Despre legile universului și cum acestea ne îmbunătățesc viața

Deși multe persoane sunt sceptice în ceea ce privește puterea pe care universul o are asupra noastră, energia pe care o transmitem și o simțim, dar și modul în care fiecare lucru are o semnificație în evoluția noastră personală, legile universului sunt o modalitate de ghidare pentru mulți indivizi.

Pornind de la conceptul de ehnergie” care reprezintă legea fundamentală a universului, trebuie sa concepem tot ceea ce suntem și ceea ce ne înconjoară ca fiind energie (pozitivă sau negativă).

Legea atracției

Probabil una dintre cele mai cunoscute legi, aceasta urmărește proverbul popular ”Ce se aseamă se adună”. Aceasta poate fi explicată și prin fenomenul fizic de rezonanță- vibrațiile care au aceași frecvență au tendința de a se atrage.

’Daca vrei sa afli secretele universului, gandeste in termeni de energie, vibratie, frecventa.’’ – Nikola Tesla (Inventator)

 În altă ordine de idei, noi atragem ceea ce suntemh– dacă suntem recunoscători și mulțumiți cu tot ceea ce avem în viață, atragem alte lucruri frumoase și satisfăcătoare. Deși pare cu totul banal, gândirea pozitivă nu poate decât sa ne aducă beneficii, iar atitudinea pe care o avem față de evenimentele din viața noastră le va genera pe cele ce urmează să se petreacă.

Modalități în care putem aplica legea atracției în viața de zi cu zi:

  •    În fiecare zi scrie într-un jurnal 3 lucruri pentru care sunteți recunoscători;
  •    Mereu gândește-te la ce îți dorești să se întâmple în locul a ce a nu ai vrea să se întâmple;
  •    Rămâi focusat pe scopul tău și gândește-te la satisfacția pe care o vei simți la final;

Legea unității divine

Toți suntem conectați prin creație și fiecare atom din noi este conectat într-o modalitate și formă la restul universului. Acest fapt se traduce în ideea ca toate acțiunile noastre au un efect asupra colectivului, nu doar asupra noastră. Modul în  care noi ne comportăm și acționam este în strânsă legătura cu modul în care societatea și lumea exterioară evoluează.

Această lege explică cum ne putem crea propria realitate și este motivul pentru care dezvoltarea spirituală este atât de importantă. Cu cât învățăm mai mult și creștem, înțelegem că totul este conectat și cât de măreață poate să fie puterea colectivă.

Legea cauzei și a efectului

Bine cunoscută drept karma. Aceasta indică faptul că orice acțiune cauzează o reacție, astfel că oricând facem bine sau rău vom primi înapoi reacția aferentă. Această lege este în strânsă legătura cu legea unității divine, întrucât insistă pe conceptul de apartenență a individului la întreg univers, astfel încât acțiunile sale nu îl afectează doar pe el, ci și pe cei din jur.