SKIGYIMES, Primul bob pe șine din România

În ultimul timp, toți video travellers de pe Tik-Tok sau Instagram postează despre acest nou concept apărut și în România în vara anului trecut.

CE ESTE SKIGYIMES?

 SKIGYIMES este complexul în cadrul căruia poți avea ocazia să experimentezi din plin adrelina, având cea mai lungă pistă de bob pe șine din România. Bob-ul poate ajunge să aibă o viteză de până la 50 km/oră și poți să te dai singur sau împreună cu maxim încă o persoană. Călătoria durează în jur de 2-3 minute, dar îți dă senzația că în orice moment o să sari de pe șină. Seamănă cu un roller-coaster, dar pe care îl manevrezi tu singur… până când există posibilitatea să te afli în pericol, iar atunci se declanșează sistemul automat de frânare. Pista de bob este funcțională pe toată perioada anului, în intervalul orar 10:00-21:00, iar biletul pentru o tură este în valoare de 15 lei sau 12 lei pentru copiii în vârstă de până la 7 ani. De asemenea, iarna, complexul dispune și de:

  • pârtie de schi medie 700m
  • pârtie de schi ușoară 800m

Watch the video below:

Take a look

Cum poți ajunge aici?

SkiGyimes se află în localitatea Gyimes, în județul Harghita. Dacă porniți din zona orașului Miercurea-Ciuc, recomand să folosiți aplicația Wazze , în loc de Google Maps, pentru că vă va duce pe un drum mai bun cu un peisaj mirific și veți trece pe lângă Lacul Frumoasa care are o culoare de un albastru intens care nu poate fi neobservat.