Da, este 24 decembrie și diseară te duci la o petrecere cu cadouri de Crăciun, dar tu ai uitat să îl cumperi. Nu, nu poți să pui bani într-o felicitare și să scrii o scuză cum că ai fost prea ocupat, dar te revanșezi tu. Nu, nici nu poți să dai o fugă până la Mega și să iei o sticlă de vin cu ambalaj festiv. Nu, nu încerca să folosești replica “am comandat de mult timp, dar din cauza sărbătorilor se livrează mai greu”, cu toții știm că este o scuză.

Totuși, nu te panica, mulți am fost în situația asta, tocmai de aceea ne-am adunat ideile și am venit cu o listă pentru cadouri pe ultima sută de metri. Trebuie să fii realist, există șansa ca multe magazine să fie deja închise, așa că improvizează.

1. Gift-Card

Cea mai ușoară variantă este cea a Gift-Cardurilor. Astfel, nu te chinui foarte tare să ghicești mărimea și nici nu ești stresat dacă nu e pe gustul persoanei. Nu este prea elaborat, dar te poate scoate din rușinea de a merge fără cadou.

Vezi doar să nu alegi un magazin în care persoana căreia trebuie să îi dai cadoul nu a mai călcat vreodată.

2. Bilete la un eveniment

Evenimentele, în special concertele sunt cele mai frumoase experiențe pentru majoritatea oamenilor.

Da, poate în 2020 nu este un cadou fezabil, dar sunt o mulțime de evenimente online la care se poate participa.

3. Abonament online

Acum că toți stăm cam mult pe acasă, abonamentele online sunt cea mai ușoară variantă.

Poți să plătești un abonament de Netflix pentru prietenul acela parazit care folosește contul altcuiva. Saaau, poți să iei un abonament de YouTube Premium prietenului acela care mereu vrea să pună muzică în mașină, dar fiecare melodie este întreruptă de reclame.

4. O zi de relaxare

2020 a însemnat mult stres pentru majoritatea dintre noi. Cu siguranță mintea îți fuge cel puțin o dată pe săptămână la o zi la spa, unde ai parte de un masaj care te relaxează complet. Nu ai nicio grijă și îți ții telefonul pe silent, mai postezi doar câte un InstaStory să vadă toată lumea că te relaxezi.

O zi la spa este și o ocazie să petreci timp cu o persoană apropiată, cu care nu ai apucat să petreci mult timp în ultima vreme.

5. Cupoane cu activități

Cupoanele cu activități sunt un cadou bun pentru a arăta cât de mult cunoști persoana căreia i le oferi. Tot ce ai nevoie sunt câteva plicuri și foi, în care să scrii diferite activități care crezi că i-ar plăcea.

Activitățile sunt foarte diverse și au legătură doar pentru voi, poți să oferi cupoane de îmbrățișări, de plimbări în parc, cupoane pentru o cină plătită de tine sau poate cupoane de tipul “săptămâna asta eu fac curat în casă”. Cupoanele sunt cel mai bun cadou pentru părinți sau iubiți.

6. DIY

E timpul să cauți pistolul de lipit din dulap și să te așezi pe jos, începem să confecționăm. Cadourile de tip DIY sunt mereu apreciate pentru că ți-ai dedicat timpul. Chiar dacă nu ți-a ieșit perfect, oamenii vor aprecia gestul. Sau, se poate să îl arunce în cutia cu lucruri pe care nu le folosesc niciodată, dar nici nu vor să scape de ele pentru că se simt prost.

Sunt o grămadă de tutoriale pe internet. Uite aici un video destul de ușor de urmărit.

7. Prăjituri

Este deja seară și încă nu ai un cadou. Nu poți să suni acum și să anunți că nu mai participi, așa că va trebui să îți transformi bucătăria într-o scenă din “Chefi la Cuțite”. Pune-ți șorțul, caută ingredientele și ustensilele prin dulap și hai să ne apucăm de treabă. Toți iubesc prăjiturile, iar în perioada sărbătorilor este cel mai greu să te abții din a le gusta, așa că jackpot, poți mulțumi pe toată lumea.

Uite aici o rețetă. Ai grijă să nu dai foc la casă, cere ajutorul dacă simți că nu te poți descurca.