-le cu formulări pozitive.

Optimismul este reţeta succesului şi a confortului personal.


3.Fă câteva schimbări benefice în viaţa ta!

Atunci când te lupţi cu stresul e foarte posibil să nu mai urmezi cursul firesc al vieţii tale.
Este un moment în care trebuie să măreşti efortul pentru o viaţă sănătoasă:

  • orientează-te către o alimentație sănătoasă
  • apucă-te de un sport nou
  • relaxează-te înainte de somn

Acest video îți poate fi de ajutor:


4.Mestecă gumă

Data viitoare cand ești pe punctul de a izbucni și simți că nu mai poți face față unei situații stresante la birou sau acasă, ia o gumă de mestecat. Potrivit unor cercetări recente, mestecatul gumei reduce anxietatea.

De asemenea, în timp ce mesteci guma se îmbunătațește circulația sangvinaă la nivelul creierului. Alți cercetători spun că doar simplul fapt ca miroși guma de mestecat cu arome te relaxeaza și îți îmbunătățește starea de spirit.