De ce să vizităm valencia?

Dacă vrei o vacanță de nota 10 pe care să nu o uiți niciodată, ai venit în locul potrivit. Valencia este un oraș fermecător, aerisit și plin de energie, fiind unul dintre cele mai atractive orașe ale Spaniei. Este orașul potrivit atât ca destinație de city-break, cât și pentru un sejur de o săptămână, în care sigur nu te vei plictisi.

La ciudad de las artes y de las ciencias


Photo by Manuel Torres Garcia from Pexels

Orașul Artelor și Științelor din Valencia este un obiectiv turistic de neratat, unde turiștii pot experimenta lumea artei și științei. Acest complex arhitectural, cultural și de divertisment cuprinde:

  • Muzeul Științelor Principe Felipe
  • Umbrarul (o grădină botanică în aer liber)
  • Palatul Artelor Reina Sofia
  • Podul dintre Turia și Agora

Această zonă cuprinde și un parc cu o lungime de apromixativ 9 kilometri, traversat de 18 poduri, care servește ca zonă de agrement pentru valencieni și turiști, perfectă pentru o plimbare cu bicicleta sau jogging.

OCEANOGRAFIC

Aflat în zona futuristică a Valenciei – La ciudad de las artes y de las ciencias, oceanograful este cel mai mare acvariu din Europa la nivel actual. Oceanograful este un complex de mai multe clădiri, fiecare dedicat uneia dintre cele mai importante ecosisteme și medii marine ale Terrei. Vizitatorii au ocazia să se plimbe prin pasaje subterane acoperite de apă, prin care pot observa deasupra lor diferitele specii marine, inclusiv rechini. Împreună cu vizionarea vieții marine, puteți participa la un spectacol de delfini unic, perfect pentru cei mici, cât și pentru adulți. Cea mai bună parte a acestui oceanograf este restaurantul subacvatic, unde turiștii pot lua masa înconjurați de apă și diverse specii marine.

plajele

Dacă alegeți să vizitați Valencia, vă puteți bucura de o baie în Marea Mediterană și de statul la soare pe plajele cu nisip fin, bine întreținute și amenajate. Seara puteți face o plimbare pe faleză unde vă puteți bucura de gastronomia Valenciei la una din terasele amenajate.