U-BT Cluj va găzdui Cupa României

După numeroasele cazuri pozitive de Covid-19, depistate la majoritatea echipelor din Liga Națională de Baschet Masculin, competiția continuă. Federația Română de Baschet va organiza Cupa României în trei grupe. Clujul va fi gazda grupei A, din care fac parte: U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Dinamo Știința București, BCMU FCA Pitești şi CSM Galați.

Echipa Clujeană în pregătiri pentru Cupa României

Meciurile din prima fază a Cupei României ar trebui să se joace în perioada 10-13 noiembrie. Asta după ce competiţia a fost amânată acum două săptămâni, din cauza numeroaselor cazuri de covid-19 apărute la formaţiile din LNBM. Această dată nu este aleasă întâmplător, deoarece cantonamentul echipei naționale de baschet masculin se va desfășura după etapa competițională. Selecționerul României Tudor Costescu afirmă faptul că prezența jucătorilor români în Cupa României face parte din pregătirea pentru campionatul european.

Din punct de vedere organizațional, Federația Română de baschet se confruntă cu mici probleme. Sibiul renunță la găzduirea grupei B

„Reamintim faptul că CSU Sibiu a anunțat că nu va mai găzdui niciun turneu al Cupei României, după situaţia creată la începutul acestei luni la Turneul Memorial Elmer Tordai. ” (Horia Păun – președintele FRB)

Pentru o bună funcționare a competiției echipele trebuie să respecte măsurile de siguranță. Astfel, pentru a participa la competițiile interne (LNBM, LNBF, CRM, CRF), echipele vor fi nevoite să prezinte două teste negative de COVID-19 înainte de intrarea în bula epidemiologică de la hotelul unde sunt cazate echipele. Acestea vor trebui efectuate cu 7 zile și cu 48 ore înainte ca jucătorii și staff-ul tehnic al formațiilor participante la întrecerile sportive să se cazeze la hotel.

Finala Cupei României 2019