DACIA SPRING-Prima mașină electrică sub sigla românească

Cu ani în urmă, când spuneai mașini electrice, spuneai Tesla, implicit Elon Musk. Acum, în 2020, cele mai multe companii își redirecționează o parte importantă din afaceri spre dezvoltarea unor noi modele de astfel de vehicule.

DACIA NU SE LASĂ AȘTEPTATĂ

De ce ar fi Dacia o excepție? Încă din 2019, grupul Renault declara că are planuri pentru o viitoare mașină electrică sub sigla romănească Dacia. Mulți au fost sceptici, dar iată-ne în prezent, prezent în care Dacia și-a prezentat primul model de mașină electrică, Dacia Spring, probabil cea mai ieftină de acest tip din Europa.

Fiind una dintre cele mai ieftine, nu putem spune că excelează din punct de vedere al motorizării sau al altor funcționalități, dar toate au un început, iar acesta este un început promițător pentru Dacia.

Printre caracteristici se numără:

  • motor 100% electric de 45 Cai Putere;
  • autonomie de 200km WLTP;
  • viteză maximă de 120km/h;
  • 4 locuri;
  • semnătură luminoasă ,,dublu Y”;

Unde va fi produsă?

Din păcate, și poate asta doare cel mai tare, acest model va fi produs în China, deoarece România nu e țara cea mai pregătită la nivel european, în ceea ce privește contextul Green Deal, iar pandemia, care a afectat și industria auto la scară largă, nu se află printre prioritățile de relansare economică. Mai multe detalii AICI.

disponibilitate

Noul model va fi disponibil la începutul anului viitor, și se așteaptă să fie un real succes, atât pe piața de la noi, cât și pe cea din restul Europei.