3 metode de a scăpa de stres

Stresul este o stare foarte des întâlnită în vieţile oamenilor în ultimii ani. Acesta începe să apară de la vârste din ce în ce mai fragede, fiind întâlnit până şi la copiii ce se află în primii ani de şcoală. Munca, datoriile, şcoala sau examenele importante sunt cele mai mari surse de stres prezente în viaţa de zi cu zi. Adesea, tinerii adolescenţi şi chiar şi adulţii suferă de depresie cauzată de suprasolicitarea asupra cărora se supun.

Dacă te simţi nervos, agitat, anxios sau extenuat, este foarte probabil ca activităţile cotidiene să joace un rol important în trăirea unei vieţi condusă de stres. Iată o listă de modalităţi prin care această stare poate fi evitată mai jos.

  • Ascultă muzică

Muzica este un adevărat calmant care te poate ajuta foarte mult. Jazz-ul, muzica clasică sau muzica soul sunt genurile care au un efect benefic asupra oamenilor, calmându-i şi inducându-le o stare plăcută. Spre exemplu, acest mix este perfect pentru a reduce extenuarea psihică :

Mix de smooth jazz
  • Fă exerciţii fizice

Înlocuieşte-ţi timpul liber stat în faţa televizorului sau a altor device-uri cu exerciţii fizice. Alergatul, yoga sau gimnastica sunt dovedite a fi unele din cele mai bune metode de a te relaxa şi a uita de problemele zilnice.

  • Scrie într-un jurnal

O metodă eficientă de a reduce stresul este să scrii într-un jurnal. Încearcă să abordezi subiecte pozitive, să îţi notezi ce lucruri bune ţi s-au întâmplat în ultimul timp sau din ce cauză te simţi împlinit.

Ce spun specialiştii despre stres

Într-un sondaj realizat pe 4000 de participanţi legat de condiţiile de muncă ale diferitor oameni, cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie :


Aproximativ 80% dintre participanții la sondaj credeau că concurența a favorizat condiții de muncă medii sau agresive, iar jumătate au descris lupte cu depresia sau anxietatea din această cauză. Aproape două treimi dintre cei asupra cărora se realiza sondajul au declarat că au asistat la hărțuire și 43% au spus că au fost hărţuiţi verbal la locul de muncă.

Specialişti din Marea Britanie