Cum să-ți ștergi definitiv contul de Facebook

Este imposibil să nu te fi aflat măcar o singură dată în situația în care ai simțit nevoia de o pauză sau de a renunța definitiv la dependența obositoare de social media. Facebook, cea mai populară platformă de socializare, poate deveni o povară câteodată. Așadar, astăzi vei afla care e diferența dintre a-ți dezactiva contul și a-l șterge definitiv și cum puteți face asta.

CARE ESTE DIFERENȚA DINTRE DEZACTIVARE ȘI ȘTERGERE?

Există 2 metode prin care poți dispărea de pe Facebook. Dezactivarea contului îți permite să revii și să-ți reactivezi contul, în timp ce ștergerea este o opțiune permanentă, fără cale de întoarcere.

Prima opțiune este utilă atunci când vrei să dispari pentru o perioadă de timp, dar vrei să te întorci pe platformă fără să fii nevoit să îți creezi un cont nou. Când îți dezactivezi contul, nimeni nu-ți poate vedea profilul, dar numele tău încă va putea să apară în lista prietenilor tăi. A doua opțiune este una definitivă, neputând să-ți reactivezi contul ulterior. Toate postările, fotografiile, videoclipurile și tot ce este asociat contului tău este șters permanent.

CUM Să-ȚI DEZACTIVEZI TEMPORAR CONTUL DE FACEBOOK?

Dacă încă nu ești pregătit să renunți definitiv la Facebook, dar vrei totuși să iei o pauză, vă recomandăm această variantă.

Intră pe site-ul Facebook și apasă pe săgeata orientată în jos din dreapta sus, apoi intră în secțiunea “Setări și confidențialitate”. Mai departe, vei intra în meniul “Setări”.

În secțiunea din stânga vei intra pe “Informațiile tale de pe Facebook”, apoi în partea dreaptă îți vor apărea mai multe opțiuni. Vei apăsa pe butonul “Vezi” din cadrul meniului “Dezactivare și ștergere” din partea de jos.

În fereastra apărută vei alege cu atenție opțiunea dorită prin marcarea elementului “Dezactivare”, apoi vei apăsa butonul “Treci la dezactivarea contului”.

Când ești pregătit să-ți reactivezi contul, tot ce trebuie să faci este să te loghezi pe Facebook așa cum o faci în mod normal.

CUM SĂ-ȚI ȘTERGI PERMANENT CONTUL DE FACEBOOK?

Dacă vrei să renunți definitiv la contul tău de Facebook, această opțiune este potrivită pentru tine. Reține că toate informațiile asociate contului tău vor fi șterse permanent, așa că poți salva anumite fotografii sau videoclipuri pe care dorești să le păstrezi înainte de a trece la această acțiune.

Pașii sunt asemănători cu cei de mai sus. Așadar, va trebui să ajungi în același meniu pe care îl vezi la ultimul pas. Diferența este că vei selecta opțiunea “Șterge contul definitiv”, apoi vei apăsa pe butonul “Treci la ștergerea contului”.

Chiar dacă ai ales să-l ștergi permanent, există posibilitatea de a-ți reactiva contul într-un interval de 30 zile. Facebook oferă această variantă tocmai pentru situațiile în care totuși te-ai răzgândit și dorești să mai păstrezi contul. Tot ce trebuie să faci este să te loghezi pe pagina de Facebook, așa cum o faci în mod obișnuit, și îți vei recăpăta contul imediat.