Mașina electrică – o viață fără poluare?

De-a lungul timpului piața auto s-a dezvoltat prin apariția diferitelor tehnologii amplasate pe mașini la prețuri variate…  branduri precum Mercedes , BMW , Volkswagen și Renault au trecut la alt nivel aducând nivelul de echipare electric cu o autonomie asemănătoare motoarelor termice astfel , în marketingul brandului fiind introdus termenul de eco friendly.        

   Întrebarea rămâne dacă o mașînă electrică poate fi eco friendly pentru planetă…

Modul de formare

Ceo ul companiei Tesla susține că are modul cel mai puțîn poluant de construire a automobilelor sale , afirmație ce este contrazisă de către diferiți producători ce susțîn că procesul de asamblare și construire a unei singure mașini poluează echivalent a 10 mașini de duzină construite într o fabrică normală.

Adevărată platforma eco friendly

Brandul renumit BMW este recunoscut pentru procesul cu adevărat eco al construirii șasiului de carbon în fabrici ce funcționează cu ajutorul hidrocentralelor . Astfel procesul de formare a carbonului este efectuat într o fabrică ce funcționează prin energie eoliană , iar după efectuare șasiului acesta este asamblat în uzina BMW inaugurată pe Moses Lake -Washington