Zi de zi suntem înconjurați de artă și de muzică în special. Regăsim în industria muzicală o mulțime de melodii, unele mai populare, altele uitate în vreme. Am compus o listă cu 9 piese care nu trebuie să lipsească de la o petrecere în anul 2020, genul de piese la care toată lumea dansează, urlă versurile și cântă chiar și instrumentalul, indiferent de vârstă.

Dancing Queen – ABBA

Această piesă disco este probabil una dintre preferatele adolescentelor, dar și a mamelor. De la linia melodică, la versuri, hit-ul acesta al anilor 70 trezește amintiri frumoase. Versul „You are the dancing queen / Young and sweet / Only seventeen” este cântat de tinerii de pretutuindeni, aceștia bucurându-se de tinerețe.

Hypnotize – The Notorious B.I.G.

Un clasic al muzicii hip-hop din anii 90, single-ul lui Biggie este garantat să ridice oamenii de pe scaune și să-i aducă la dans. Populară printre tinerii pasionați de muzica hip-hop, rap și nu numai, melodia aceasta face sigur parte din playlist-ul de petrecere.

Thunderstruck – ACDC

Indiferent dacă ești adeptul muzicii rock sau nu, Thunderstruck este acea piesă care te face să cânți la chitara și la tobele imaginare. Lansată în toamna anului 1990, piesa aceasta este încă extrem de populară și în 2020 (era și ringtone-ul dirigintelui meu din generală, super cool, i know).

Barbie Girl – Aqua

One hit wonder-ul trupei daneze Aqua a acaparat globul în 1997. Linia melodică foarte catchy, cât și dialogul de la început, fac ca această piesă să nu lipsească din cluburile și petrecerile unde se află tineri. Mai mult, music video-ul este distractiv de urmărit. Așa că, come on, Barbie, let’s go party!

Take Me Home, Country Roads – John Denver

Chiar dacă este o piesă country, chiar dacă a fost lansată acum 49 de ani, chiar dacă este despre West Virginia, single-ul acesta te face să îți iei tovarășii de umeri și să cântați. Mai mult decât o melodie de petrecere, aceasta este și o melodie de ascultat în mașină, la drum lung.

Cotton Eye Joe – Rednex

Bazată tot pe o melodie country-folk, piesa Cotton Eye Joe este cântată de fapt de trupa suedeză Rednex (cine ar fi crezut?) și este inspirată dintr-o piesă mult mai veche, din 1861 chiar. Indiferent de vârstă, când DJ-ul pune acest clasic, toată lumea își caută o pereche și începe dansul.

Walk Like an Egyptian – The Bangles

Acest single al anilor 80 aparținând genului pop-rock te trimite într-o călătorie în timp, tocmai în Egiptul antic. Este genul de piesă pe care dansatorii serii au ocazia de a-și arăta mișcarile de dans în stil egiptean, dar și pe care dau din cap și devin rockstars.

Smells Like Teen Spirit – Nirvana

Lansată în 1991 și cântată de vocalistul trupei Nirvana, faimosul Kurt Cobain, piesa aceasta a avut un succes neașteptat, dar care a durat chiar și până în anul 2020. Aparținând genului muzical grunge, piesa este totuși plăcută de multe persoane, mai ales de tineri, care urlă la refren.

My Heart Will Go On – Celine Dion

Ultima, dar nu cea din urmă, piesa de pe soundtrack-ul clasicului film Titanic este de neuitat. Când răsună în boxe, toată lumea își caută un partener cu care sa recreeze faimoasa scenă din film. Toată lumea cântă, toată lumea ține sau este ținută în brațe, toată lumea este fericită si probabil puțin in the feels.

Acest listicol ar fi incomplet fără câteva mențiuni onorabile.

  • Bohemian Rhapsody – Queen
  • Cheri Cheri Lady – Modern Talking
  • Billie Jean – Michael Jackson
  • Like A Virgin – Madonna
  • Macarena – Los Del Río
  • Africa – TOTO
  • I Wanna Dance With Somebody – Whitney Houston

Acum că am compus un mini-playlist pentru tine, sper să te distrezi ascultând aceste piese și sper că respecți măsurile de siguranță și nu dai party mare chiar acum (știu că e tentant)!