Pro/CONTRA maȘiNI electrice?

În zilele noastre mașinile electrice au prins un avânt tot mai mare în topul mașinilor vândute în ultima perioadă. A avea o mașină electrică poate reprezenta mai multe lucruri despre cel care o conduce, de la faptul că este o persoană cu un anumit rafinament, cat si un anumit nivel de emancipare, un grad ridicat de atenție față de mediul înconjurător, cât si un anumit statut financiar.

În ultima perioadă marii producatori de pe piata producatorilor de automobile electrice precum Tesla, Volkswagen, Renault au anunțat prototipuri de autovehihule electrice cu o autonomie vizibil mai ridicată față de cea a modelelor anterioare. Modele precum Volkswagen ID-3, Tesla Model 3 si Renault Zoe au toate acum o autonomie ce depaseste 300km în regim WLTP. Însă și prețurile acestora au crescut considerabil, la Zoe creșterea prețului fiind de aproape 7%; Model 3 a fost anunțată la 50.000$, fiind disponibila la acest preț numai in S.U.A.; Volskwagen anunțându-si prototipul electric la un preț estimativ de 40.000$.

                          "Merită să-mi cumpar o mașină electrica?".

Cântărind deopotrivă atât avantajele mașinilor electrice, cât și dezavantajele acestora, putem conchide ca o masină electrică nu este pentru oricine.

Trendul acestora este însa unul în evidentă ascensiune si ne putem astepta in viitorul apropiat la o oferta cat mai diversificata, cu preturi si autonomii indreptate spre mai multe categorii.